Tények, amiket jó ha tud a kivehető műfogsorról

A fogvesztés természetes része az öregedésnek. A korral egyre többen kezdenek el kivehető részleges, vagy teljes protézist viselni. A mai bejegyzésben körbejárjuk, milyen problémákat okoz a műfogsor a mindennapi életben és milyen más hatása van egészségünkre.

A beszédhiba gyakori a műfogsort viselők körében. A probléma idővel kiküszöbölhető, amikor hozzászokik viselője. Ez nem azt jelenti, hogy megszűnik a gond. A leggyakoribb, sokszor visszafordíthatatlan tünetek a folyamatos teltség érzet, több nyál termelődése és a diszkomfort érzés, mert a fogsort nem tudják megszokni.
A pöszeségnél jelentős problémát jelent az, hogy a protézis egy idegen tárgy a szájban, így több nyálat generál a száj, mint kellene. A nyál-túltermelődés segíti a pöszeséget. Ha a túlzott nyálelválasztástól elkezd mozogni a fogsor, akkor többeknél megfigyelhetjük, hogy úgy beszélnek, mintha öblögetnének vagy gargarizálnának.
Amikor először használják a kivehető protézist, úgy érezhetik, hogy teli szájjal beszélnek. Ezt meg kell szokni, de ha egy hét után is jelentkezik ez az érzés, forduljanak ismét fogorvosukhoz!

fogpótlás: műfogsor tények

A hosszú ideig hiányzó fogak és a protézis viselés az arc megereszkedéséhez vezet, amit korai öregedésnek is nevezünk. Ez azt jelenti, hogy az állkapocs csont elkezd visszahúzódni. Ennek eredményeként az arc megereszkedik, a csontsűrűség csökken. Ilyenkor csak sebészeti beavatkozással lehet helyreállítani az arcot. A protézis nem úgy működik, mint a természetes fogak. A rágási erő, a terhelés máshogy egyenlítődik ki. Az állkapcsokra nehezedő nyomás és ennek kiterjedése döntő fontosságú, amikor csont épülésről beszélünk. Ezek az erők formálják, és teszik az állkapocs csontját erőssé és egészségessé. Például, rendszeres sportoláskor az izmok formálódnak, de amint abbahagyják a sportolást, az izmok lassanként elvesztik formájukat. Az állkapocs izmai ugyanígy működnek.

A kivehető fogsor olyan problémákat is okozhat, amiről nem is hallott még:

  • A protéziseket néhány évente igazítani kell, mert nem illeszkednek pontosan a folyamatos csontveszteség miatt.
  • A mozgó, rosszul illeszkedő műfogsor irritációt okozhat a szájban, ráadásul sebek is megjelenhetnek, melyek elfertőződhetnek. Szájüregi rák alakulhat ki a fertőzött területeken.
  • A legfinomabb falatokat elfelejthetik. Mivel a harapás gyengébb lesz, problémákat fog okozni a keményebb ételek elfogyasztása, mint például a steak.

Implantátumokkal ismét teljes életet élhetnek!

Stratégiai implantátumokkal ismét mosolyoghat és nem kell lemondania a legfinomabb falatokról! 98,9%-ban alkalmazható svájci fogászati implantátumainknál csontpótlás nélkül 5 napon belül visszaadjuk az evés örömét és gyönyörű mosolyát! Bővebb információért kattintson ide.

Érdeklődöm

Szükséges kezelés
góckutatás / konzultációgyökérkezelésteljes szájrendezés implantátumokkal„foghíjas vagyok”nem szép a mosolyomfáj / lyukas a fogamlecserélném kivehető fogsorom

Anti Spam: Nem vagyok gép

További bejegyzések