all on 4

Teljes fogatlanság esetén

Az all-on-4 fogászati implantációs technikát eredetileg azoknak találták ki, akik elvesztettek az összes fogukat és csontritkulásuk van az állkapocs hátsó részén. Ilyen esetekben élvezhetik az implantátumok adta előnyöket, 4 implantátum rögzíti a protézist.

Az all-on-4 fogimplantációs technológia azonnali terhelésű implantátumokkal történik. A a rendszer sokszor jó eredményt ad, de bizonytalanabb, mint a teljes implantációs rehabilitáció.

Az all-on-4 rendszert a ’80-as években Dr. Paulo Malo találta fel.

A rendszer azon elveken működik, mint a fogászati implantátumok, mely elveket már a 60-as években elfogadtak. Dr. Malo tanulmányozta ezeket, és kidolgozott egy világos fogászati munka protokollt erre, ám azóta már tovább tökéletesítették Dr. Malo eredeti protokollját.

Mitől más ez a fogászati implantátum beültetési módszer?

A rendszer alapja, hogy 4 vagy 6 implantátumot konkrét helyre, helyekre ültetnek be, hogy 3 dimenziós trapézerőt hozzanak létre, így tudnak megtartani egy 12 fogból álló protézist.

Nagyon gondos tervezés és sebészeti tapasztalat szükséges ehhez a beavatkozáshoz. A pótlást nagyon alaposan elő kell készíteni, így akár egy nap alatt is elkészülhet. Több éves tapasztalat biztosítja a kompromisszumok nélküli minőséget és megbízhatóságot.

Ez a fogimplantációs módszer alkalmas azok számára is, akik eddig kivehető fogsorral rendelkeznek, de kényelmetlennek és kellemetlennek találták..

Ezt az fogászati implantációs technikát alkalmazva a beteg már meglévő kivehető protézisét fixen rögzíteni lehet, abban az esetben, ha a műfogsor kiváló állapotú és kényelmes. Kisebb átalakítást követően rögzíteni tudják az implantátumokhoz. Ha nem, új fogsort készítenek.

Az all-on-4 for pótlás előnyei:

– Kevesebb implantátum kerül beültetésre, ezért olcsóbb.

Mielőtt dönt, hogy szeretné-e ezt a fajta fogászati beavatkozást, meg kell vizsgálni a kockázatokat is.

– Csak 4 implantátum tartja a 12 fogat,

– Rövidebb élettartamú, gyakoribb és szigorúbb fogászati kontrollt igényel

– Gyengébb rágási funkció

– Magasabb és kombináltabb a kockázata a sikertelenségnek. Ugynanis ha 4 implantátum közül egynél is sikertelen az implantáció, az egész munkát újra kell kezdeni.

– Állkapocs törési kockázat. Az implantátumok csak az állkapocs első részébe kerülnek beültetésre, ezért az állkapocs hátsó részének sorvadása folytatódhat. Ha az állkapocscsont gyenge, eltörhet, mivel evés közben az első része terhelődik.

Az all-on-6 fogászati implantáció

Ez csak egy variációja az all-on-4 technológiának, annyi különbséggel, hogy 4 implantátum helyett 6-ot ültetnek be az állkapocs első részébe, föleg felső állsontnál javasolt.

Fogimplantáció – szakmailag a legjobbat ajánljuk

A Hungarodentalnal előnyben részesítjük a Dr. Ihde és társai által kifejlesztett teljes rehabilitációt stratégiai implantátumokkal, ahol 8-10 implantátumrara készülnek el valódi fix fogművek, hátsó rágófogakkal, ínyen való támasztás nélkül,  árban a valódi igényes all-on-4 fogműhöz képest nem sokkal drágább, viszont  biztosabb és komfortosabb megoldás.

Mindezek a kezelések elérhetők klinikánkon, melyeket svájci azonnali terhelésű implantátumokkal végzünk.

Minőséget, hosszú távú, akár egy életre szóló megoldást kínálunk, hogy többé ne kelljen kivehető protézissel bajlódnia.

Kérjen időpontot egy személyes vizsgálatra és akár egy hét alatt azonnal terhelhető implantációja lehet!

Share:

    Leginkább jellemző porblémám:

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat

      Leginkább jellemző porblémám:

      Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat