Hungarodental Fogászat Budapest РRöntgen és CT

Cs√ļcstechnol√≥gia, a sikeres kezel√©sek kiindul√≥pontja

A fog√°szati 3D CT felv√©telnek nagy jelentŇĎs√©ge van az implant√°ci√≥n√°l, gy√∂k√©rkezel√©sn√©l, fogszab√°lyoz√°sn√°l, valamint a fog√°gybetegs√©gekn√©l. Az anal√≠zis sor√°n r√©szletekben, valamint azokat k√ľl√∂n- k√ľl√∂n √©s √∂sszef√ľgg√©sekben is vizsg√°lj√°k. RendelŇĎnkben kiv√°l√≥ minŇĎs√©gŇĪ, r√©szletgazdag felv√©telt k√©sz√≠t√ľnk.

A CT nem m√°s, mint h√°rom dimenzi√≥s r√∂ntgen digit√°lis form√°ban, melyet a fogak √©s az √°llcsont vizsg√°lat√°ra fejlesztettek ki. Alacsony sug√°rd√≥zissal k√©sz√≠tj√ľk a felv√©teleket, √≠gy nem kell f√©lnie a vizsg√°latt√≥l.

Implant√°ci√≥ elŇĎtt nagyon fontos, hogy kezelŇĎorvosa l√°ssa a csont vastags√°g√°t, hova √©s milyen sz√∂gben kell az implant√°tumot be√ľltetni. A CT felv√©tel seg√≠ts√©g√©vel h√°romdimenzi√≥ban elemezhetŇĎ az arc√ľreg, a ny√°lkah√°rtya √©s az arcideg. Prec√≠z m√©r√©seket v√©gez el fogorvosa, annak √©rdek√©ben, hogy kiv√°lassza a mŇĪt√©t elŇĎtt az implant√°tumok t√≠pus√°t, m√©ret√©t.

Fog√≠ny alatt megb√ļv√≥ b√∂lcsess√©g foga van?

Az √≠ny alatti b√∂lcsess√©gfogak sok esetben okoznak gyullad√°st, rossz ir√°nyba n√∂veked√©s√ľk pedig a t√∂bbi fog torl√≥d√°s√°t okozza. Bizonyos esetekben elengedhetetlen ezen fogak elt√°vol√≠t√°sa. A CT felv√©telrŇĎl pontosan megtudja orvosa a fog m√©ret√©t, √°ll√°s√°t √©s azt, hogy az √°llkapocs idegek milyen messze futnak a fogt√≥l. √ćgy meg tudja tervezni a b√∂lcsess√©g fog elt√°vol√≠t√°s√°nak biztons√°gos menet√©t.

Hajhull√°sa esetleg iz√ľleti gyullad√°sa van?

Okozhatj√°k a fogak k√∂z√∂tti, fogcs√ļcson elhelyezkedŇĎ g√≥cok (ciszt√°k). A fogak k√∂z√∂tti k√≥ros elv√°ltoz√°sokat egy CT felv√©tel k√©sz√≠t√©s√©vel lehet elemezni vagyis g√≥ckutat√°st tartani. Majd fel√°ll√≠tani a megfelelŇĎ kezel√©si tervet.

Panasza van gyökérkezelt fogára?

CT felvétel segítségével olyan helyekre is rálátunk három dimenzióban, ahova sima röntgen felvétellel nem. Egy-egy fog rejtett gyökércsatornáját is fel tudjuk tárni ily módon, ami esetleg kezeletlen volt eddig.

RendelŇĎnkben a CT felv√©tel mell√© ingyenes szakorvosi vizsg√°lat is tartozik.

Jelentkezzen be a rendelo@hungarodental.hu e-mail címen.

JELENTKEZZEN BE!

Altatás érdekelImplantáció érdekelFogszabályozás érdekelSzép mosolyt szeretnékSOS - nagyon fáj a fogam
Nem vagyok robotRobot vagyok