Hungarodental Fogászat Budapest – Röntgen és CT

Csúcstechnológia, a sikeres kezelések kiindulópontja

A fogászati 3D CT felvételnek nagy jelentősége van az implantációnál, gyökérkezelésnél, fogszabályozásnál, valamint a fogágybetegségeknél. Az analízis során részletekben, valamint azokat külön- külön és összefüggésekben is vizsgálják. Rendelőnkben kiváló minőségű, részletgazdag felvételt készítünk.

A CT nem más, mint három dimenziós röntgen digitális formában, melyet a fogak és az állcsont vizsgálatára fejlesztettek ki. Alacsony sugárdózissal készítjük a felvételeket, így nem kell félnie a vizsgálattól.

Implantáció előtt nagyon fontos, hogy kezelőorvosa lássa a csont vastagságát, hova és milyen szögben kell az implantátumot beültetni. A CT felvétel segítségével háromdimenzióban elemezhető az arcüreg, a nyálkahártya és az arcideg. Precíz méréseket végez el fogorvosa, annak érdekében, hogy kiválassza a műtét előtt az implantátumok típusát, méretét.

Fogíny alatt megbúvó bölcsesség foga van?

Az íny alatti bölcsességfogak sok esetben okoznak gyulladást, rossz irányba növekedésük pedig a többi fog torlódását okozza. Bizonyos esetekben elengedhetetlen ezen fogak eltávolítása. A CT felvételről pontosan megtudja orvosa a fog méretét, állását és azt, hogy az állkapocs idegek milyen messze futnak a fogtól. Így meg tudja tervezni a bölcsesség fog eltávolításának biztonságos menetét.

Hajhullása esetleg izületi gyulladása van?

Okozhatják a fogak közötti, fogcsúcson elhelyezkedő gócok (ciszták). A fogak közötti kóros elváltozásokat egy CT felvétel készítésével lehet elemezni vagyis góckutatást tartani. Majd felállítani a megfelelő kezelési tervet.

Panasza van gyökérkezelt fogára?

CT felvétel segítségével olyan helyekre is rálátunk három dimenzióban, ahova sima röntgen felvétellel nem. Egy-egy fog rejtett gyökércsatornáját is fel tudjuk tárni ily módon, ami esetleg kezeletlen volt eddig.

Rendelőnkben a CT felvétel mellé szakorvosi vizsgálat is tartozik.

Jelentkezzen be a rendelo@hungarodental.hu e-mail címen.

Digitális panoráma röntgen

5000 Ft

Digitális intraorális kis röntgen

3000 Ft

Teljes CT

17000 Ft

Alsó vagy felső állkapocs CT

9000 Ft

Negyed CT

5000 Ft

JELENTKEZZEN BE!