Hungarodental Fogászat Budapest – Röntgen és CT

Csúcstechnológia, a sikeres kezelések kiindulópontja

A fogászati 3D CT felvételnek nagy jelentősége van az implantációnál, gyökérkezelésnél, fogszabályozásnál, valamint a fogágybetegségeknél. Az analízis során részletekben, valamint azokat külön- külön és összefüggésekben is vizsgálják. Rendelőnkben kiváló minőségű, részletgazdag felvételt készítünk.

A CT nem más, mint három dimenziós röntgen digitális formában, melyet a fogak és az állcsont vizsgálatára fejlesztettek ki. Alacsony sugárdózissal készítjük a felvételeket, így nem kell félnie a vizsgálattól.

Implantáció előtt nagyon fontos, hogy kezelőorvosa lássa a csont vastagságát, hova és milyen szögben kell az implantátumot beültetni. A CT felvétel segítségével háromdimenzióban elemezhető az arcüreg, a nyálkahártya és az arcideg. Precíz méréseket végez el fogorvosa, annak érdekében, hogy kiválassza a műtét előtt az implantátumok típusát, méretét.

Fogíny alatt megbúvó bölcsesség foga van?

Az íny alatti bölcsességfogak sok esetben okoznak gyulladást, rossz irányba növekedésük pedig a többi fog torlódását okozza. Bizonyos esetekben elengedhetetlen ezen fogak eltávolítása. A CT felvételről pontosan megtudja orvosa a fog méretét, állását és azt, hogy az állkapocs idegek milyen messze futnak a fogtól. Így meg tudja tervezni a bölcsesség fog eltávolításának biztonságos menetét.

Hajhullása esetleg izületi gyulladása van?

Okozhatják a fogak közötti, fogcsúcson elhelyezkedő gócok (ciszták). A fogak közötti kóros elváltozásokat egy CT felvétel készítésével lehet elemezni vagyis góckutatást tartani. Majd felállítani a megfelelő kezelési tervet.

Panasza van gyökérkezelt fogára?

CT felvétel segítségével olyan helyekre is rálátunk három dimenzióban, ahova sima röntgen felvétellel nem. Egy-egy fog rejtett gyökércsatornáját is fel tudjuk tárni ily módon, ami esetleg kezeletlen volt eddig.

Rendelőnkben a CT felvétel mellé szakorvosi vizsgálat is tartozik.

Jelentkezzen be a rendelo@hungarodental.hu e-mail címen.

Digitális panoráma röntgen

10.000 Ft

Digitális intraorális kis röntgen

6.500 Ft

Teljes CT

24.000 Ft

Alsó vagy felső állkapocs CT

13.000 Ft

Negyed CT

7.250 Ft

JELENTKEZZEN BE!

Kapcsolatfelvétel

    Leginkább jellemző porblémám:

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat