Hungarodental Fogászat Budapest – Paradontologia

Paradontologiai kezelések

Ha úgy érezzük meglazultak a fogaink, vagy azt látjuk, hogy ínyünk vérzik, gyulladt, esetleg lecsúszott a fogról, paradontologiai problémánk van.

 - dentálhigiénés kezeléssel az akut gyulladást  legtöbbször orvosolhatjuk, de a fog lazulásának és az íny lecsúszásának megoldása csak műtéti.

Az első kezelés után kontrollvizsgálat történik. Ekkor értékeljük a gyógyulás mértékét.  Ha további oki kezelés szükséges, például elálló tömésszél korrekciója, érdes tömések polírozása, hibás pótlások cseréje, azt ebben a fázisban megtesszük. Szükséges lehet a fogak becsiszolása abban az esetben, ha a fogak rágáskor kedvezőtlen irányú erőt közvetítenek egymásra. A fogak érintkezésének korrekciója céljából szükséges lehet fogszabályozó kezelés is.

- kürettálás azaz íny alatti tisztítás végzünk ha a gyulladás továbbra is fennáll. Ilyenkor fertőzött szöveteket eltávolítjuk, ezzel a baktériumok nagy részét gyakorlatilag megsemmisítjük. A kürettálást helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végezhetjük.  A kezelés végén lézer kezelést és antiszeptikus gyógyszert javasolunk, hogy a baktériumok ne tudjanak újra letelepedni.

 

Hungarodental

- A sínezés segíti a fogak megszilárdulását, mivel nem engedi, hogy a fogak elmozduljanak. A mozgó fogak sínezése stabilan összeköti a fogakat, és esztétikus is. Növeli a komfortérzetet, mivel szilárdabban álló fogakkal könnyebb az étkezés.

-Nyitott kürettel a mély, hozzáférhetetlen tasakokat tisztítjuk.. Ilyenkor nyitott kürettet, lebenyes tasakműtétet alkalmazunk. A fog külső és belső oldalán az ínyszél lefutása mentén metszéseket ejtünk az ínyben annak érdekében, hogy   jobban rálássunk az íny alatt fekvő területre, ezáltal eredményesebben tisztíthassuk. A sebet a beavatkozás végén varratokkal zárjuk, melyeket egy hét múlva eltávolítunk. Ezt követően kéthetente orvosi ellenőrzés szükséges.

Az Ön feladata a lehető leghatékonyabb szájhigiéné fenntartása, fogkefe, fogköz tisztító kefe és klórhexidin tartalmú szájöblítő segítségével. Fontos, hogy a gyulladás megszűnése az íny visszahúzódásával jár. Ez nem a kezelés sikertelensége a gyógyulás jele! Az íny alatti tisztítás zárt és nyitott módszerével többnyire elérhető, hogy a gyulladás megszűnjön. Ezzel kialakul egy olyan állapot, amely megfelelő szájápolással és rendszeres kontrollal fenntartható, nem rosszabbodik.

- gingivectómianak nevezzük ha a tasakfal túlzott mértékben megvastagodott, és ezt  egy kis műtéttel kell eltávolítani.

- ínyplasztika elvégzésére is van lehetőség ha az oki kezelés, azaz a gyulladás megszüntetése után az íny lefutása nem esztétikus, . Ez kis korrekciót jelent, csekély beavatkozás, az íny bámulatosan gyors gyógyulási hajlama miatt nem megterhelő. Azoknak is ajánljuk, akiknek gyógyszerszedés, vagy öröklött hajlam miatt megnagyobbodott az ínyük.

 • Regeneratív műtétek segítségével gyógyíthatóak az olyan formái a fogágybetegségnek, amelyek a csont kráterszerű pusztulásával járnak. A műtét után a hiányzó csont, íny, fog körüli szövetek újra képződnek. Ez a műtét csak bizonyos esetekben kivitelezhető, nagyon fontos, hogy a megelőző kezelések után hosszan tartó - fél, egyéves - gyulladásmentes időszaknak kell eltelnie.

Milyen eredmény várható a regeneratív műtéttől?

 •  a baktériumoknak helyt adó tasak megszűnik, a gyulladásmentes állapot hosszú távon fenntarthatóvá válik
 • könnyebben tisztítható felszínek jönnek létre, amely alappillére a jó szájhigiénének
 • a fogat több csont fogja tartani, így megszilárdul, fogpótlás készítésére alkalmassá válik
 • ha implantáció előkészítése miatt végeztük, a teljes gyógyulási idő után a fogbeültetés elvégezhető lesz
 • ha az íny visszahúzódás gyógyítása volt a cél, akkor a regeneratív műtét biztosítja a csontos alapot az íny számára, nehogy újból lehúzódjon a fogról

A periodontológiai kezelések legtöbbször életmód váltást, és  hosszútávú szoros együttműködést kíván meg a pácienstől, hogy szép, hosszan tartó eredményt érhessünk el.

 

FOGLALJON IDŐPONTOT ONLNE!

  Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat

   Leginkább jellemző porblémám:

   Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat

    Leginkább jellemző porblémám:

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat