fogfájás Buda

7 otthoni módszer fogfájás csillapításra

Fogfájás ellen

Fogászati rendelőnk segít a bajban, fájdalommentesen és gyorsan. Azonban, ha most nem tud bejönni, pár módszert mutatunk otthonra. De mindez csak ideiglenes lépés. A fogfájás megszüntetéséhez mindeképpen keresse fel rendelőnket, mert az elhanyagolt probléma a fogak elvesztéséhez is vezethet, ami után akár fogpótlás és fog implantátum vagy más komolyabb beavatkozás is következhet.

Fogfájás mellett pedig képtelenség kikapcsolódni, és önfeledten fogyasztani a finomabbnál finomabb süteményeket és ételeket. Sőt, egy fogfájós a család többi tagjának is elrontja az ünnepét.

Fogfájás – nem sok kell hozzá

A lüktető fájdalom a fogak környékén, vagy az állkapocsba sugározva az arcon és a füleken is erőteljes fájdalomérzetet eredményezhet. A fájdalom jelentkezéséhez pedig nem kell sok: elég egy megrepedt fog, egy sérült vagy meglazult tömés, ínybetegség, a fertőzésnek kitett foggyökér, az állkapocs ízületi betegsége, de a bölcsességfog vagy a fogszuvasodás is forrása lehet.

Nem muszáj azonnal az ügyeletre rohanni – gyors segítséggel próbáljuk meg csillapítani a fájdalmat.

A fogfájást véglegesen a fogorvos tudja megszüntetni; néhány házilag alkalmazható szer és módszer, természetes gyógymód az enyhe, éppen fellépő fájdalom csillapításában jól jöhet.

 

fogfájás Buda

Fogfájás ellen házilag – pár népi gyógymód

Vannak népi gyógymódok a fogfájásra, érdemes is kipróbálni párat, ám a végleges megoldást a fogorvos jelenti. Az alábbi trükkök azoknak szólnak, akik nem akarnak bevenni fájdalomcsillapítót, vagy nincs éppen otthon.

Hangsúlyozzuk, nem megoldásokról van szó, csak ideig-óráig ható dolgokról. A fájdalom, még az enyhe fogfájás is a szervezet jelzése, hogy valami nincs rendben. minél előbb látja fogorvos, annál inkább elkerülhető a fog elvesztése, annál sikeresebb a kezelés, annál kevésbé fog félni a fogorvostól.

1. Só, bors és víz keveréke

Amikor egy fog rendkívül érzékennyé válik, akkor olyan összetevőkre van szükség a házi fájdalomcsillapításban, mely antibakteriális, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal is rendelkezik. Erre alkalmas a só, bors, és néhány csepp víz keverékéből összeállított paszta, mely közvetlenül az érintett fogakon alkalmazva néhány perc alatt kifejti hatását.

2. Ünnepi menü gyakori alapanyaga: a szegfűszeg

A szegfűszeg kellemes illatával és süteményekben kifejtett ízhatása mellett, nagyon jó fertőtlenítő hatással is rendelkezik. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító fűszerként antibakteriális, antioxidáns és altató hatású is, amelyek segítenek enyhíteni fogfájást és a fertőzés elleni küzdelemben is segítségére lesznek. Kevés olivaolajjal összekeverve a frissen őrölt szegfűszeget fájdalomcsillapító pasztát nyerhet.

3. A sláger fertőtlenítő fűszer: a fokhagyma

A fokhagyma használata is megkönnyebbülést nyújthat a fogfájás során. A fokhagyma antibiotikus és egyéb gyógyászati tulajdonságokkal bír; nagymamáink régi, bevált fűszere, ha a „gyógyításról van szó”. Hatékonyan csökkenti a fájdalmat. Sóval összekevert, zúzott gerezd fokhagyma közvetlenül alkalmazva az érintett fogon.

4. A hagyma sem maradhat el

A hagyma antiszeptikus és antimikrobiális tulajdonságokkal bír, így a fertőzéseket okozó baktériumok elpusztításában tett erőfeszítései révén fájdalomcsillapító hatással bír az érintett területeken. Ha fájdalom még engedi, a nyers hagyma rágcsálása is enyhítheti a fájdalmat.

5. Gyors segítség a meleg sós víz

Kipróbálható a fogfájás ellen az egyszerű pohár meleg sós víz, mely gyakori öblögetéssel párosulva fájdalomcsillapító hatással bír. Olcsó, egyszerű, mindemellett csökkenti az esetleges duzzanatot és a gyulladást.

6. Vanília kivonat nem csak süteménybe

A szintén népszerű fájdalomcsillapító hatású vanília kivonat zsibbasztó hatással bír az érintett területen, nyugtató hatása van.

7. Jégkockák zsibbasztó hatása

A jég segíthet enyhíteni a fogfájást és zsibbasztó hatással bír az idegvégződésekre. A jégkockák vékony pamutrongyba tekerve, valamint kívülről a fájó fog közelében tartva pár perc alatt rövid időre csillapítja a fájdalmat.

Az ünnepek alatt jelentkező enyhe fogfájás könnyen belobbanhat, így érdemes felkeresnie a fogorvosát. Ha Budapesten, vagy környékén lakik, a Hungarodentál fogászati rendelő magas minőségű, fájdalommentes kezelésekkel várja, akár altatásos fogászattal is.

A fájdalommentességet vegye szó szerint.

A fogászati kezelés nem a foghúzásról szól, hanem a fog megtartásáról, az egészséges és jó fogazat elérésről és megtartásáról egy életen át.

Ha ír nekünk,

Kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

Ha telefonál,

azonnal.

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.

Share: