Mozog, fáj, nem tud rendesen enni. Az álkapocsfájdalom gyakori és mostanra tudatosult Önben, hogy itt bizony nincs megállás a fogorvosig. Jól teszi, hogy nem halogatja tovább! A döntés megszületett, de hogyan tovább?

Milyen kérdésekre kell számítania tőlünk az első telefon, vagy e-mail megkeresés során? Milyen folyamatokra számítson? Tényleg ingyenes nálunk az első, állapotfelmérő találkozás? Kérdéseire most választ kap a „Kulisszatitkok” második részében!

A félelemnek köszönhetően a feladatlistáján az utolsó helyen szerepelt eddig a fogpótlás kérdése? Az azonnal terhelhető implantátumokról ugyan hallott már, de nem sokat tud róluk valójában. Esetleg sikerült a tévhiteknek búcsút mondani, de a bizonytalanság vagy az ismeretlenség miatt nem mer telefont ragadni?

 

Erre számítson fogászati rendelőnkben!

Előző cikkünkben választ kaphatott arra, hogy milyen tévhitek tartják vissza Önt is a természetes fogsortól; milyen „fogadtatásra” számítson fogászati rendelőnkben és mit mondanak a doktor úrról a páciensek!

Megcáfoltuk a leggyakoribb tévhiteket is az implantátumbeültetéssel kapcsolatban. Mert Önben is biztosan élnek e tévhitek, melyek Önt is megfosztják a magabiztos megjelenéstől és az étkezés örömétől!

Most jöjjön el velünk egy képzeletbeli körútra, és legyen részese az implantátumbeültetés csöppet sem macerás folyamatának!

 

Első számú lépés: Önnek kell megtennie!

Fogászati rendelőnkkel e-mailen vagy telefonon is felveheti a kapcsolatot. E lépés megtétele az Ön feladata, azonban utána minden folyamatban Ön mellett fogunk állni! A kapcsolatfelvétel halogatása csak a probléma elmélyülését eredményezheti. A fogászati problémák nálunk megoldandó problémának számítanak, így nem tud nekünk olyat mutatni, melyet nem láttunk volna még.

 

Nálunk nincs mitől tartania!

A hívás megkezdése után kolléganőnk készséggel válaszol majd minden kérdésére. Felkészültek vagyunk az Ön félelmeire és aggodalmaira is!

„mikor járt utoljára fogorvosnál?” kérdésre célszerű őszintén válaszolni. Nem fogjuk Ön elmarasztalni akkor sem, ha 10 éve nem ült fogászati székben, de az előzmények ismeretében nagyobb rálátásunk nyílhat az Ön állapotára.

„Mi a panasza?”

Nem várjuk el Öntől, hogy diagnózist állítson fel a telefonban az állapotát illetően, csupán a tünetek felsorolására van szükség: Milyen jellegű a fájdalom? Akkut/krónikus, hosszútávú vagy hirtelen jelentkező? Telefon és e-mail elérhetőséget kérünk Öntől, hogy elérhessük a későbbiek során is.

Amennyiben hosszú gyógyszerlistával rendelkezik, azt hozza magával a rendelőbe történő ellátogatás során, az allergiaadataival együtt (Pl. fém- vagy vazelinallergia).

„Engem is lehet altatni?”

Amennyiben altatásban végezendő fogászati kezeléseinket szeretné igénybe venni, egy fél évnél nem korábbi Ekg- valamint laboreredmény (vérkép) szükséges; továbbá az altatóorvos részére biztosított előleg kifizetése. Az altatásos fogászat az altatóorvossal való előzetes konzultáció és kezelési terv felállítása után valósulhat meg. Egy veszélytelen és komplikációmentes eljárásról van szó.

Az adatok és információk egyeztetése után megbeszélünk Önnel egy időpontot!

 

„Az első konzultáció tényleg ingyenes?”

Ugyan miért jönne el magánrendelőnkbe anélkül, hogy tudná mi a baja, és hogyan lehetne kezelni a leghatásosabban?

Magánrendelő ide vagy oda, a státuszfelmérés nálunk ingyenes. Melybe egy röntgenfelvétel is beletartozik (a kezelés során szükséges további röntgenvizsgálatok ellenérték megfizetésében történik). A státuszfelmérés után árajánlatot teszünk Önnek a javasolt kezelést illetően. Ha úgy érzi elsődlegesen egy konzultációra volna szüksége, ne habozzon tovább, kérjen időpontot!

 

Amikor belép a rendelőnkbe!

Fogászati rendelőnkben a mediterrán stílusú környezetével is nyugalmat árasztó légtér fogadja; ahol a kávézókba illő, nyugtató zenével valamint a hangulatvilágítással is igyekszünk hozzájárulni a kellemes komfortérzethez.

Fogorvosi rendelőnk vezető fogorvosa Dr. Koronczay Lászlót szinte mindig munkában van. Őt sosem csupán az „esetek megoldása” hozza lázba. Tisztában van vele, hogy a páciensek félelmekkel és gátlásokkal érkeznek. Higgye el, ezzel Ön sincs egyedül! Éppen ezért minden pácienst különálló személyként kezel, akinek akár több időre van szüksége egy-egy beavatkozásra történő felkészülésben!

Az előzetes állapotfelmérés után a további kezeléseket illetően ajánlatot teszünk Önnek.

 

Így zajlik le az Ön implantátumbeültetése!

A fájdalmas és hosszadalmas eljárást felejtse el! Helyette rövid és kényelmes beavatkozásra számíthat, mely akár altatásos fogászat kertében is elvégezhető.

A fogbeültetés előtt mindenképpen készítünk egy panoráma röntgent (két dimenzióban ad információt a csontvastagságról). Amennyiben altatásban elvégezve kéri a beavatkozást, az altatóorvosunk a beavatkozás előtt konzultálni fog Önnel. Az altatás intravénás altatószerek alkalmazásával végezzük, mely két perc alatt kiürül a szervezetéből ébredés után.

 

Kik segítenek a doktor úrnak?

Altatásnál egyszerre 5 ember sürög majd Ön körül: a nyálelszívást egy asszisztens végzi, az altató orvos folyamatosan figyeli majd az értékeit. Életfunkcióit a kezelés alatt mindvégig figyelemmel kísérjük EKG-val és pulzoximeterrel valamint vérnyomásmérővel is. A légutakat speciális eszközzel biztosítjuk. A doktorúron kívül még egy asszisztáló kolléganő vesz részt a folyamatokban.

Ez ennyire komoly dolog volna?

A beavatkozás teljesen veszélytelen, azonban mi mindig a legnagyobb körültekintéssel végezzük munkánkat!

 

„A doktor úr még erre is figyel”

Az azonnali terhelésű implantátumok beültetése során a doktor úr a felső implantátumokat kézi behajtóval csavarja be. E módszer eltér a többi fogászati rendelőkben megszokott eljárástól, azonban pácienseink díjazzák e megoldást. A doktor úr a páciensek érdekében teszi mindezt; hisz így jobban érzi, hova csavar és sokkal jobban is tud lyukat fúrni.

Az implantátumok behelyezése fájdalommentesen valósul majd meg, a behelyezés után az implantátum pedig olyan szorosan rögzül a csontban, hogy arra ideiglenes korona rögzíthető már azonnal.

Azonnali terhelésű implantátumra rögtön ideiglenes fogpótlás készül a beültetés után. A beavatkozás napján ideiglenes, majd az azt követő 3-4 napon belül hosszútávú rögzített pótlást kap.

A beültetett implantátum ilyenkor még nincs csontosodva, így egy három- hathónapnyi „csontosodási idővel kell számolni! Azonban már a beültetést követően kiváló mechanikai rögzítettséget tud biztosítani!

A beavatkozást követően kényelmesen kipihenheti magát rendelőnkben, majd otthonába távozhat.

 

Milyen tanácsot adunk Önnek a beültetés utáni időszakra?

Pihenjen és pihenjen! Továbbá mivel a gyulladás folyamatai melegben hamarabb előjönnek, gondosodjon a hűtéséről is. Ne várja meg a gyulladást vagy az antibiotikum szükségességét!

Amennyiben szükség van rá, a műtét előtt gyulladáskezelést is alkalmazunk. A lézerrel végzett gyulladáscsökkentő kezelésre 2-3 naponta célszerű hozzánk ellátogatni. Segítségével viszont műthető állapotba hozzuk a területet már két hét alatt.

 

Csak egy telefon választja el Önt a magabiztos mosolytól és az állkapocsfájdalom megszűnésétől. Étkezzen újra macera nélkül, és legyen megjelenése magabiztosabb! Mi tudjuk, milyen félelmekkel küzd; de higgye el, nálunk nincs mitől tartania! Hívjon minket még ma!

További bejegyzések