Mikor nevetett Ön utoljára jóízűen?

A néhány plusz kiló, a lenőtt hajfesték vagy a betört köröm mind elhanyagolható a foghíjas mosoly, a fehérnek nem mondható fogsor, és a kellemetlen szájszag mellett. A fogászati problémákból adódó külső hiányosságok talán az egyik legnagyobb mumusunk, ami az esztétikai megjelenésünket illeti. Így sokkal nagyobb gondot is fordítunk a szánk eltakarására és a mosolygás hanyagolására!

Ön is így van ezzel? Egy ideje már bojkottálta a mosolyt? Miért akar lemondani arról, amivel a legsikeresebben fejezheti ki boldogságát? A nevetés önmagában gyógyít! Miről marad le, ha nem mer nevetni?

A bizalom faktor

Ön melyik embert mondaná sikeresebbnek és boldogabbnak? A folyton mosolygó és vidám; éppen ezért nyitottnak és magabiztosának tűnő személyt, vagy éppen a fogsorát takargató egyént? Az első benyomás alapján ítélünk meg másokat, és ebben a külső megjelenésnek hatalmas szerepe van. Különösen fogsorunk állapotának.

A folyton nevető és mosolygó emberek általában gyakrabban kerülnek a társasági élet középpontjába, gyakrabban hívják őket randira és egy állásinterjún is plusz ponttal indulnak. Nem beszélve arról, hogy a mosolygás a szépség legfontosabb kritériuma.

Így a nevetés hanyagolásával rengeteg dologtól fossza meg magát. A mosoly hatalmas eszköz lehet a kezében, hogy bizalmat építsen ki másokban önmagával szemben!

„Nevetés, napi 3-szor egész életen át”

A nevetés önmagában gyógyít. Pozitív hatással van az életminőségre! Számos kutatás támasztja alá, hogy az egészség megőrzésében számos szerepe van: erősíti az immunrendszert; csökkenti a vércukorszintet; fájdalomcsillapító hatással rendelkezik; csökkenti a gyulladást; sőt még a pluszsúly leadásában is segítségére van. A jóízű nevetés csökkenti a stresszhormonok szintjét a testben! A boldogságérzéssel összefüggő endorfin, azaz közismertebb nevén “örömhormon” termelődését indítja meg az emberi szervezetben.

És milyen hatással van a lelkére? A legjobb pszichológus, akit valaha is ismerni fog. Növeli az önbizalmát; jókedvre deríti; különösen ragályos mivolta miatt az emberi kapcsolataira is pozitív hatással van. Nevessen rá valakire; egészen biztos lehet benne, hogy vissza fog Önre mosolyogni!

Ettől fosztja meg magát a nevetés hanyagolásával, csak azért, mert nem mer mosolyogni! De hiszen szokott nevetni? Ugyan! Mikor nevetett Ön utoljára igazán jóízűen?

Nem kell nélkülöznie a vidám perceket!

Fogászati rendelőnkben lehetősége nyílik rá, hogy fájdalommentesen és akár altatásban valósuljanak meg azok a fogászati beavatkozások, melyek szükségesek ahhoz, hogy újra magabiztosan nevethessen! Ne takargassa többé mosolyát!

További bejegyzések