Miért hatékony a gyökérkezelés a Hungarodentalnál?

Miért-hatékony-a-gyökérkezelés-a-Hungarodentalnál

Gyökérkezelésre abban az esetben van szükség, ha a fogszuvasodás olyan mértékű, hogy a pulpa (fogbél) irritációja nem visszafordítható. Ilyenkor fogbélgyulladás lép fel. Erős fájdalom lép fel, amely éjszaka felerősödik. A fog sérült részein a baktériumok, szennyeződések megtapadnak és a fog további hanyatlásához vezetnek, ha nincs szakszerűen kezelve. A cél, hogy a fogbelet szakszerűen eltávolítsák, a gyökércsatornát teljesen kitisztítsa a gyökérkezelő specialista és hermetikusan lezárja.  

Hogyan történik a gyökérkezelés?

Az endoradar egy rádiófrekvenciás készülék, ami a gyökércsatornába helyezett műszer távolságát méri a foggyökér végétől. Hasonló célt szolgál, mint a tűs kontroll nevű rtg. felvétel. Ez azért fontos, mert az orvos így lehet biztos, hogy elérte a fog végét, viszont nem fúrta szét a fogon túli szöveteket. A z endoradar készülék egyszerre tud tisztítani, és a hosszat meghatározni

A kofferdam amely egy gumilepedő. Segít a kezelt fogat teljesen elszeparálni a száj többi részétől. Csak a kezelt fognál van kilyukasztva, így teljesen nedvesség és baktérium mentesen lehet tartani vele az adott már kitisztítot fogat, amely elengedhetetlen a megfelelő eredmény eléréséhez.

Érdeklődöm

Szükséges kezelés
góckutatás / konzultációgyökérkezelésteljes szájrendezés implantátumokkal„foghíjas vagyok”nem szép a mosolyomfáj / lyukas a fogamlecserélném kivehető fogsorom

Anti Spam: Nem vagyok gép

Érdemes megjegyezni, hogy szakmai protokoll szerint a gyökérkezelt fog végleges ellátása a korona, vagy csapos korona. Mi ezt egy év után javasoljuk elkészíteni, amikorra bebizonyosodik, hogy jól készítettük el a gyökértömést.

Fontos, hogy a gyökérkezelt fogakat rendszeresen ellenőrizzük rtg. felvételen. Akár a teljesen fájdalommentes fogon is lehet krónikus gyulladás, kialakulhat ciszta.

A gyökérkezelések sikerességi aránya 90%-os. Ahhoz, hogy eredményesen záruljon a kezelés, precizitásra és magas szintű szaktudásra van szükség.

A Hungarodental Fogászati Centrumban gyökérkezelő specialistánkhoz a 70-772-1315-ös telefonszámon lehet bejelentkezni.

Cikkek