Miért fontos a hiányzó fog pótlása?

Számos negatív következménye van, ha hiányzik néhány, vagy összes fogunk. A hiányzó fog pótlása elodázhatatlan, nem tudjuk megspórolni, ha nem szeretnénk tartós egészségkárosodást elszenvedni. Elsősorban esztétikailag van hatással az arcunkra, megjelenésünkre. Befolyásolja mosolyunkat, több fog elvesztésénél pedig nem támogatja megfelelően a bőr feszességét, amely elkezd megereszkedni, mivel szánkat nem töltik ki a fogak. Ilyenkor öregebbnek látszódik az arc, minta valós életkora. A hiányzó fogak megnehezítik a rágást és befolyásolják a beszédet.

A hiányzó fogak érzelmileg is megterhelőek – nem vagyok szép, öregszem, hogy nézek már ki…

Sokan úgy érzik, foghiánnyal nem elég magabiztosak, esetleg kinevetik, leszólják őket

A legtöbben egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy mások foghiányosan lássanak

A kompetens, elegáns, magára valamit is adó megjelenés alapvető része az ép, nem hiányos fogazat. Tisztában vagyunk azzal, nem egyszerű elhatározás, hogy igent mondjunk a fogászati kezelésre. Célunk, hogy segítsük Önt abban, hogy bátor legyen, merjen ismét mosolyogni és visszakaphassa az evés örömét!A

A Hiányzó fog pótlása, implantáció, korszerű fogászati kezelések

Ha fogai meglazultak, hiányosak, érdemes figyelembe venni pótlásukat implantátumokkal, amelyekkel visszanyerhetjük esztétikus mosolyunkat. De nem is pusztán ezt, hanem visszakapja a kedvét, hogy emberek közé menjen, beszéljen, egyen, kényszerek nélkül viselkedhessen táraságban.

Hungarodental Fogászat Budapesten, fogpótlások gyorsan és esztétikusan!

Keressen fel bennünket bizalommal!

Ha a hiányzó fog problémáját nem szüntetjük meg, rövid és hosszú távon is súlyos következményekhez vezethet.

Megváltoznak az étkezési szokások.

Hiányzó fogaknál törekszenek arra a betegek, hogy könnyen rágható, puha legyen az étel. Ezek általában a már feldolgozott, kész ételek. Általánosságban ezen ételeknek magas a cukor- és szénhidrát tartalma, ugyanakkor kevés tápértéket tartalmaznak.

A lágy, puha ételek fogyasztásakor kevésbé dolgoznak a rágóizmok, ezért elgyengülnek.

Miután elvesztettünk egy fogat, a szomszédos fogak elkezdenek mozdulni, dőlni a foghiányos terület felé. Ez a mozgás hatással van az egészségre és a többi fogra. Evéskor a többi fog terhelése megváltozik, nagyobb nyomás nehezedik a többi fogkoronára, gyökérre. Így a többi fog is elveszítheti stabilitását és kimozdulhat a helyéből.

Beszédén is érződhet

Akár egy hiányzó fog is befolyásolhatja a beszédet, legfőképpen ha a frontfogakat veszítettük el. Egy hiányzó fog elől az ápolatlan benyomást is kelt. A pöszeség gyakori ezen emberek között.

Fogászati röntgenen látszik, hogy a foghiányos részek sorvadnak

Mivel a fogágy nem kap elég mechanikai terhelést, nyomást, rágás közben, így a foghiányos területen az íny visszahúzódik, a csont mennyisége elkezd csökkenni. Ez számottevő probléma, mivel a fogágy tartja stabilan a fogakat. Az íny és a csont visszafejlődése nem áll meg a hiányos területen, ezzel veszélyeztetve az egészséges fogak állapotát.

Fogászati rekonstrukció, fogpótlás, implantáció – nem kell tartania tőle, nem fáj

A leghatékonyabb módja a fogpótlásnak a fogászati implantátumok beültetése. Rendelőnkben azonnali terhelésű implantátumokkal dolgozunk, melyek beültetéséhez nincs szükség csontpótlásra és maximum 5 napon belül visszakapja mosolyát, önbizalmát és ismét élvezheti kedvenc ételeit.

Tudta, hogy egyből a fog kihúzása után betesszük az implantátumot, a műgyökeret? Így van jó esélye arra, hogy hamar begyógyul és akár azonnal terhelhető is.

Hungarodental Fogászat Budapest implantáció specialista, teljeskörű rekonstrukció, pótlások, esztétikus mosoly akár azonnal.

Kérjen időpontot!

Bejelentkezéshez töltse ki az alábbi űrlapot:

  Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat

  frontpageform

   Leginkább jellemző porblémám:

   Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat

    Leginkább jellemző porblémám:

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat