Hungarodental Fogászat Budapest – Korona

A kedvencünk: Cirkónium Korona

Kedvencünk cirkonium vázas korona. A korona alapja a cirkonium-oxid kerámia, ami a csúcstechnikában széles körben ismert anyag, mint pl. űripar, Formula 1,  de akár a legélesebb konyhai kések. Ez egy nagyon erős fehér színű, a porcelánhoz hasonló anyag, amit egyedileg festett porcelánnal borít a fogtechnikus, így biztosítva, hogy  koronánk a mellette levő fogakkal színben harmonizáljon. Fogászati fémekre allergiás emberek is kaphatnak ilyen típusú koronát.

Fémmentes koronáinkat teljes egészében rendelőnkben található laboratóriumunk készíti el, ezért fogtechnikusaink közvetlenül tudnak önnel találkozni, hogy minél egyedibb és természetesebb legyen fogpótlása.

Nem sokan tudják, hogy a cirkon mellett más kerámia anyagok is vannak, amivel például az elülső fogak pótlásakor még a cirkonnál is élethűbb fogpótlásokat tudunk létrehozni.

Amikor egy fog letörik, vagy annyira elszuvasodott, hogy nincs olyan oldalfala ami egy esztétikus tömést megtartana, a legjobb megoldás egy korona készítése. A korona tehát tulajdonképpen egy, a fogtömésnél erősebb anyagból készített sapka, ami abroncsként összefogja a megmaradt fogat.
A koronák a fogászat és fogpótlás igen nagy szegmensében vannak jelen, és a technológia fejlődése (az implantológia mellett) talán ezen a területen a leglátványosabb. Koronát nagyon sokféle anyagból lehet készíteni, a különböző műanyagoktól kezdve az aranyon át a teljes kerámia pótlásokig.

Fémkerámia korona

A legtöbb ember amikor porcelán fogat mond, a fémkerámia koronára gondol. A korona alapja egy vékony de erős fémsapka, amire a technikus egyedileg színezett porcelánt éget rá. Előnye hogy kevesébé kell lecsiszolni a fogat mint a cirkon koronához, és hogy nem tud kettétörni, de tény, hogy főleg elülső fogaknál általában észre lehet venni a különbséget a saját foghoz képest. Fémkerámia koronáinkat digitálisan tervezzük, és a fémet nyomtatjuk, ezáltal biztosítva a nagyfokú precizitást, hogy a fog minél pontosabban illeszkedjen a megmaradt fogra.

Zirkónium, fémmentes korona

110.000 Ft

Fémkerámia korona

99.000 Ft

FOGLALJON IDŐPONTOT ONLNE!

  Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat

  frontpageform

   Leginkább jellemző porblémám:

   Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat

    Leginkább jellemző porblémám:

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat