mikroszkopos fogaszat buda

Ismerjük meg a mikroszkópos fogászat előnyeit

Miért olyan fontos, hogy a gyökérkezelést mikroszkóppal végezzék el? Melyek a mikroszkópos fogászat előnyei? Következő cikkünk ezekkel a kérdésekkel foglalkozik. 

Mert nagyobb eséllyel menthetjük meg fogait, ami a legfontosabb küldetése egy fogorvosnak. Fejlesztettük rendelőnket egy több millió forint értékű amerikai mikroszkóppal, ami projektorral összekötve, százszoros nagyításban mutatja kivetítve a  gyökérkezelő specialista szakorvosunknak a gyökércsatornák belsejét. 

Miért olyan nagy lépés a mikroszkópos fogászat a gyökérkezelésben?

Régebben egy rettegett kezelés volt, mert a fogorvos nem látta hol van a gyökércsatorna vége, ezért könnyen előfordulhatott, hogy vagy túl ment, vagy rövidebb gyökértömés készült, ami mindkét esetben fájdalommal járt. Mikroszkóppal pontosan tudja elvégezni a gyökércsatorna kitisztítását, és betömését, ezért a fájdalom elmarad, az eredmény hosszan tartó. Érdemes egy már régebben gyökérkezelt, de panaszt okozó fogat is mikroszkóppal újra kezelni, mert a fájdalmat okozhatja egy bent maradt szövetdarab, vagy egy rejtőzködő kisebb csatorna, amit hagyományos kezelésnél nem lehetett észrevenni. Régi betörött eszközöket is el lehet távolítani mikroszkóppal!  Tegyünk meg mindent, hogy fogainkat megmentsük, mert a saját fogunk a legértékesebb! 

De nézzük meg közelebbről, hogyan történik nálunk egy mikroszkópos gyökérkezelés: Dr. Király Attila endodontus szakorvos konzultációja után, első lépésben készül egy CT felvétel, mert ezen tisztán látható a legapróbb részlet is, a panoráma röntgennel szemben. Mivel ez egy új, modern gép, sugárterhelése elenyésző. Érzéstelenítést követően a mikroszkóppal kezdi meg a gyökércsatornák feltárását. Kezelés végeztével az orvos dönti el, még hány kezelés szükséges a végleges lezáráshoz. Mindenkinél más az ütem, mert a fogak állapota, gyulladás mértéke nagyon meghatározó lehet. Elsődleges a precizitás, hogy megtudjuk menteni a fogakat. Adjon egy esélyt fogainak, mert a saját az igazi!

    Leginkább jellemző porblémám:

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat

      Leginkább jellemző porblémám:

      Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat