Hungarodental Fog√°szat Budapest – Ir√°ny√≠tott biofilm ter√°pia √©s fogkŇĎ elt√°vol√≠t√°s

Biofilm ter√°pia

F√°jdalommentes fogkŇĎ elt√°vol√≠t√°s? Ir√°ny√≠tott Biofilm Ter√°pia

Kr√≥nikus, nehezen gy√≥gyul√≥ √≠nygyullad√°s, sz√°j√ľregi fertŇĎz√©se van?

A fogp√≥tl√°sok, hidak, koron√°k, vagy implant√°tumok k√∂rny√©ke fokozottan √©rz√©keny, itt telepedhetnek egy speci√°lis √©s ellen√°ll√≥ leped√©ket, biofilmet¬† alkotva azok a bakt√©riumok, melyek √°lland√≥sult gyullad√°st okoznak. A felgy√ľlemlett fogkŇĎ t√°ptalaja is a bakt√©riumoknak. A biofilm fontos t√©nyezŇĎje a kr√≥nikus bakteri√°lis fertŇĎz√©seknek, illetve a implant√°tum, fogp√≥tl√°sok k√∂r√ľl fell√©pŇĎ fertŇĎz√©seknek. Sokan elhanyagolj√°k, mert nem felt√©tlen√ľl l√°tv√°nyos szabad szemmel.

Iranyított biofilm terapia

iranyitott biofilm terapia fogmosas

ElŇĎsz√∂r is azt √©rdemes tudni, hogy mi az a biofilm?

A biofilm a test√ľnkben l√©vŇĎ fertŇĎz√©sek 80 sz√°zal√©k√°√©rt is felelŇĎs lehet, nem csak fog√°szati, hanem b√°rmely m√°s ter√ľleten. A biofilm¬† a fogon, vagy az √≠ny m√©ly√©n, esetleg a fogp√≥tl√°son, implant√°tumon egybef√ľggŇĎ bevonatot k√©pezŇĎ bakt√©riumk√∂z√∂ss√©g. A bakt√©riumok speci√°lis megjelen√©si form√°ja, sokkal ellen√°ll√≥bbak a hagyom√°nyos kezel√©sekre. A biofilmben √©lŇĎ mikrob√°k fiziol√≥giailag k√ľl√∂nb√∂znek ugyanazon faj sejtenk√©nt szabadon √ļsz√≥ √°llapot√°t√≥l. Biofilm nem csak a fogon tal√°lhat√≥, hanem sajnos az em√©sztŇĎrendszer eg√©sz√©n, √©s¬† az erekben is.

Mivel √∂sszet√∂m√∂r√∂dnek √©s egy√ľttmŇĪk√∂dnek,¬† sokkal nehezebben puszt√≠that√≥k el √≠gy, mintha egyedi sejtek lenn√©nek¬† mert a gy√≥gyszerek¬† nagyon nehezen hatolnak be a biofilmbe.

Miért érdemes az irányított biofilm terápiát alkalmazni?

Mivel a biofilm a fogszuvasod√°s, a fog√°gy gyullad√°s √©s az implant√°tumok k√∂r√ľli fertŇĎz√©sek egyik fŇĎ oka, egy leped√©k, fogkŇĎ, lerak√≥d√°s, ami nagyon nehezen t√°vol√≠that√≥ el. Ha nem professzion√°lisan van elt√°vol√≠tva, nagyon hamar √ļjra gondot okoz, ¬†n√∂velheti a szervezet m√°s pontj√°n kialakul√≥ betegs√©gek kock√°zat√°t, mint p√©ld√°ul a sz√≠v- √©s √©rrendszeri betegs√©gek, a l√©gzŇĎszervi megbeteged√©sek, √≠z√ľleti gyullad√°s, vagy acukorbetegs√©g.

Mi az irányított biofilm terápia?

A fogkŇĎelt√°vol√≠t√°s leg√ļjabb √ļjragondolt form√°ja, mint a hagyom√°nyos¬† elj√°r√°s. Mi√©rt kell minden fog minden fel√ľlet√©t √°tcsiszolni az ultrahangos k√©sz√ľl√©kkel, ami hangos, √©s kellemetlen?¬† Nem jobb szem√©lyre szabottan csak ott haszn√°lni ahol k√≠m√©letesebb m√≥dszerek kudarcot vallanak?

Modern szájhigiénia, biztonságos és fájdalommentes

ElsŇĎ l√©p√©sk√©nt a biofilmet megfestj√ľk, majd AIRFLOW technik√°val f√ļjjuk le a fogakat, ez garant√°lja a biofilm c√©lzott, gyeng√©d elt√°vol√≠t√°s√°t.

Ezt k√∂veti az megmaradt megk√∂vesedett leped√©k¬† ultrahangos elt√°vol√≠t√°sa. Ez a megk√∂zel√≠t√©s sz√°mos tov√°bbi elŇĎnnyel j√°r, bele√©rtve a r√∂vid kezel√©si idŇĎket √©s a maxim√°lis k√©nyelmet mind a dentalhigi√©nikus, mind a beteg sz√°m√°ra.

Az ir√°ny√≠tott biofilm ter√°pia minim√°lisan invaz√≠v, mivel a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ szennyezŇĎd√©seket c√©lzottan t√°vol√≠tja el, nem lŇĎ √°gy√ļval ver√©bre.

A ir√°ny√≠tott biofilm ter√°pi√°val v√©gre professzion√°lis biofilm menedzsmentet tudunk v√©gezni hat√©konyan, finoman, biztons√°gosan, gyorsan, k√©nyelmesen, f√°jdalom n√©lk√ľl.

FOGKŇźLESZED√ČS

16000 FT

S√ďPOL√ćROZ√ĀS

22000 FT

IR√ĀNY√ćTOTT BIOFILM TER√ĀPIA

20000 FT
novemberben 16000 FT

Az ir√°ny√≠tott biofilm ter√°pia PROTOKOLL 8 L√ČP√ČSE:

1. Vizsg√°lat

Megvizsgáljuk az egészséges fogak állapotát, van-e fogszuvasodás, ínygyulladás, fogágy gyulladás.
Implant√°tumokn√°l megn√©zz√ľk minden rendben van-e vel√ľk.
ElsŇĎ l√©p√©s¬† a fertŇĎtlen√≠tŇĎ sz√°jv√≠zzel val√≥ √∂bl√≠t√©s.

2. Láthatóvá tétel

A fogakat megfestj√ľk, ahhoz hogy l√°that√≥v√° v√°lj√©k a biofilm.
Megmutatjuk a biofilmet √©s a probl√©m√°s ter√ľleteket.

3. Motivació

A tudatoss√°gra √∂szt√∂nzz√ľk √ľgyfeleinket:
Hangs√ļlyozzuk a megelŇĎz√©st.
Elektromos fogkefét ajánlunk mindennapi használatra.

4. AIRFLOW¬ģ

A biofilm, a foltok √©s a kezdŇĎdŇĎ fogkŇĎ elt√°vol√≠t√°s√°val kezd√ľnk:
Az AIRFLOW¬ģ-t haszn√°ljuk term√©szetes fogakhoz, restaur√°ci√≥khoz √©s implant√°tumokhoz.

5. PERIOFLOW¬ģ

A biofilm eltávolítása a mélyebb tasakokból,
PLUS Powderet használunk a természetes fogakon mély tasakokban, gyökér elágazásoknál és implantátumokon.

6. PIEZON¬ģ

A fennmarad√≥ fogkŇĎ elt√°vol√≠t√°sa:
Minimálisan invazív EMS PS eszközt használunk, akár 10 mm-ig.

7. ELLENŇźRZ√ČS

A p√°ciens mosolya:
Elv√©gezz√ľk a marad√©k biofilm v√©gsŇĎ ellenŇĎrz√©s√©t.
MeggyŇĎzŇĎd√ľnk r√≥la, hogy a leped√©k teljesen elt√°vol√≠t√°sra ker√ľlt

8. Visszah√≠v√°s ellenŇĎrz√©sre

Egészséges páciens = boldog páciens:
A p√°cienssel, √°llapot√°nak megfelelŇĎen egyeztet√ľnk idŇĎpontot a k√∂vetkezŇĎ kezel√©s√©re.

 

 

A fog√°szati biofilm ter√°pia teh√°t egy nagyon alapos, √°m k√≠m√©letes fogkŇĎ elt√°vol√≠t√°s. √öj m√≥dszer, ami hat√©konys√°ga √©s k√≠m√©letess√©ge miatt egyre n√©pszerŇĪbb vil√°gszerte. Ha √©rz√©keny, f√°j√≥s, gyulladt az √≠nye, ak√°r m√°r tasakok is k√©pzŇĎdtek, vagy a fogp√≥tl√°sa okoz folyamatos gyullad√°st, akkor √©rdemes felkeresni a Hungarodent√°l Fog√°szat budapesti rendelŇĎj√©t egy idŇĎpontra.

Bejelentkezését várjuk a 0670-772-1315-ös telefonszámon

Megl√©vŇĎ fogait, ak√°r a fogp√≥tl√°sait is elvesz√≠theti, ha a sz√°j√°ban k√©pzŇĎdŇĎ biofilm alatt bakt√©riumok teny√©sznek.
√Āll√≠tsa meg, tartsa k√©zben a folyamatot √©s eg√©szs√©gesebb lesz az √≠nye!

Milyen r√∂vid- √©s hossz√ļ t√°v√ļ k√∂vetkezm√©nyei lehetnek a felgy√ľlemlett, kezeletlen fogkŇĎnek?

A fogkŇĎk√©pzŇĎd√©s idŇĎvel l√°tv√°nyos lerak√≥d√°sok form√°j√°ban jelentkezhet a fog √©s az √≠ny tal√°lkoz√°s√°n√°l, amely egy√°ltal√°n nem ny√ļjt eszt√©tikus l√°tv√°nyt. El is sz√≠nezheti a fogakat, hiszen megk√∂ti a k√°v√©t, te√°t, doh√°nyf√ľst√∂t, valamint az √©telekbŇĎl sz√°rmaz√≥ mesters√©ges sz√≠nez√©ket, amelyek bejuthatnak a fogzom√°nc als√≥bb r√©tegeibe is. A tapasztalatok azt mutatj√°k, hogy a kellemetlen lehelet fŇĎ oka √°ltal√°ban nem is a fogszuvasod√°s, hanem a fogkŇĎ. A fogkŇĎ az √≠nyt irrit√°lva gyullad√°st, a tov√°bbiakban pedig fog√°gy betegs√©get, csontpusztul√°st, a fogak kilazul√°s√°t, majd elveszt√©s√©t okozhatja.

A fogkŇĎ-elt√°vol√≠t√°s klasszikus menete

A fogkŇĎ-elt√°vol√≠t√°st egy konzult√°ci√≥ √©s fog√°szati szŇĪr√©s elŇĎzi meg klinik√°nkon.

A fogkŇĎ leszed√©s sor√°n az ultrahangos k√©sz√ľl√©k lev√°lasztja a fogfelsz√≠nrŇĎl a lerak√≥dott leped√©ket, elsz√≠nezŇĎd√©seket √©s fogk√∂vet, mik√∂zben v√≠zzel mossa, hŇĪti a fogakat. A kezel√©s miatt a fogfelsz√≠n karcol√≥dhat, ami miatt a fogkŇĎ gyorsabban ki√ļjulhat.

√Čppen ez√©rt aj√°nlott elv√©geztetni az √ļn. Air brush s√≥ pol√≠roz√°st is, amely sor√°n a fogak felsz√≠n√©t √ļjra ‚Äúsim√°v√°‚ÄĚ, karcmentess√© tessz√ľk. A beavatkoz√°s gyors √©s f√°jdalommentes, a p√°ciensnek tov√°bbi fizikai megterhel√©st nem jelent.

A pol√≠roz√°st k√∂vetŇĎen ker√ľlhet sor az √≠ny- √©s tasakkezel√©sre. Ennek sor√°n fertŇĎtlen√≠tŇĎ √©s gyullad√°scs√∂kkentŇĎ oldatokkal ecsetelik az √≠nyt, ami nemcsak a bakt√©riumokat puszt√≠tja el a tasakokban, hanem serkenti az esetleges sebgy√≥gyul√°st, valamint vissza√°ll√≠tja a szervezet helyi v√©dekezŇĎ reakci√≥j√°nak egyens√ļly√°t is.

FogkŇĎ-elt√°vol√≠t√°s ut√°n

A fog fogkŇĎ leszed√©st k√∂vetŇĎen m√©g ak√°r 4-6 napig is √©rz√©keny lehet, de ettŇĎl nem kell megijedni, ez r√©sze a kezel√©s ut√°ni term√©szetes gy√≥gyul√°si folyamatnak. Az √©rz√©kenys√©g leggyakoribb oka az, hogy a nagym√©rt√©kben lerak√≥dott fogkŇĎ feltolja a fog√≠nyt a dentincsatorn√°r√≥l, ami a lerak√≥d√°s elt√°vol√≠t√°s√°val szabadd√° v√°lik. A fog ezen r√©sze √©rz√©keny a hidegre √©s a melegre, ami miatt ev√©s √©s iv√°s k√∂zben √©les f√°jdalom tapasztalhat√≥. Erre a probl√©m√°ra aj√°nljuk az √©rz√©kenys√©g cs√∂kkentŇĎ fogkr√©meket. Ez a fajta¬† fog√©rz√©kenys√©g ritk√°bb esetben kezelendŇĎ csak f√°jdalomcsillap√≠t√≥ tablett√°kkal, ilyenkor felt√©tlen√ľl jelezzen vissza nek√ľnk, mert lehet hogy m√°s probl√©ma √°ll a panasz h√°tter√©ben.

FONTOS tudnivalók

  • A fogkŇĎ-elt√°vol√≠t√°st k√∂vetŇĎ 3-4 napban lehetŇĎleg ker√ľlje a sz√°raz, kem√©ny, √≠nyt fels√©rtŇĎ √©teleket, ropogtatni val√≥kat.
  • A fog√≠ny √©s az √©rintett sz√∂vetek gy√≥gyul√°sa √©rdek√©ben javasolt a doh√°nyz√°s elhagy√°sa.
  • V√°s√°roljon √≠nyv√©dŇĎ, √©rz√©keny fogakra aj√°nlott fogkr√©met.
  • √Črdemes a kezel√©s ut√°n kb. egy h√©tre puha vagy extra puha s√∂rt√©jŇĪ fogkef√©re v√°ltani a fogak √©s a fog√≠ny √©rz√©kenys√©ge miatt.
  • A fogkŇĎ-elt√°vol√≠t√°st k√∂vetŇĎ p√°r napban √©rdemes naponta t√∂bbsz√∂r gyullad√°scs√∂kkentŇĎ sz√°jv√≠zzel √∂bl√∂getni.
  • A kezel√©st k√∂vetŇĎen se feledkezz√ľnk meg a fogselyem haszn√°lat√°r√≥l, a fogk√∂z√∂k tiszt√≠t√°s√°r√≥l.
  • MegfigyelhetŇĎ a fogkŇĎ leszed√©s ut√°n, hogy a fogk√∂z√∂k sz√©lesebbekk√© v√°lnak, ez term√©szetes, hiszen a fogr√≥l leker√ľlt egy r√©teg piszok.

Hungarodent√°l Fog√°szat Buddapest

K√©rjen idŇĎpontot ir√°ny√≠tott biofilm ter√°pi√°ra, ami a hagyom√°nyos fogkŇĎ-elt√°vol√≠t√°sn√°l is prec√≠zebben √©s k√≠m√©letesebben seg√≠t a sz√°jhigi√©n√© megtart√°s√°ban, az √≠nygullad√°s √©s a sz√°j√ľregi fertŇĎz√©sek visszaszor√≠t√°s√°ban

Kedvezm√©nyekkel, √∂sszevont akci√≥kkal v√°rjuk kedves P√°cienseinket fogkŇĎelt√°vol√≠t√°sra.
Hungarodent√°l Fog√°szat Budapest - ultrahangos fogkŇĎ-elt√°vol√≠t√°s kedvezm√©nyekkel, √∂sszevont akci√≥kkal
Bejelentkezését várjuk a 0670-772-1315-ös telefonszámon

JELENTKEZZEN BE!

Altatás érdekelImplantáció érdekelFogszabályozás érdekelSzép mosolyt szeretnékSOS - nagyon fáj a fogam
Nem vagyok robotRobot vagyok