Azonnal Terhelhető Fog Implantátumok

Fog Implantátum azonnal

A Hungarodental elkötelezett híve az azonnali terhelésű fogászati implantációnak. Olyan implantátum rendszereket használunk, amelyek alkalmasak az azonnali terhelésre. Rendelőnk ezért is lett  a svájci IHDE implant referencia rendelője. Az Ihde Dental implantátumait több mint 50 éves tapasztalatok alapján fejlesztették, és fejlesztik most is. Az IHDE dental több iplantátum típust gyárt, de legismertebb a speciálisan kevés csontállomány esetén is használható bazális implantátumairól. Rendelőnk talán az egyetlen budapesti rendelő, ahol három specialista van a bazális implantolgia területén.  Orvosaink közül Dr. Koronczay László az Implant Foundation tanára, dentoalveolaris sebészünk Dr. Patonai Zoltán, és Dr. Tóth Dániel a belgrádi One week curriculumot végezte el.

Az azonnal terhelhető fog implantátum lényege, hogy nem kell hónapokig várni, amíg újra foga lesz, hanem az implantátum beültetése után egyből mintát veszünk, ami  alapján  laboratóriumunk 1-5 nap alatt elkészíti - legtöbbször - hosszútávú ideiglenes fogait. Ezek a fogak szépek és teljes értékű pótlások, melyek egy évig biztosítják a rágást. Ezalatt az idő alatt biztosítják, hogy az íny és a csont optimálisan gyógyuljon és védik a túlterhelődéstől az alattuk levő implantátumot. Néha, megfelelő anatómiai viszonyok esetén akár egyből végleges pótlás is készülhet.

Az általunk használt implantátumok többfélék lehetnek, de mindegyikre jellemző hogy nagy primer stabilitást nyújtanak, ezért az ortopéd sebészetben is ismert elvek szerint azonnal terhelhetőek. Az azonnali terhelésű fog implantátum ára kedvezőbb a hagyományos implantátum áránál, mivel nem kell második műtét.  Az azonnali terhelésű fog implantátum ára megfizethetőbb, mivel kevesebb részből áll, valamint csontpótlás és arcüreg emelés nélül elvégezhető az implantáció.

Implant Foundation Teachers

Kinek ajánljuk implantátumainkat?

Az Implant Foundation által 2019-ben kiadott konszenzus alapján akkor javasolhatók a fog implantátumok, ha a műtét után készített implantációs pótlások előnyösebbek a műtét elmaradásával készíthető fogpótlásoknál. Természetesen nem mindenkinek lehet implantátumokat beültetni, de ezeket a kizárásokat az előzetes kezelési terv elkészítése közben kell tisztázni.

Hogyan készül az implantációs fogpótlás?

Implantátumot csak gyulladás mentes helyre lehet beültetni, ezért az implantáció előtt minden gyulladt, rossz fogat és egyéb szövetet eltávolítunk, majd ez után kerül sor az implantátum helyének kifúrására. Ebbe a lyukba csavarjuk be az implantátum csavart oly módon,hogy megfelelően erős legyen a fogak hordására. Ha kell, az ínyt összevarrjuk felette, és lenyomatot veszünk.  A laboratórium erre a mintára készíti el a fogpótlást, amit esettől függően azonnal vagy próba után ragasztunk, vagy csavarral rögzítünk. Ha azonnal terheljük az implantátumokat, akkor legtöbbször  hosszútávú ideiglenes fogak kerülnek az implantátumokra, amiket fél - egy év után cserélünk le végleges fogakra. Ez idő alatt teljes értékű életet lehet élni az új fogakkal.

Mire kell figyelni az implantációs fogpótlásoknál?

Az azonnali implantáció egy nagyon jó fogpótlási módszer, a fogászat sikerágazata, ami hosszú távon is jól működik. Például egy Olaszországban 1963-ban beültetett Tramonte implantátum 2016-ban még a helyén volt. Azóta sokat változott az implantológia, az implantátumok anyaga és felületkezelése hihetetlenül sokat fejlődött. Behelyezési lehetőségeit az eltelt évek során kialakított és bizonyítékokon alapuló protokollok határozzák meg. Ezek a protokollok határozzák meg azt is, hogy mikor kell ellenőrzésekre, kontrollokra jönni, és hogy milyen jelek azok, ami az orvos beavatkozását teszi szükségessé. Éppen ezért azt javasoljuk, ha sokáig szeretné élvezni implantációs fogpótlását,rendszeresen járjon el az ellenörzésekre, és bármi furcsát érez a fog implantátum körül azonnal jelezze orvosának.

legjobb fogorvos

Dr. Ihde svájci egyfázísú implantátum

10 év garancia, egyfázisú, azonnal terhelhető 194.000 Ft protetika nélkül

Dr. Ihde kétfázisú implantátum

5 év garancia, kétfázisú implantátum 194.000 Ft protetika nélkül

Teljes szájrendezés 6-12 implantátummal

Funkcionális híddal, alsó vagy felső állkapocs 1 év ingyenes kontrollokkal 1.900.000 Ft

Teljes szájrendezés 6-12 implantátummal altatásban

Funkcionális híddal, altatásban, alsó vagy felső állkapocs, Egy év ingyenes kontrollokkal 2.100.000 Ft

KÉRDŐÍV

Töltse ki rövid kérdőívünket, hogy megtudja Önnek melyik implantátum felelne meg legjobban!

JELENTKEZZEN BE!

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat

    Kérjük töltse ki az alábbi kérdőívünket amiből megtudhatja milyen fajta implantátum felelne meg Önnek!
    Kérjük töltse ki az alábbi kérdőívünket amiből megtudhatja milyen fajta implantátum felelne meg Önnek!