Implantátum azonnal

A Hungarodental elkötelezett híve az azonnali terhelésű implantációnak, ezért rendelőnk a svájci IHDE implant referencia rendelője. Az Ihde Dental implantátumait több mint 50 éves tapasztalatok alapján fejlesztették, és fejlesztik most is.
Orvosaink közül többen az Implant Foundation tanárai.

Az azonnal terhelhető implantátum lényege, hogy nem kell hónapokig várni, amíg újra foga lesz, hanem az implantátum beültetése után egyből lenyomatot veszünk. A lenyomat alapján  laboratóriumunk 1-5 nap alatt elkészíti fogait.

Az általunk használt implantátumok többfélék lehetnek, de mindegyikre jellemző hogy nagy primer stabilitást nyújtanak, ezért az ortopéd sebészetben is ismert elvek szerint azonnal terhelhetőek.

Implant Foundation Teachers

Kinek ajánljuk implantátumainkat?

Az Implant Foundation által 2019-ben kiadott konszenzus alapján akkor javasolhatók az implantátumok, ha a műtét után készített implantációs pótlások előnyösebbek a műtét elmaradásával készíthető fogpótlásoknál. Természetesen nem mindenkinek lehet implantátumokat beültetni, de ezeket a kizárásokat az előzetes kezelési terv elkészítése közben kell tisztázni.

Kinek nem ajánljuk implantátumainkat?

Az egészségi állapoton túl senkinek nem javasoljuk, aki nem bízik az implantációs fogpótlásban, ódzkodik attól, hogy idegen anyag érintkezzen a csontjával vagy egyéb okok miatt tart az implantátumoktól. Figyelembe kell venni hogy az implantátum csontban kell hogy rögzüljön, ezért nem mindig pont oda kerül, ahol a régi foga volt, ez esztétikai kompromisszumokhoz vezethet.

Hogyan készül az implantációs fogpótlás?

Implantátumot csak gyulladás mentes helyre lehet beültetni, ezért az implantáció előtt minden gyulladt, rossz fogat és egyéb szövetet eltávolítunk, majd ez után kerül sor az implantátum helyének kifúrására. Ebbe a lyukba csavarjuk be az implantátum csavart oly módon,hogy megfelelően erős legyen a fogak hordására. Ha kell, az ínyt összevarrjuk felette, és lenyomatot veszünk. A laboratórium erre a mintára készíti el a fogpótlást, amit esettől függően azonnal vagy próba után ragasztunk, vagy csavarral rögzítünk.

Mire kell figyelni az implantációs fogpótlásoknál?

Az azonnali implantáció egy nagyon jó fogpótlási módszer, a fogászat sikerágazata, ami hosszú távon is jól működik. Például egy Olaszországban 1963-ban beültetett Tramonte implantátum 2016-ban még a helyén volt. Azóta sokat változott az implantológia, az implantátumok anyaga és felületkezelése hihetetlenül sokat fejlődött. Behelyezési lehetőségeit az eltelt évek során kialakított és bizonyítékokon alapuló protokollok határozzák meg. Ezek a protokollok határozzák meg azt is, hogy mikor kell ellenőrzésekre, kontrollokra jönni, és hogy milyen jelek azok, ami az orvos beavatkozását teszi szükségessé. Éppen ezért azt javasoljuk, ha sokáig szeretné élvezni implantációs fogpótlását,rendszeresen járjon el az ellenörzésekre, és bármi furcsát érez az implantjai körül azonnal jelezze orvosának.

legjobb fogorvos

JELENTKEZZEN BE!

Altatás érdekelImplantáció érdekelFogszabályozás érdekelSzép mosolyt szeretnékSOS - nagyon fáj a fogam
Nem vagyok robotRobot vagyok