Hungarodental Azonnal TerhelhetŇĎ Implant√°tum

Implant√°tum azonnal

A Hungarodental elk√∂telezett h√≠ve az azonnali terhel√©sŇĪ implant√°ci√≥nak, ez√©rt rendelŇĎnk a sv√°jci IHDE implant referencia rendelŇĎje. Az Ihde Dental implant√°tumait t√∂bb mint 50 √©ves tapasztalatok alapj√°n fejlesztett√©k, √©s fejlesztik most is.
Orvosaink k√∂z√ľl t√∂bben az Implant Foundation tan√°rai.

Az azonnal terhelhetŇĎ implant√°tum l√©nyege, hogy nem kell h√≥napokig v√°rni, am√≠g √ļjra foga lesz, hanem az implant√°tum be√ľltet√©se ut√°n egybŇĎl lenyomatot vesz√ľnk. A lenyomat alapj√°n¬† laborat√≥riumunk 1-5 nap alatt elk√©sz√≠ti fogait.

Az √°ltalunk haszn√°lt implant√°tumok t√∂bbf√©l√©k lehetnek, de mindegyikre jellemzŇĎ hogy nagy primer stabilit√°st ny√ļjtanak, ez√©rt az ortop√©d seb√©szetben is ismert elvek szerint azonnal terhelhetŇĎek.

Implant Foundation Teachers

Kinek aj√°nljuk implant√°tumainkat?

Az Implant Foundation √°ltal 2019-ben kiadott konszenzus alapj√°n akkor javasolhat√≥k az implant√°tumok, ha a mŇĪt√©t ut√°n k√©sz√≠tett implant√°ci√≥s p√≥tl√°sok elŇĎny√∂sebbek a mŇĪt√©t elmarad√°s√°val k√©sz√≠thetŇĎ fogp√≥tl√°sokn√°l. Term√©szetesen nem mindenkinek lehet implant√°tumokat be√ľltetni, de ezeket a kiz√°r√°sokat az elŇĎzetes kezel√©si terv elk√©sz√≠t√©se k√∂zben kell tiszt√°zni.

Kinek nem aj√°nljuk implant√°tumainkat?

Az eg√©szs√©gi √°llapoton t√ļl senkinek nem javasoljuk, aki nem b√≠zik az implant√°ci√≥s fogp√≥tl√°sban, √≥dzkodik att√≥l, hogy idegen anyag √©rintkezzen a csontj√°val vagy egy√©b okok miatt tart az implant√°tumokt√≥l. Figyelembe kell venni hogy az implant√°tum csontban kell hogy r√∂gz√ľlj√∂n, ez√©rt nem mindig pont oda ker√ľl, ahol a r√©gi foga volt, ez eszt√©tikai kompromisszumokhoz vezethet.

Hogyan k√©sz√ľl az implant√°ci√≥s fogp√≥tl√°s?

Implant√°tumot csak gyullad√°s mentes helyre lehet be√ľltetni, ez√©rt az implant√°ci√≥ elŇĎtt minden gyulladt, rossz fogat √©s egy√©b sz√∂vetet elt√°vol√≠tunk, majd ez ut√°n ker√ľl sor az implant√°tum hely√©nek kif√ļr√°s√°ra. Ebbe a lyukba csavarjuk be az implant√°tum csavart oly m√≥don,hogy megfelelŇĎen erŇĎs legyen a fogak hord√°s√°ra. Ha kell, az √≠nyt √∂sszevarrjuk felette, √©s lenyomatot vesz√ľnk. A laborat√≥rium erre a mint√°ra k√©sz√≠ti el a fogp√≥tl√°st, amit esettŇĎl f√ľggŇĎen azonnal vagy pr√≥ba ut√°n ragasztunk, vagy csavarral r√∂gz√≠t√ľnk.

Mire kell figyelni az implantációs fogpótlásoknál?

Az azonnali implant√°ci√≥ egy nagyon j√≥ fogp√≥tl√°si m√≥dszer, a fog√°szat siker√°gazata, ami hossz√ļ t√°von is j√≥l mŇĪk√∂dik. P√©ld√°ul egy Olaszorsz√°gban 1963-ban be√ľltetett Tramonte implant√°tum 2016-ban m√©g a hely√©n volt. Az√≥ta sokat v√°ltozott az implantol√≥gia, az implant√°tumok anyaga √©s fel√ľletkezel√©se hihetetlen√ľl sokat fejlŇĎd√∂tt. Behelyez√©si lehetŇĎs√©geit az eltelt √©vek sor√°n kialak√≠tott √©s bizony√≠t√©kokon alapul√≥ protokollok hat√°rozz√°k meg. Ezek a protokollok hat√°rozz√°k meg azt is, hogy mikor kell ellenŇĎrz√©sekre, kontrollokra j√∂nni, √©s hogy milyen jelek azok, ami az orvos beavatkoz√°s√°t teszi sz√ľks√©gess√©. √Čppen ez√©rt azt javasoljuk, ha sok√°ig szeretn√© √©lvezni implant√°ci√≥s fogp√≥tl√°s√°t,rendszeresen j√°rjon el az ellen√∂rz√©sekre, √©s b√°rmi furcs√°t √©rez az implantjai k√∂r√ľl azonnal jelezze orvos√°nak.

legjobb fogorvos

JELENTKEZZEN BE!

Altatás érdekelImplantáció érdekelFogszabályozás érdekelSzép mosolyt szeretnékSOS - nagyon fáj a fogam
Nem vagyok robotRobot vagyok