Hogyan hatnak a fogainkra a divatos diéták?

A farsangi időszak végével kezdődik el a nagyböjt, ami 40 napig, hamvazószerdáig tart. A mindennapi életben azt érezzük, hogy egyre jobb idő van, közeledik a tavasz. Közben rádöbbenünk, hogy felszedtünk pár kilót a tél folyamán és elkezdjük a divatos diétákat, melyek hatása sokszor hosszú távú eredményekkel nem kecsegtet. Több klinikai kutatás kimutatta, hogy ezen böjtök többsége nem olyan egészséges, ahogy azt a fogyni vágyók gondolják.

5 nap alatt gyönyörű fogakat varázsolunk Önnek! Nemrégiben kezdetét vette a 40 napos a böjt. Most van a legtökéletesebb idő, hogy megcsináltassa fogait.

Jelentkezzen be hozzánk a +70/7721315 telefonszámon!

Milyen hatással vannak a fogainkra, ínyünkre ezek a fogyókúrák?

Egyre többet hallunk a léböjt kúráról. Lényege, hogy csak gyümölcs- és zöldségleveket fogyasztunk, teljesen lemondunk a szilárd tápanyagról. Pár nap alatt kilókat fogyhatunk, állítják a cikkek. Ha nem eszünk szilárd ételt, nem rágunk. A rágás serkenti a nyáltermelést. Szükség van a nyálunkra, hogy ellensúlyozzuk a baktériumok kialakulását, ami rossz hatással van fogainkra. Ha szilárd ételt és gyümölcslevet is fogyasztunk, az is káros tud lenni fogainkra. A gyümölcslé általában savas, ami folyékony állapotban körbeveszi a fogakat. A gyümölcslevek önmagukban ugyanolyan károsak, mint a cukros üdítőitalok. Azt ajánljuk, ne facsarják, turmixolják a gyümölcsöket, zöldségeket, inkább egyben egyék meg azokat. Miközben harapjuk például az almát, sárgarépát tisztítjuk velük fogainkat. Ha mégis gyümölcslevet akarunk inni, ne folyamatosan szürcsölgessük egész nap, hanem a normál étkezési ciklusnak megfelelően fogyasszuk, és vízzel öblítsük ki a szánkat utána. Soha ne mossunk fogat közvetlen gyümölcslé fogyasztás után, várjunk legalább 10 percet! Védjük meg a fogzománcunkat!

Hungarodental böjt

Másik divatos diéta a vegán étrend, amikor az ember nem eszik semmilyen állati eredetű ételt. Ilyen például a hús, hal, tojás, sajt, stb. Ilyen esetben pótolni kell azokat a vitaminokat, amelyek létfontosságúak a szervezet működéséhez. A B12, cink, D-vitamin, amelyek alapfeltételei az egészséges fogaknak, csontoknak és az ínynek. Aki a vegán étrenddel próbálkozik, annak tanácsoljuk, hogy fogyasszon szójatejet és szedjen táplálék kiegészítőket. Ha tápanyaghiány lép fel a szervezetben azt kirepedezett ajkunk azonnal jelzi, valamint nyelvünkön égő érzést is tapasztalhatunk.
Az utolsó étkezési szokás, amivel foglalkozunk az az alacsony szénhidrát tartalmú étrend. Komolyan korlátozzák a szénhidrát fogyasztást, mint például a Paleo- vagy az Atkins diéta. Ezen étrendek hosszabb távon az ínyvérzés és fogszuvasodás csökkenéséhez vezetnek, viszont mivel a cukrok helyett a zsírbontásból keletkezik az energia, kellemetlen leheletet és szájszárazságot is okozhatnak.Ezt ketozisnak nevezzük. Ezért javasoljuk hogy minél több vizet igyanak és alkohol mentes szájvizet használjanak azok akik követik ezt az étkezési módot.
A fogyókúra ideje alatt javasolt elvégeztetni az időszakos nagyobb fogászati kezeléseket is. Sajnos vannak olyan beavatkozások amikor a kezelések között kicsit nehezebb a rágás, vagy jobban kell vigyázni az evéssel. Ez segít a tervezett diétánk betartásában.

Legelőnyösebb ételek a fogaknak:

  • tej és tojás
  • sajt és joghurt

  • hús, hal és tofu

  • brokkoli, sárgarépa és a mindenféle ropogós zöldség

  • alma

Fogainkra hátrányos ételek:

  • De hiszen ezt mindenki tudja!

Érdeklődöm

Szükséges kezelés
góckutatás / konzultációgyökérkezelésteljes szájrendezés implantátumokkal„foghíjas vagyok”nem szép a mosolyomfáj / lyukas a fogamlecserélném kivehető fogsorom

Anti Spam: Nem vagyok gép

További bejegyzések