körhíd

Híd vagy körhíd a megfelelőbb megoldás? Segítünk dönteni

Akkor beszélünk hídról, ha egy vagy több foghiány van, és ezek helyettesítésére lecsiszolják a hiány melletti fogakat, majd azok, mint pillér tartják a hiányon a fogat. A hidak koronák sorozata, amivel  teljes értékűen tud rágni, enni.

Miből és mennyi idő alatt készül a körhíd?

A fogászati körhíd többféle anyagból készülhetnek: készítünk például cirkon körhídat, valamint fémkerámiából, préskerámiából. A hidak alátámasztása lehet a lecsiszolt fog, vagy implantátum.

A kialakításnál nagyon fontos szerepe van a fogtechnikusnak. Rajta áll vagy bukik a szép mosolyunk színe, felülete, formája. Legoptimálisabb, ha a fogászaton helyben van a fogtechnikai labor is.

Gyorsabban tud elkészülni a munka, ha helyben, gyorsan tudnak kommunikálni a fogorvossal. A technikán precíziós gépekkel dolgoznak, hogy a lehető legjobb munkát adják ki a kezükből.

Fontos részlet a próba, amikor beragasztás nélkül felpróbálják az adott hidat a páciens szájába, a hiányzó fogak helyére. Ha a páciens kényelmesnek érzi, és a fogorvos sem lát kivetni valót, akkor jöhet a beragasztás. Kis idő múlva már magáénak érzi, és természetesen eszik, és mosolyog.

Körhídról érdemes tudni, hogy alul és/vagy felül, a teljes íven helyezkedik el. 12, 13, vagy 14 tagból álló koronák sorozata, annak függvényében, hogy kinek mekkora az íve. A körhíd biztosan illeszkedik úgy, hogy csak fogorvos tudja eltávolítani.

Tehát nem kell félni, mint a kivehető fogsor esetén, hogy egyszer csak leesik.

A körhíd ugyanazokból az anyagokból készül mint a egy vagy többtagú híd. Lehet csak alsó vagy fölső külön is, de a legszebb, amikor egységesen szép formájú, szép színű a mosolyunk.

Hány fog kell egy körhídhoz?

Ugyancsak lehet a meglévő fogak helyett implantátumon nyugvó is. Ha sok a foghiány, vagy nem terhelhetők a meglévők, akkor hosszabb távon kifizetődőbb lehet ha kihúzzák azt a pár, egyébként sem jó fogakat, és implantátumokkal helyettesítik őket. Igy akár élethosszig is lehet problémamentes fogsorunk. Sokszor előfordul, hogy a betegnek gócok vannak a rosszállapotú fogai gyökerein.

Ilyen esetben is inkább az implantátummal való helyettesítésüket javasoljuk. Hagyományos implantátumoknál előfordul, hogy hónapokig kell kezelésre, csontpótlásra vállalkozni, de már van megoldás kevés csontnál is! A svájci IHDE implantátumai kevesebb csontállományban is kitűnően tartanak.

Az implantátum anyagára örök garanciát biztosít a gyártó. Ha ilyen implantátumokon nyugszik a körhíd, akkor nagyobb eséllyel lesz gyönyörű a mosolya, kényelmes a rágása, és üde a lehellete mivel nincs góc, nincs gyulladás.

JELENTKEZZEN BE!

  Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat

  frontpageform

  Share:

   Leginkább jellemző porblémám:

   Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat

    Leginkább jellemző porblémám:

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat