Halloween

Halloween

Mire gondol, amikor meghallja azt a szót, hogy Halloween? Talán egy faragott töklámpásra (Jack-o’-lantern)? Boszorkányokra, kísértetekre vagy éppen az amerikai filmekből ismert jelmezbe öltözött gyerekekre, akik cukorkákat gyűjtenek? A Halloween egyre népszerűbb Magyarországon is, ami eredetileg egy ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján (a Mindenszentek (All Hallows’ Eve) előtti este), amelyet elsősorban az angolszász országokban tartanak.

A fogorvosok a Halloweenban is a fogakat látják :D. A faragott, görbe fogakat töklámpáson, köztük rengeteg és nagy réseket látnak. Az este folyamán elfogyasztott édességegek vagy éppen buliban elfogyasztott alkohol, cukros üdítőitalok a fogak jövőbeli problémáira utalnak vagy oda vezethetnek.

Mindannyian tudjuk, hogy a cukor bármilyen formában (édesség, üdítő, stb) fogaink romlásához, idővel pedig elvesztésükhöz vezethetnek.

Két taktikát talaltunk ki azok számára, akiket a szellemek, zombik és boszorkányok vezérelnek ezen az estén, hogy kezelni tudják ezt a helyzetet.

 1. Az édességek helyett azt javasoljuk, hogy fogyasszanak almát. Ez a gyümölcs mindig jól esik, különösen, ha találunk néhány szép, fényes pirosat.
 2. Az alkoholt ne keverjük cukros üdítőitalokkal, mint például a gintocin. Mértékkel igyunk inkább vörös- vagy fehérbort, amelyeknek ismerjük jótékony hatásait is.

Egy jól sikerült este után is figyeljünk oda, hogy mossunk fogat. Ne feledjük, hogy egy fogmosásnak 2 percig kell tartania, ahhoz, hogy hatékonyan el tudjunk távolítani minden lepedéket.

Ha bármi furcsaságot, kellemetlenséget éreznek fogaiknál, haladéktalanul keressék fel fogorvosuk.

Boldog Halloween-t kivánunk minden Páciensünknek!

Ha ebben az évben követik az angolszász kultúrát, a gyerekeknek cukormentes édességeket próbáljanak adni, illetve ne felejtsék el, az angolszász országokban másnap van a Fogmosás Napja, amikor is mindenki fogat mos. Önök se felejtsék el.

Amikor vége a Halloween-i őrületnek és végre fellélegezhetünk, akkor sem felejtsük el kevesebb, mint 2 hónap múlva itt van a karácsony.

  Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat

  frontpageform

  Share:

   Leginkább jellemző porblémám:

   Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat

    Leginkább jellemző porblémám:

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat