Halloween

Mire gondol, amikor meghallja azt a szót, hogy Halloween? Talán egy faragott töklámpásra (Jack-o’-lantern)? Boszorkányokra, kísértetekre vagy éppen az amerikai filmekből ismert jelmezbe öltözött gyerekekre, akik cukorkákat gyűjtenek?

halloween-hungarodental

A Halloween egyre népszerűbb Magyarországon is, ami eredetileg egy ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján (a Mindenszentek (All Hallows’ Eve) előtti este), amelyet elsősorban az angolszász országokban tartanak.

A fogorvosok a Halloweenban is a fogakat látják :D. A faragott, görbe fogakat töklámpáson, köztük rengeteg és nagy réseket látnak. Az este folyamán elfogyasztott édességegek vagy éppen buliban elfogyasztott alkohol, cukros üdítőitalok a fogak jövőbeli problémáira utalnak vagy oda vezethetnek.

Mindannyian tudjuk, hogy a cukor bármilyen formában (édesség, üdítő, stb) fogaink romlásához, idővel pedig elvesztésükhöz vezethetnek.

halloween-fogaszat

Két taktikát talaltunk ki azok számára, akiket a szellemek, zombik és boszorkányok vezérelnek ezen az estén, hogy kezelni tudják ezt a helyzetet.

  • Az édességek helyett azt javasoljuk, hogy fogyasszanak almát. Ez a gyümölcs mindig  jól esik, különösen, ha találunk néhány szép, fényes pirosat.

  • Az alkoholt ne keverjük cukros üdítőitalokkal, mint például a gintocin. Mértékkel igyunk inkább vörös- vagy fehérbort, amelyeknek ismerjük jótékony hatásait is.

Boldog Halloween-t kivánunk minden Páciensünknek!

Ha ebben az évben követik az angolszász kultúrát, a gyerekeknek cukormentes édességeket próbáljanak adni.

Amikor vége a Halloween-i őrületnek és végre fellélegezhetünk, akkor se felejtsük el, kevesebb mint 2 hónap múlva itt van a karácsony.

A sok édesség és cukor után is érdemes megvizsgáltatnunk a fogainkat, így nyugodtabbak lehetünk a karácsonyi hajsza előtt. November amúgy is fogászati hónap, a Hungarodental sok kedvezményt ad ilyenkor.

További információk

Cikkek