Hajhullás és a fogászati gócok

A megoldást a Hungarodental Fogászatnál találtam meg
Hajhullás, góc, fogászat

36 éves nő vagyok, és szeretném veletek megosztani történetemet, mert szerintem nem vagyok egyedül a problémával.
Szőkésbarna, dús hajamra mindig is büszke voltam, így óvtam, nem festettem, nem vasaltam nehogy valami tönkre tegye. Ennek ellenére kb. három évvel ezelőtt el kezdett hullani, először azt gondoltam, a tavasz miatt, majd abbahagyja, azonban egyre csak erősödött. Sokáig nem gyanakodtam, hiszen jól éreztem magam, semmilyen más tünetem nem volt. Gondoltam hormonális okokra, de biztos voltam benne, majd megoldódik. Használtam új samponokat, pakolásokat, de semmi. A probléma csak megmaradt. Ez egyre inkább zavart.

Végül az interneten itt ott böngészve ráébredtem, hogy ha a hajhullás mértéke meghaladja a napi 70-100 szálat, és a kihullott haj helyén nem nő ki új, akkor gyanús, hogy valami más probléma áll a háttérben. Lehet vitaminhiány, stresszes élet. Sokszori festés, vasalás, hormonális változás is növelheti a hajhullás kockázatát. Nálam ugye ezek kizáró tényezők voltak, így mindenféle egészségügyi vizsgálatnak vetettem alá magam. De semmi, hálisten teljesen egészséges vagyok.
Akkor vajon mitől lehet? Minden rendben volt, a hajamat megfelelően ápoltam, szóval semmi nem utalt arra, hogy miért kezdett ilyen mértékben hullani.

A Hungarodental Fogászatban minden szakterületre külön specialista várja kezelésre. Legyen az implantáció, gyökérkezelés, fogszabályozás vagy esztétiakai fogászat.

De mit is jelent a gócbetegség?

Akkor beszélünk gócbetegségről, ha egy szerv megbetegedését olyan fertőzés okozza, amely a szervezet egy távolabbi pontjának gyulladásából ered. Tulajdonképpen ez a gyulladás a góc, ami az esetek többségénél nem okoz panaszokat. A góc területén nyüzsögnek a baktériumok, melyek a vérbe jutva egy másik szerv kóros elváltozását idézik elő. Egy letört fog, egy gyulladt gyökér, vagy egy mélyebb fogszuvasodás is góccá válhat. Fogászati góc következményeként kialakulhat kötőhártya-gyulladás, krónikus vesegyulladás, ekcéma, allergia, asztma, ízületi gyulladás, valamint szív- és érrendszeri betegségek is. A foltokban tapasztalható hajhullás mellett gyakori tünet lehet még az ismeretlen eredetű ízületi fájdalmak és bőrkiütések megjelenése is.

A góc egy alattomos betegség, amikor a betegséget nem a baktériumok, hanem azok toxinjai okozzák. A baktériumok befészkelik magukat olyan helyre, ahol az immunrendszer nem tudja megsemmisíteni őket. Ilyen lehet egy elhalt elszürkült vagy rosszul gyökérkezelt fog. Mély szuvasodás, betört foggyökér. Még a súlyos és kiterjedt fogágygyulladás is viselkedghet gócként. A góc tünetei a hajhullás, izületi fájdalmak, szívbelhártya gyulladás.

Érdeklődöm

Szükséges kezelés
góckutatás / konzultációgyökérkezelésteljes szájrendezés implantátumokkal„foghíjas vagyok”nem szép a mosolyomfáj / lyukas a fogamlecserélném kivehető fogsorom

Anti Spam: Nem vagyok gép

További bejegyzések