Kezelések

Színes tömések

A színes tömés, kifejezetten gyerekek számára lett kifejlesztve. A tömés fluoridtartalmának köszönhetően, segít megóvni a károsodott fogat a további szuvasodástól. Hogy milyen előnyei vannak még? A színes tömésekkel a kezelés nem csak fájdalommentes, hanem vicces is lesz. A színválasztás lehetősége oldja a gyerekek szorongását, ami a fogorvosnál nem mellékes.

Mikor ajánlott a színes tömés?
- hátsó tejfog szuvasodásakor
- szorongó gyermek esetén
- kiesett tömés pótlására

Barázdazárás

A maradandó fogak a fogváltást követő 1-2 évben szuvasoknak a legintenzívebben. A a rágófelszíni barázda szuvasodás a leggyakoribb és legveszélyesebb. A fogváltás után a fogaknak alacsony a kalciumtartalma is ezért nem elég ellenállóak a baktériumokkal szemben. Nagyon sok esetben a hátsó fogak gyermekkorban kilyukadnak. A fogak felszínén mély barázdák vannak, amelyek lehetnek mélyek, így a baktériumok meg tudnak telepedni a zegzugos barázda rendszerben, így roncsolhatja a fogakat.
Megelőzésképpen barázdazárást szokott javasolni az orvos, ami fájdalommentes. Ez azt jelenti, hogy fúrás nélkül, egy speciális tömő anyagot juttat a fogorvos a fogfelszínre, ami befolyik a barázdákba. Így nem tudnak mélyen mülni a lepedék/ baktériumok. Akár 4 évig is megvédi a fogakat ez a kezelés, amit utána meg kell ismételni.

Előnyei:
Nyugat-Európában több évtizede mind