Altatás

Szedáció speciális esetekben

Mit tehetünk, ha a gyermek nem együttműködő, mert már volt máshol rossz élménye, értelmi fogyatékkal küzd, vagy valamilyen más kívülálló okból stresszel? Több bevált módszer is létezik, hogy a kezelést nyugodtan el tudják végezni, és a gyermeknek se legyen rossz emlék.

Nevetőgázas szedálás

A dinitrogén -oxid vagy nevetőgáz a leggyakrabban használt módszer az enyhe vagy közepes szorongás enyhítésére. A hatása gyorsan elmúlik, így gyermeke azonnal folytathatja normális tevékenységét. A gyermeket arra kérik, hogy az orrán keresztül lélegezzen, és ne a száján keresztül. Amint a gáz elkezd működni, gyermeke nyugodt lesz, bár ébren lesz, és képes lesz beszélni a fogorvossal.
A kezelés befejezése után gyermeke nem emlékszik az eltelt időre, a fájdalomra, a zajra vagy a számára kellemetlen érzésre. Örömmel ajánljuk gyermekének a kényelmes, biztonságos és hatékony nyugtató fogászati kezelés lehetőségét.

Nyugtató tabletta

A másik, egyszerűbb, elterjedt módszer az orális szedáció. Könnyű, és nem igényel tűt. Gyermeke kap egy vényköteles tablettát, amelyet körülbelül fél órával a kezelés megérkezése előtt vesz be, ami teljesen ellazítja, mire megérkezik a rendelőbe.

Altatás

Indokolt esetben lehetséges a mélyaltatás is, ami altatóorvos jelenlétében történik.
Az érzéstelenítés módjáról mindig az orvos dönt a szülő bevonásával és egyetértésével.
Nem csak az egészséges gyerekeknél lehet megoldás az altatás hanem egy bonyolultabb fogászati beavatkozásnál is. A fogyatékkal élő gyermekeknek és fiataloknak is egy jó lehetőség az eredményes kezelésért, nehogy magukban is kárt tegyenek egy esetleges hirtelen mozdulatuk következtében. Fontos tudnivaló, hogy az altatást mindig megelőzi egy konzultáció az altatóorvossal, akivel átbeszélik a szülők az esetleges gyógyszereket, betegség pontos leírását. Az altatás nagy előnye, hogy a gyermek nem stresszel, nem emlékszik semmire, az altatószer pedig gyorsan kitisztul a szervezetéből.

Kérdőív

Konzultáció előtt javasoljuk töltse ki rövid kérdőívünket, csupán pár percet vesz igénybe!

Ha ír nekünk,

Kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

Ha telefonál,

azonnal.

    AltatásImplantációFogszabályozásSzép mosolyFogfájás

    frontpageform