Altatás

Szedáció speciális esetekben

Mit tehetünk, ha a gyermek nem együttműködő, mert már volt máshol rossz élménye, speciális nevelési igényű, vagy valamilyen más kívülálló okból stresszel? Több bevált módszer is létezik, hogy a kezelést nyugodtan el tudják végezni, és a gyermeknek se legyen rossz emlék.

Szedálás

A gyerekeknél egy tűt nem igénylő módon segítünk a traumás élményt elfeledtetni. Egy erősen édes szirupban oldjuk fel a nyugtató szert, ami a bevétel után fél órával kezdd el hatni. Ez lehet málnaszörp, kóla -ez sokan nem szeretik, de az ízazonosság miatt jól múködik, vagy akár fájdalomcsillapító szirup is, ha a gyermek elfogadja. Az idő alatt amíg a szer hat a váróban lehet nyugtató - figyelemelterelő játékokat játszani. Érdemes ilyenkor akár mesét is olvasni a gyerekenek, vagy más olyan jellegű tevékenységet végezni, amit otthon is is szokott elalvás előtt. Ha a szer hatni kezdd, bevisszük a gyereket a kezelőbe és elkezdődhet a kezelés. A szer egyik mellékhatása a retrograd amnezia, azaz ha a gyerek ébren is van, nem feltétlenül emlékszik rá, mi történt vele. Ezzel a módszerrel viszont csak egy bizonyos ideig tudunk kezeléseket végezni, illetve "nem mindig hat". Ha a gyermek eleve stresszesen, zaklatottan érkezik, le tudja gyűrni a szer hatását, és a kezelés sikertelenségre van ítélve. Ezért fontos, hogy már otthon teremtsünk nyugodt hangulatot, készítsük fel a gyermeket, hogy nem fog semmi nagy baj történni.

Altatás

Indokolt esetben lehetséges a mélyaltatás is, ami altatóorvos jelenlétében történik.
Az érzéstelenítés módjáról mindig az orvos dönt a szülő bevonásával és egyetértésével.
Nem csak az egészséges gyerekeknél lehet megoldás az altatás hanem egy bonyolultabb fogászati beavatkozásnál is. A fogyatékkal élő gyermekeknek és fiataloknak is egy jó lehetőség az eredményes kezelésért, nehogy magukban is kárt tegyenek egy esetleges hirtelen mozdulatuk következtében. Fontos tudnivaló, hogy az altatást mindig megelőzi egy konzultáció az altatóorvossal, akivel átbeszélik a szülők az esetleges gyógyszereket, betegség pontos leírását. Az altatás nagy előnye, hogy a gyermek nem stresszel, nem emlékszik semmire, az altatószer pedig gyorsan kitisztul a szervezetéből.

Kérdőív

Konzultáció előtt javasoljuk töltse ki rövid kérdőívünket, csupán pár percet vesz igénybe!

Ha ír nekünk,

Kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

Ha telefonál,

azonnal.

Kapcsolatfelvétel