Fogszabályzás, láthatatlan fogszabályzó

Fogszabályzás

A fogszabályozás segít harmonikus megjelenésű és egészséges fogazatú emberré válnia, magabiztosabban fog beszélni és mosolyogni, egészségesebben tud étkezni.

Fogszabályozás felnőttek és gyermekek számára, kisméretű, vagy akár láthatatlan készülékekkel, a legmodernebb diagnosztikával és eszközökkel történik. Ha szükséges, akkor tanácsadást végzünk, nem csak fiatalkori, hanem felnőtt korban is sikeresen elvégezhető fogszabályozás módjairól. A szabályos fogsor meghosszabbítja a fogak egészségét, és nem csak esztétikai kérdés, az önbizalmat és a jó megjelenést nagyban segíti.
Rendelőnkben partnereink által készített 3Ds képalkotás segíti, hogy az Ön esetében is a fogszabályozás megtervezésekor szakorvosaink a lehető legtöbb és legjobb információ birtokában dönthessenek.

Fogszabályozás gyermekkorban

Az első konzultáció ideális időpontja 6-7 éves kor környékén van, hiszen ekkor már látszanak a maradandó fogak növekedési tendenciái, az állcsont formája, és ekkor még lehetőség van a kisgyerekkori helytelen beidegződések helyrehozására.

A fogszabályozás bármilyen korban elvégezhető, és nem csak esztétikai okokból.
Nem ugyanúgy végezzük, mint a gyermekkori fogszabályozást, hiszen nem fejlődésben lévő, növekvő, hanem kialakult, véglegesnek tűnő állapoton kell változtatni. Valamivel nehezebb a dolog, mert a szövetek reakciókészsége már nem olyan, mint a gyermekeknél, de éppen ettől egyszerűbb is kicsit, mert már nincs növekedés, amivel számolnunk kellene.
Mindenképpen érdemes belefogni, ha szükséges lenne a szép mosoly, akár ötvenen túl is!

Torlódó és szabálytalan fogak

A nagyon előreálló fogak sérülékenyebbek, a torlódásra való hajlam már ekkor is jól észrevehetők. Ekkor a kezelések még a megelőzésre törekszenek, hogy a későbbi beszéd és harapási problémákat, és az állcsont eltorzulását, a fogak dőlését, fordulását is megakadályozzuk. A lehető legkisebb beavatkozást végezzük, lehetőleg rövid ideig.
A torlódott fogak hajlamosabbak a szuvasodásra, hiszen a fogközök nehezen tisztíthatók, gyakoribb az ilyen fogak korai gyökérkezelése és sajnos elvesztése is.
Gyermekkorban a fogszabályozással sokkal gyorsabban és előnyösen lehet alakítani az egyenletes fogsort, befolyásolhatjuk az arc szerkezetét, a fogak, a harapás helyzetét, és ez pozitív hatással van a megjelenésre és a későbbi önbecsülésre is, mind a fiú, mind a lányok esetében.

A gyerekkori fogszabályozás célja

Fontos, hogy biztosítsuk az arc normális fejlődését, a tiszta beszédet, a kiegyensúlyozott rágást, sőt akár a szabályos légzést. A fogszabályozó kezelést az alábbi tünetek esetén is meg kell fontolni: nyitott száj, beszédhiba, vagy ha nem kap rendesen és csendesen levegőt a gyerek.
A fogszabályozás segít harmonikus megjelenésű és egészséges fogazatú felnőtté válnia, nem fogják csúfolni, magabiztosabban fog beszélni és mosolyogni. Hozza el rendelőnkbe kisgyermekét időben, hogy a lehető legkényelmesebben és leggyorsabban segíthessünk.

Felnőtt fogszabályozás – sosem késő szépnek lenni!

Jogos az igény, hogy csodálatos és egyenletes fogai, szép mosolya lehessen akkor is, ha a fogszabályozást gyermekkorában valamilyen okból nem végezték el. Tévedés, hogy a megcsontosodott állcsont, a beállt fogazat végleges lenne, kellő szakértelemmel, modern eszközökkel és egy kis türelemmel, szép és tartós eredményeket lehet elérni szinte bármely életkorban fogszabályozással!
Nem csak a szépség fontos, a fogazat egészségének megőrzése legalább annyit nyom a latban, mint a harmonikus megjelenés. Az egyenletes és szabályos fogsor az alapja, hogy ne alakulhasson ki könnyen a szuvasság, fogágybetegség és később az esetleges fogpótlás is könnyebben megoldható.
Felnőtt fogszabályozó kezeléssel idősebb életkorokban is meglepően szép eredmény érhető el, javíthatjuk a rendellenes rágást, ezzel jobb életminőséget érhet el és harmonikus lesz a mosolya!

A fogszabályozás menete:

Megvizsgáljuk a fogazatot, felmérjük az állapotot, és javaslatot teszünk a kezelési tervre, a páciens kívánságainak meghallgatásával. A pontos tervkészítéséhez szükség van Panorámaröntgenre, de szükség lehet Conebean CT vizsgálatra is. Ennek alapján meg kell tervezni pontosan a kezelés menetét, időpontját, árait, várható hosszát.

Dokumentáljuk a kiinduló állapotot, akár száj és arcfényképekkel és gipszlenyomattal is.

Rögzített fogszabályozó készülék

Számos fajtája létezik, hogy az adott esetben melyik a legjobb megoldás, azt mindig a fogszabályozó szakorvos mondja meg. A fogakra felragasztott kis fém tartókba kerül a készülék, ami a rágást, harapást nem befolyásolja, de a használatát meg kell szokni. Folyamatos és rendszeres kontrollt igényel, gyerekeknél fontos a fogváltás folyamatának nyomonkövetése. A vizsgálat alkalmával az orvos állít a készüléken, megvizsgálja, hogy a helyén van-e?

Kivehető fogszabályozó készülék

Alsó, akár a felső fogsorra tehető, akár egyszerre is, ha szükséges. Tágíthatjuk vele a fogívet, amivel a teljes harapás szabályozható. (Egyes fogak szabályozása viszont csak rögzített készülékkel lehet) A kivehető fogszabályozó készülék sikere nagyon nagy mértékben múlik a páciens együttműködésén, megfelelő viseléssel tudunk csak segíteni.
Myobrace rendszert használhatunk, ha izmok működését akarjuk segítségül hívni a fogak mozgatásához, vagy akár az állcsontok növekedését befolyásolni.

Rögzített fogszabályozó

rogzitett-fogszabalyozo-elotte-utana

Láthatatlan fogszályzó

A láthatatlan fogszabályozó rendszer a fogszabályozás legújabb módja, mely lehetővé teszi, hogy megnyerő mosolyra tegyen szert! A sínek esztétikusak, kivehetőek így könnyedén tisztán tarthatja fogait és a fogszabályozót egyaránt. A HappySmile fogszabályozás a legjobb választás, ha alternatívát keres a felragasztott fogszabályozók mellett.

A fogszabályozás rendszer alapja a high-tech 3D technológia! Egy számítógépes program segítségével előre megtervezzük az elvárt mosolyt az anatómia szabályainak betartásával. A látványos virtuális fogmozgatási terv minden egyes részletét fogorvosa mutatja meg. Meghatározzuk,hogy hány darab sín szükséges az elvárt eredmény eléréséhez.
Mivel minden egyes fogszabályozó sínt 2 hétig kell hordani, könnyen kiszámolható, milyen hosszú lesz a kezelés. A terv mellékletét képezi az árajánlat. Amennyiben a terv illetve a kezelés ára elfogadható az Ön számára, indulhat a láthatatlan fogszabályozó gyártás!

  • Diszkrét: A nevében is benne van, hogy a sín szinte láthatatlan, így üzleti tárgyalásokon vagy folyamatos beszédet igénylő munka esetén is a fogsoron tartható.

  • Praktikus: A hagyományos eljárásokkal ellentétben a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó akár extrém sportolás, vagy bármilyen más tevékenységnél sérülésveszély nélkül használható.

  • Kiszámítható: A teljes kezelést számítógépen, három dimenzióban előre megtervezett. A szerepét betöltött sínt új, hatásában az előbbire építő, de további mozgatást lehetővé tevő sín követi, egészen a tervezett végeredmény eléréséig.

  • Gyors: A pár órás szünettel egész nap viselhető átlátszó sínek a fogakat nagyon rövid idő alatt a kívánt irányba állítják.

  • Higiénikus: A sín kivehető, tisztítható. A HappySmile kezelés alatt a fogtisztítás a megszokott rutin szerint történik, tehát a páciensnek nem kell változtatnia fogmosási szokásain.

  • Kiszámítható költségek: Mivel rövidebb a kezelési idő és csak sínenként kell fizetni, fix havi ára van a kezelésnek.

láthatatlan fogszabályozó
  • Nincs mellékhatás: A hagyományos fogszabályozóknak meg van az a veszélye, hogy a felragasztott bracketek mellett a fogak szuvasodni kezdenek. A  Láthatatlan Fogszabályozó alkalmazása mellett a fogtisztítási szokások megtartásával ez a veszély nem áll fent.

  • Hatékony: A Láthatatlan fogszályzóval egyszerre több fog mozgatása is megvalósítható. A CAD-CAM program segítségével tervezett fogmozgatás kéthetente az új sínek segítségével rendkívül pontosan képes erőt közölni a fogazattal.

Láthatatlan fogszabályozó

láthatatlan fogszabályozó kép