Hungarodental Fogászat Budapest – Fogszabályozás felnőtteknek

Fogszabályozás

Fogszabályozás felnőtteknek

A fogszabályozás felnőttkorban is segít harmonikusabbá tenni arcát, egészségesebbé tenni a fogait. Egy jól elvégzett fogszabályozási folyamat után magabiztosabban fog beszélni és mosolyogni, egészségesebben tud étkezni.

Soha nem késő elkezdeni a fogszabályozást, még pótlások mellett is lehet javítani a fogsorán, a fogak állásán

Láthatatlan és kivehető  vagy fix fogszabályozója lehet, amit a legkorszerűbb módon készítünk Önnek. A viselése fájdalommentes, antiallergén, nem akadályozza a mindennapi életben. Az eredmény pedig örömmel és büszkeséggel fogja eltölteni.

Kérjen időpontot rendelőnkben fogszabályozó szakorvosunktól.

fogszabályozó fogók

Mit érdemes tudnia a HUNGARODENTAL Fogászat Budapest fogszabályozó kezeléssorozatáról?

A fogszabályozás felnőttek és gyermekek számára, kisméretű, vagy akár láthatatlan készülékekkel, a legmodernebb diagnosztikával és eszközökkel történik.

A fogszabályozás ma már nem probléma, mint régebben, nem kell attól tartania, mit szólnak mások. Sőt, ha felnőttkorban végeztet fogszabályozó kezelést, az azt jelenti, hogy Ön igényes, ad magára.

A fogszabályozás felnőttkorban is sikeresen elvégezhető. A szabályos fogsor meghosszabbítja a fogak egészségét, és nem csak esztétikai kérdés, az önbizalmat és a jó megjelenést nagyban segíti.

Fogorvosi rendelőnkben készített 3D CT és cephalo felvétel segíti, hogy az Ön esetében is a fogszabályozás megtervezésekor szakorvosaink a lehető legtöbb és legjobb információ birtokában dönthessenek.

Felnőttkori fogszabályozás

HUNGARODENTAL Fogászat Budapest

Bár az első konzultáció ideális időpontja 6-7 éves kor környékén van, ha gyerekkorában valamiért elmaradt, vagy nem volt megfelelő fogszabályozása, akkor most helyrehozható.
Tévedés, hogy a megcsontosodott állcsont, a beállt fogazat végleges lenne, kellő szakértelemmel, modern eszközökkel és egy kis türelemmel, szép és tartós eredményeket lehet elérni szinte bármely életkorban fogszabályozással!

Nem csak a szépség fontos, a fogazat egészségének megőrzése legalább annyit nyom a latban, mint a harmonikus megjelenés. Az egyenletes és szabályos fogsor az alapja, hogy ne alakulhasson ki könnyen a szuvasság, fogágybetegség és később az esetleges fogpótlás is könnyebben megoldható.

Akár 40-50 évesen is érdemes belekezdeni a fogszabályozó kezelésbe

Felnőtt fogszabályozó kezeléssel idősebb életkorokban is meglepően szép eredmény érhető el,  javíthatjuk a rendellenes rágást, ezzel jobb életminőséget érhet el és harmonikus lesz a mosolya!

A fogszabályozás felnőttkorban nem csak esztétikai okokból kellhet

Nem ugyanúgy végezzük, mint a gyermekkori fogszabályozást, hiszen nem fejlődésben lévő, növekvő, hanem kialakult, véglegesnek tűnő állapoton kell változtatni. Valamivel nehezebb a dolog, mert a szövetek reakciókészsége már nem olyan, mint a gyermekeknél. A felnőttkori fogszabályozás egyszerűbb is kicsit, mert már nincs növekedés, amivel számolnunk kellene.

Mindenképpen érdemes belefogni, ha szükséges lenne a szép mosoly, akár ötvenen túl is!

A felnőtt fogszabályozás egészségügyi okokból is történhet

 • Állkapocs-ízületi problémák kezelése
 • állcsont-deformitások kezelése
 • harapási rendellenességek
 • krónikus szájbetegségek
 • fogágybetegség miatt elmozdult fogak visszaigazítása
 • sőt, beépített fogpótlás implantáció helyének előkészítése

A fogszabályozás menete:

Megvizsgáljuk a fogazatot, felmérjük az állapotot, és javaslatot teszünk a kezelési tervre, a páciens kívánságainak meghallgatásával. A pontos tervkészítéséhez szükség van Panorámaröntgenre, de szükség lehet Conebean CT vizsgálatra is. Ennek alapján meg kell tervezni pontosan a kezelés menetét, időpontját, árait, várható hosszát.

Dokumentáljuk a kiinduló állapotot, akár száj és arcfényképekkel és gipszlenyomattal is.

A fogszabályozó készülékek fajtái, amit itt Hungarodental fogászaton használunk:

Kivehető fogszabályozó készülék

Akár alsó, akár a felső fogsorra tehető, sőt egyszerre is, ha szükséges. Tágíthatjuk vele a fogívet, amivel a teljes harapás szabályozható. (Egyes fogak szabályozása viszont csak rögzített készülékkel lehet)

Kivehető fogszabályozó készülékkel a kezelés sikere nagyon nagy mértékben múlik a páciens együttműködésén, megfelelő viseléssel tudunk csak segíteni.

Myobrace rendszert használhatunk, ha izmok működését akarjuk segítségül hívni a fogak mozgatásához, vagy akár az állcsontok növekedését befolyásolni.

A láthatatlan fogszabályozó rendszerünk is kivehető sínek segítségével oldja meg a fogszabályozást.

 

Rögzített fogszabályozó készülék

Számos fajtája létezik, hogy az adott esetben melyik a legjobb megoldás, azt mindig a fogszabályozó szakorvos mondja meg.  A fogakra felragasztott kis fém tartókba kerül a készülék, ami a rágást, harapást nem befolyásolja, de a használatát meg kell szokni. Folyamatos és rendszeres kontrollt igényel, gyerekeknél fontos a fogváltás folyamatának nyomonkövetése. A vizsgálat alkalmával az orvos állít a készüléken, megvizsgálja, hogy a helyén van-e?

Aki fogszabályozót visel, annak a szájhigiénére, a fogmosásra kiemelkedő figyelmet kell fordítania!

Hungarodental

Láthatatlan Fogszabályzó

A  láthatatlan fogszabályozó rendszer a fogszabályozás ma ismert legmodernebb módja. Az áttetsző sínek sorozatával végzett fogszabályozás a leginkább naprakész eljárás a fogszabályozó kezelések között.

A fogszabályozó rendszer alapja a high-tech 3D technológia. Egy számítógépes program segítségével előre megtervezésre kerül az elvárt eredmény. Az átlátszó fogszabályozó sínek egy nagyprecizitású 3D nyomtató segítségével készülnek. A virtuális fogmozgatási tervben meghatározásra kerül, hogy hány darab sín szükséges a kívánt eredmény eléréséhez.

A sín anyaga biokompatibilis, hajszálvékony orvosi műanyag, melyből a használat során garantáltan nem oldódik ki semmilyen mellékanyag.

A Láthatatlan Fogszabályzó előnyei:

Diszkrét: A nevében is benne van, hogy a sín szinte láthatatlan, így üzleti tárgyalásokon vagy folyamatos beszédet igénylő munka esetén is a fogsoron tartható.

Praktikus: A hagyományos eljárásokkal ellentétben a  Láthatatlan Fogszabályozó akár extrém sportolás, vagy bármilyen más tevékenységnél sérülésveszély nélkül használható.

Kiszámítható: A teljes kezelést számítógépen, három dimenzióban előre megtervezett. A szerepét betöltött sínt új, hatásában az előbbire építő, de további mozgatást lehetővé tevő sín követi, egészen a tervezett végeredmény eléréséig.

Gyors: A pár órás szünettel egész nap viselhető átlátszó sínek a fogakat nagyon rövid idő alatt a kívánt irányba állítják.

Higiénikus: A sín kivehető, tisztítható. A kezelés alatt a fogtisztítás a megszokott rutin szerint történik, tehát a páciensnek nem kell változtatnia fogmosási szokásain.

Nincs mellékhatás: A hagyományos fogszabályozóknak meg van az a veszélye, hogy a felragasztott bracketek mellett a fogak szuvasodni kezdenek. A Láthatatlan Fogszabályozó alkalmazása mellett a fogtisztítási szokások megtartásával ez a veszély nem fenyeget.

Hatékony: Rendszerünkkel egyszerre több fog mozgatása is megvalósítható. A CAD-CAM program segítségével tervezett fogmozgatás kéthetente az új sínek segítségével rendkívül pontosan képes erőt közölni a fogazattal.

A fogszabályozás ára

Kiszámítható költségek: Mivel rövidebb a kezelési idő és csak sínenként kell fizetni, fix havi ára van a kezelésnek.

Felnőttkori láthatatlan és kivehető fogszabályozás - HUNGARODENTAL Fogászat Budapest

Kérjen tanácsadást most:

Fogszabályozó szakorvosi Konzultáció

43.500 Ft

Számítógépes tervezés

127.500 Ft

Láthatatlan sín

50.750 Ft/db

Helybentartó sín a kezelés végén

45.000Ft

JELENTKEZZEN BE!

  Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat

   Leginkább jellemző porblémám:

   Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat

    Leginkább jellemző porblémám:

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat