Új év – új élet?

Hányszor, de hányszor megfogadtuk már szilveszterkor vagy január 1-jén, hogy az idén egészen biztosan

 • elkezdünk edzeni
 • lefogyunk
 • leszokunk a dohányzásról
 • nem veszünk több felesleges ruhát
 • kevesebbet nézzük a tv-t
 •  többet járunk a természetbe
 • rendszeresen járunk szűrővizsgálatokra

És mi lesz vajon ezekkel a fogadalmakkal? Hány napig-hétig próbáljuk őket betartani?

Talán hihetetlenül hangzik, de a fentihez hasonló fogadalmak 25 százalékánál már az első héten elbukunk. És az még kevésbé hihető, de kutatások igazolják, hogy az emberek mindössze 10 százaléka képes néhány hónapnál többet küzdeni a szilveszteri fogadalmak betartásáért.

S hogy miért történik ez így? Tudományosan alátámasztott tény, hogy az emberek sokkal könnyebben ragadnak meg a rossz szokásoknál, ragaszkodnak a megszokott viselkedésformákhoz akkor is, ha azok nem szolgálják a testi vagy lelki egészségüket. Megváltoztatni az egészségtelen rutint nagyon nehéz, életmódváltással lehetséges, ám ahhoz elszántság kell és kitartás, ez pedig többnyire nem olyan könnyű, mint amilyennek január 1-jén, pár pohár pezsgő után tűnik.

Vegyünk egy egyszerű példát! Biztosan vannak, akik megfogadták, hogy 2023-ban végre elmennek fogászati szűrésre, mert már tarthatatlan állapotban vannak a fogaik. Aztán telnek a hetek, lassan kitavaszodik, de még mindig nem tettek egy lépést sem a fogászati konzultáció irányába.

Segítünk néhány olyan tippel, melyeket ha fontolóra vesznek, könnyebb lesz betartani legalább ezt a fogadalmat! 

Csak reálisan!

Ha az a célunk, hogy ebben az évben megoldjuk a fogászati problémáinkat, akkor nézzük meg, mi az, amit biztosan meg is tudunk tenni ennek érdekében! Olyan kisebb célokat tűzzünk magunk elé, amelyeket be tudunk tartani. Kezdjük azzal, hogy minden egyes napon legalább kétszer mossunk fogat, és a fogselymet is a fogkrém mellett tartsuk, hogy ne felejtsük el használni! Szintén kis cél, mégis könnyedén megvalósítható, hogy válasszunk egy időpontot a naptárunkban, amikor bejelentkezünk konzultációra. Odafigyelni a szájhigiénére és tanácsot kérni a fogorvostól nem nagy dolog, viszont az első, legfontosabb lépések lehetnek.

 

  Egyszerre csak egy fogadalom – több energia a megvalósításra

Minél több fogadalmat szeretnénk megvalósítani, bizony annál több erőre, kitartásra van szükségünk. Viszont ha túl sokat várunk magunktól, hamarabb érezhetjük úgy, hogy meghaladnak minket a feladatok. Ezért a szakemberek azt javasolják, koncentráljunk mindig egy vágyunkra, akkor kitartóbbak lehetünk a cél elérésében. Válasszuk a fogászati kezelést, kérjünk időpontot konzultációra, mert egészséges és fehér fogakkal az összes többi fogadalmunk betartásához több kedvünk lesz!

 

 Együtt mindig könnyebb

A fogadalmakat nem egyszerű betartani, ha egyedül vágunk bele, főleg akkor nem, ha a családban a többiek folytatják az egészségtelen életmódot. Beszéljünk a barátainkkal, a családtagjainkkal a céljainkról, és ők támogatni fognak minket a változtatásban. Ha közösen dolgozunk a céljaink eléréséért, nagyobb eséllyel járunk sikerrel. A fogászati szűrésre mindenkinek szüksége van, ezért aztán fogjuk kézen a párunkat, gyerekünket, és tegyük meg közösen az első lépéseket egy egészségesebb új év felé!

Fogorvos tipp a megvalósításhoz

 • Vegye elő naptárát, és tervezzen be minimum egy fogorvosi vizsgálatot először is egy állapotfelmérést!
 • A fogselymet és egy jobb fogkefét a bevásárlólistára felírni sem akkora ördöngösség.
 • Sose távozzon a fogászati rendelőből úgy, hogy nincs következő alkalomra időpontja.
 • A fogorvosi látogatás halogatása, a problémák elhanyagolása sosem a jó megoldás. Mi olyan lehetőséget kínálunk Önnek, mellyel nem csak fájdalommentesen, de félelem és stressz nélkül élheti meg a fogászati kezeléseket.

A fogászati kezelés nem a foghúzásról szól, hanem a fog megtartásáról, az egészséges és jó fogazat elérésről és megtartásáról egy életen át.

Ha ír nekünk,

Kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

Ha telefonál,

azonnal.

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.

Share:

  Leginkább jellemző porblémám:

  Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat

   Leginkább jellemző porblémám:

   Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat