Hungarodental Fogászat Budapest – Fogkőeltávolítás

Depurálás

Ultrahangos fogkő-eltávolítás, fogkőkezelés

Fájdalommentes fogászati centrumunkban leggyakrabban ultrahangos készülékkel történik a fogkő eltávolítása. Nagy előnye, hogy nem károsítja a fogzománcot, kíméletes és hatékony, még a legrejtettebb zugokban is tisztít. A fogkőleszedés így gyors és cseppet sem fájdalmas.

Hungarodentál Fogászat Budapest-ultrahangos fogkő-eltávolításra kérjen időpontot!

Hungarodental

Hungarodental

Mi az a fogkő?

A fogkő nem más, mint az elmeszesedett plakk, megkövesedett lepedék. Ha a lepedék hosszabb ideig marad a fogakon ideális körülmények teremtődnek a baktériumok számára. A baktériumokat táplálja az oxigénhiányos környezet, védelmet nyújt a nyál, amely tápláló talaj. A tápanyagok lebontása során savas környezetet teremtenek a baktériumok. Ebben a szervesanyag hálóba ásványi sók rakódnak le, amelyek megkeményednek. Így kapta a nevét a fogkő. A fogkő nagyon erősen tapad a fogakhoz. Elszíneződését a baktériumok anyagcsere termékéből származó festékanyag valamint a dohányzás, ételek és italok okozzák.

Mit okoz a fogkő?

A fogkő az ínyt irritálja, így gyulladást hosszabb távon fogágybetegséget, csontpusztulást okozhat. A fogak elvesztéséhez is vezethet ha nem szedik le rendszeresen és alaposan a fogkövet. Esztétikailag nem szép látvány a fogkő, elszínezheti a fogakat, valamint kellemetlen szájszagot okozhat.

Ultrahangos fogkő-eltávolítás menete

 

Szeretnénk ha egy fogkőeltávolítás is stresszmentes és természetesen fájdalommentes legyen.

 • Dentálhigiénikusunk első körben ínyét bekeni eper vagy esetleg pinacolada ízű érzéstelenítő zselével.0100
 • Intraorális kamerával kezelés előtti fényképet készítünk páciensünk fogsoráról, a fogkőröl, amely a páciensünkkel együtt kielemezzük a fogászati szék fölé beépített képernyőn.
 • A fogkő-eltávolító kezelés végeztével ismét fényképet készítünk a fogakról, hogy megnézhessük a végeredményt és Ön is lássa.
 • Csak tiszta rendezett szájban lehet minőségi fogászati munkát végezni. Ezért minden beavatkozás előtt ajánlott a fogkőeltávolítás.
 • A fogkő eltávolítás nem fáj, nem vérzik, bár utána az íny és a fogak picit érzékenyebbek, úgy érezhetjük, megnőttek a fogközeink. Ez az érzés pár nap alatt rendeződik.
 • Fogkő-eltávolítás után érdemes fokozottan figyelni a fogainkra
 • A fogakat a fogkőkezelés után is körültekintően ápolni kell. A dentálhigiénikus tanácsa szerint napi rendszerességgel, megfelelő technikával kell fogat mosni. Elektromos fogkefe és fogselyem használata napi kétszer ajánlott.
Az ultrahangos fogkőeltávolítás helyett minden kedves paciensünknek ajálnjuk hogy inkább az Irányított Biofilm Terápiás kezelést válasszák, amiről többet itt tudhatnak meg!

Bejelentkezését várjuk a 0670-772-1315-ös telefonszámon

Fogkőeltávolítás

23.200 Ft

Sópolírozás

22.000 Ft

Irányított biofilm terápia

29.000 Ft

JELENTKEZZEN BE!

  Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat

  frontpageform