Fogkő-eltávolítás

dentálhigiéniai kezelés

Fogászati centrumunkban leggyakrabban ultrahangos készülékkel történik a fogkő-eltávolítás. Nagy előnye, hogy nem károsítja a fogzománcot.

Mi az a fogkő?

A fogkő nem más, mint az elmeszesedett plakk, megkövesedett lepedék. Ha a lepedék hosszabb ideig marad a fogakon ideális körülmények teremtődnek a baktériumok számára. A baktériumokat táplálja az oxigénhiányos környezet, védelmet nyújt a nyál, amely tápláló talaj. A tápanyagok lebontása során savas környezetet teremtenek a baktériumok. Ebben a szerves anyag hálóba ásványi sók rakódnak le, amelyek megkeményednek. Így kapta a nevét a fogkő. A fogkő nagyon erősen tapad a fogakhoz. Színét a baktériumok anyagcsere termékéből származó festékanyag valamint külső festékanyagok, mint a koffein, nikotin okozzák.

Fogkő-eltávolítás

Mit okoz a fogkő?

A fogkő az ínyt irritálja, így gyulldást okozhat, hosszabb távon fogágybetegséget és a fogak elvesztéséhez is vezethet ha nem távolítják el rendszeresen a fogkövet. Nem beszélve a csontpusztulásról.

Esztétikailag nem szép látvány a fogkő, elszínezheti a fogakat, valamint kellemetlen szájszagot okozhat.

fgokoeltavolitas

Dentalhigiénia +

Air-polish kezeléssel még tökéletesebb eredményt érhetünk el.

Az ultrahangos fogkő eltávolítást kiegészíthetjük Air-polish kezeléssel. A készülékből kiáramló víz-por keverék apró citrusízű szemcséi behatolnak a fogak közötti legapróbb résbe, eltávolítva a lerakódott szennyeződést. Ezzel a kezeléssel kaphatjuk meg a tiszta, remekbe szabott  ‘amerikai’ mosolyt.

Csak tiszta rendezett szájban lehet minőségi fogászati munkát végezni. Ezért minden beavatkozás előtt ajánlott a fogkőeltávolítás.

A fogakat a kezelés után is körültekintően ápolni kell. A dentálhigiénikus tanácsa szerint napi rendszerességgel, megfelelő technikával kell fogat mosni. Elektromos fogkefe és fogselyem használata napi kétszer ajánlott.

Kedvezményekkel, összevont akciókkal várjuk kedves Pácienseinket fogkőeltávolításra.

Bejelentkezni a 70-772-1315-ös telefonszámon lehet.