Fogínyvérzés megszüntetése – hatásosan

Fogínyvérzés megszüntetése elengedhetetlenül fontos a fogak megóvása érdekében. Ez a probléma minden második embert érint. Az esti rutinosan végzett fogmosási rituálé közben az érzékeny ínyrészre és jelentéktelennek tűnő fogínyvérzésre gyakran csak legyintünk.

Fogínyvérzés ellen házilag a kiváló szájhigiéniával védekezhetünk. Az alkohol, a pálinkás öblögetés csak tovább irritál. A gyógyteák sem hoznak végső megoldást, mert a probléma nem a felszínen van.

A helyesen végzett fogmosással, idejében és rendszeresen karbantartott mosollyal a rettegett foghúzást is elkerülheti!

A fogínyvérzés megszüntetése – fájdalommentes fogászat

A fogorvos sajnos tudja, hogy a fogínyvérzés a fogaink elvesztéséhez vezet. A rendszeresen jelentkező vérzés vagy gyulladt íny akár komolyabb betegségek előszele is lehet, mint a szívproblémák, vagy a cukorbetegség; de kezeletlenül akár a fogak elvesztését is eredményezheti. A tartós vagy átmenetei fogágybetegségek sokunknál jelentkeznek életünk során; azonban ritkaságszámba megy, hogy komolyan is vesszük azt. Pedig egy fájdalommentes fogorvosi konzultációt mindenképpen megér!

Fogágybetegség – jelez a szervezet hogy fogorvoshoz kell menni

Még mindig nem eléggé közismert, hogy a fogíny megbetegedései összefüggésben állhatnak komolyabb betegségekkel is. És előjele lehet szív-és érrendszeri betegségeknek (a szájüregben lévő baktériumok képesek belépni a véráramba), cukorbetegségnek; de elsődleges következményként a fogak elvesztését is eredményezheti.

A fogínyvérzés oka a gyulladt íny, amit fogorvosi kezeléssel jól rendben lehet tartani

A vérzés, a piros vagy gyulladt íny megszokott és gyakorta visszatérő probléma Önnél? Végül is nem jár különösebb fájdalommal és esztétikailag sem zavaró, ezért ügyet sem vet rá? Pedig a komoly és hosszan tartó fogínybetegség a fogvesztés leggyakoribb oka.

Paradontológus fogorvos, aki az ínybetegségekkel foglalkozik

Amennyiben a fogágybetegségek időben kezelve vannak, visszafordíthatóak a negatív folyamatok. A megmentett fogak és később a költségesebb implantáció elkerülése, valamint az esetleges egyéb betegségek megelőzése megéri eljönni: fájdalommentes fogászat Budapesten

A fogorvos tudja: nem azért gyulladt, mert nem mos fogat

Logikusan azt gondolhatnánk, hogy csak a nem megfelelő és hiányos szájhigiénia miatt alakulhat ki ínybetegség. Azonban olyan faktorokkal is számolni érdemes, mint a mely hosszú éveken át negatív hatással lehet az így egészségére:

 • Dohányzás okozta fogínygyulladás kezelése
 • Stresszes időszak az életben
 • Egyéb betegségek, fertőzések, immungondok
 • Szigorú fogyókúra, vitaminhiány
 • Örökletes hajlam

Fogorvos segítségével a megfelelő szájhigiénia megteremtésével már megteheti az első lépést a fogínyvérzés megszüntetése felé.

Hogyan mosunk fogat?- A nagy általánosság

Fogorvosi rendelőnkben mindig kérdezzük a pácienseket, hogyan mosnak fogat: „Minél gyorsabban, csak essünk túl rajta”. „A legolcsóbb fogkrémmel, vagy azzal, ami épp a drogériában a kezembe akad”. „Fogselymet nem használok, csak este mosok fogat; a fogkefét pedig addig használom, míg szét nem esik”.

Ha megkérdezne az Ön környezetében legalább öt embert arról, hogy miként és mivel mossa a fogát, legalább négy biztosan a fenti válaszokat adná.

Autószerelőhöz gyakrabban megyünk, mint fogorvoshoz

Míg nagy erőket fordítunk autónk időszakonkénti karbantartására, bőrkabátunk bőrápolására, fodrászra vagy körömápolásra, addig azonban kevesebbet az egyik leggyakrabban használt „szerkezetünk” ápolására, a fogsorunkra!

Fogorvoshoz rendszeresen kell járni, nem akkor, ha fáj!

Pedig, amit ápolunk és védünk, az tovább is tart. Hiába a fogfehérítés, a gyönyörű esztétikus tömések és fogékszerek; ha megfeledkezünk a rendszeres fogkőlevételről, a lyukas fogak betöméséről, vagy fogaink ápolásáról. Melybe a fogínybetegségek kezelése is beletartozik.

A fogmosás gyakoriságát a legtöbbet szeretnénk a minimumra csökkenteni, hisz ki élvezi a fogmosás unalmas perceit? A fogmosás technikája pedig évek alatt rögzül bennünk, így a helytelen technika használata is. Pedig a napi minimum kétszeri fogmosás már jó kiindulás a helyes szájhigiénia megteremtéséhez, amennyiben teljesen egészséges fogsorral rendelkezünk. Amennyiben implantátuma, vagy kivehető fogpótlása van, ez esetben még fontosabb a szájhigiénia és a rendszeres fogmosás.

Fogápolási tévhitek…

Fogorvosi rendelőnkben előkerülnek a jól ismert bölcsességek és környezetünk „jól bevált receptjei”, miszerint az étkezőasztaltól rögtön a fürdőszobába vezessen az út. És minden étkezés után mossunk fogat! A rágógumi is éppen olyan tisztító hatással rendelkezik. A fogkefét pedig akkor cseréljük csak le, ha már bizonyos szögállásban állnak széjjel a sörték. Fogorvosunk pedig nem csoda, ha a fejét csóválja.

A fogorvos tanácsa:

A fogmosási technikánk helyességét mi magunk is ellenőrizhetjük a patikákban kapható Plakk-festő tablettával, mely megmutatja a „kihagyott fogrészeket” a fogmosás során. Fogkeféjét pedig 2-3 havonta cserélje le!

Profi fogászat Budapesten

Kérje ki fogorvosa tanácsát! Fogászati rendelőnk ingyenes állapotfelmérést is biztosít Önnek! Ne hanyagolja el a jelentéktelennek tűnő fogínyvérzést sem!

Bejelentkezéshez töltse ki az alábbi űrlapot:

  Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat

  frontpageform

   Leginkább jellemző porblémám:

   Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat

    Leginkább jellemző porblémám:

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat