Implantátum és a híd közötti különbség

Mindkettő fogpótlásra szolgáló megoldás. De lássuk milyen tényezőket kell figyelembe venni a felelős választáshoz!

Esztétika, csontállomány állapota, anyagi vonzat.

Fogimplantátum előnye, hogy természetes hatású, fix és végleges megoldás. Árban magasabb kategóriát képvisel, de akár élethosszig tartó, és nem kell a mellette lévő, jó fogakat lecsiszolni. Egy- egy pótlásként önmagában is megállja a helyét.

A híd több tagból (fogból) álló, a foghiányt átívelő fémkerámia vagy fémmentes cirkónium anyagból készülő fogpótlás. Költséghatékonyabb, de nem élethosszig tartó, főleg ha a szájhigiéné nem tökéletes. A lecsiszolt tartó fogak idővel tönkre mehetnek, amiket ki kell húzni. Így híd helyett implantátumra van szükség. Ha nem lehet megmenteni a meglévő fogakat, vagy már hiányoznak, akkor úgynevezett körhíddal -amit a megfelelő számú implantátumok tartanak- lehet egy fix fogsort készíteni. Az implantátumok élethosszig is tarthatnak, anyagukra élettartam garanciát vállalunk.

Összefoglalva,

tehát az implantátummal járhatunk a legjobban, ár-érték arányban. A mai modern technikának köszönhetően, már nem kell hónapokig kezelésekre járni, vannak azonnal terhelhető implantátumok a Straumann vagy a Nobel Biocare kínálatában. Egy modern CT felvétellel megállapítható a csontállomány minősége, így az orvos a lehető legjobb kezelést tudja ajánlani.

Ha most szeretne bejelentkezni, töltse ki az alábbi űrlapot:

  Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat

  frontpageform

   Leginkább jellemző porblémám:

   Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat

    Leginkább jellemző porblémám:

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat