Fogászati CT

Csúcstechnológia, a sikeres kezelések kiindulópontja!

A fogászati 3D CT felvételnek nagy jelentősége van az implantációnál, gyökérkezelésnél, fogszabályozásnál, valamint a fogágybetegségeknél. Az analízis során részletekben, valamint azokat külön- külön és összefüggésekben is vizsgálják. Rendelőnkben kiváló minőségű, részletgazdag felvételt készítünk.

A CT nem más, mint három dimenziós röntgen digitális formában, melyet a fogak és az állcsont vizsgálatára fejlesztettek ki. Alacsony sugárdózissal készítjük a felvételeket, így nem kell félnie a vizsgálattól.

Implantáció előtt

Implantáció előtt nagyon fontos, hogy kezelőorvosa lássa csont vastagságát, hova és milyen szögben kell az implantátumot beültetni. A CT felvétel segítségével háromdimenzióban elemezhető az arcüreg, a nyálkahártya és az arcideg. Precíz méréseket végez el fogorvosa, annak érdekében, hogy kiválassza a műtét előtt az implantátumok típusát, méretét.

Advantages-of-immediate-load-implants

Ha baj van a bölcsesség foggal

Fogíny alatt megbúvó bölcsesség foga van? Az íny alatti bölcsességfogak sok esetben okoznak gyulladást, rossz irányba növekedésük pedig az előtte levő fogat rongálhatja. Bizonyos esetekben elengedhetetlen ezen fogak eltávolítása. A CT felvételről pontosan megtudja orvosa a fog méretét, állását és azt, hogy az állkapocs idegek milyen messze futnak a fogtól. Így meg tudja tervezni a bölcsesség fog eltávolításának biztonságos menetét.

Góckutatás

Hajhullása esetleg izületi gyulldása van? Okozhatják a fogak közötti, fogcsúcson elhelyezkedő gócok (ciszták). A fogak közötti kóros elváltozásokat egy CT felvétel készítésével lehet elemezni vagyis góckutatást tartani. Majd felállítani a megfelelő kezelési tervet.

Advantages-of-immediate-load-implants

Gyökérkezelt fog esetén is

Panasza van gyökérkezelt fogára? High Definition CT felvétel segítségével olyan helyekre is rálátunk három dimenzióban, ahova sima röntgen felvétellel nem. Egy-egy fog rejtett gyökércsatornáját is fel tudjuk tárni ily módon, ami esetleg kezeletlen volt eddig.

Rendelőnkben a CT felvétel mellé ingyenes szakorvosi vizsgálat is tartozik.

Jelentkezzen be a rendelo@hungarodental.hu e-mail címen.

Teljes CT

17000 Ft

Fél CT

9000 Ft

Negyed CT

5000 Ft

Front CT

5000 Ft

Sinus CT

17000 Ft

Cikkek