Fogászati kezelések Budapesten

Fogkőeltávolítás

Ultrahangos fogkő-eltávolítás

A fogra rakódott plakkot – elmeszesedett foglepedéket – egy ultrahanggal működő készülékkel tökéletesen el tudjuk távolítani, anélkül, hogy a fogzománc a legkisebb mértékben károsodna. Mi okozza a fogkövet? – Az, hogy mennyi és milyen fogkő képződik, az erősen egyéni adottság, függ például a nyál összetételétől is, úgyhogy félévente mindenképpen érdemes felülvizsgálni.

fogkőeltávolítás

Fogpolírozás, sópolírozás

A tökéletesen sima felszínű fogakon nehezebben tapadnak meg a baktériumok és a fogkő, így miután eltávolítottuk a plakkot, a fogak felszínét és a fogközöket egy speciális finom készülékkel nagynyomású sóval és levegővel tökéletessé alakítjuk. Utána a fog sokkal fehérebb és csillogóbb lesz.

Professzionális ultrahangos kezelés

16000 Ft

Professinális AirBrush kezelés

16000 Ft

Irányitott Biofilm Terápia

20000 Ftjúnius -július hónapokban

Ínykezelések

A letisztított és felpolírozott fogak után az ínyt gyulladáscsökkentő (antibakteriális), fertőtlenítő oldatokkal is kezelni, ecsetelni szoktuk, hogy ezzel is javítsuk a száj egészségét és tökéletes komfortérzést érjünk el Önnél.

Még többet akarok tudni...
Hogyan történik egy fogkőeltávolítás?
Még többet akarok tudni...

Fogfehérítés

fogfehérítés

A szép és természetes fogsor lehet még szebb is, ha professzionális fogfehérítéssel kezeljük. A fog eredeti színe családi adottságtól függ, de a táplálkozási, kávéivási és dohányzási szokások nagyban hozzájárulnak az elszíneződéshez. A fehérítő fogkrémek az esetek többségében nem hoznak olyan látványos eredményt, mint amilyenről Ön álmodik.
Ha valóban magabiztos és hófehér fogakat szeretne, akkor a rendelőnkben végzett lámpás fogfehérítést, vagy az otthoni sínes módszert tudjuk Önnek ajánlani, melyekkel biztonságosan érhet el kiváló eredményeket. Az otthoni módszer kissé több időt vesz igénybe, a rendelőnkben végzett fogfehérítés azonnal nagyon látványos változást hoz.
Próbálja ki Ön is, és érezni fogja, hogy egy magabiztos mosollyal mennyivel sikeresebb lehet a karrierjében és a magánéletében egyaránt!

Fogfehérítés

60000 Ft

Melyiket válasszam? Az otthoni vagy a rendelői fogfehérítést? Itt vannak az előnyök hosszú sora…

Rendelői fogfehérítés

 • + Gyors. 1 óra alatt kész
 • – érzékeny lehet a fog 24 óráig
 • – Az első 8 fogat lehet jól fehéríteni
 • – nem határozható meg mennyire legyen fehér a fog
 • + összeségben olcsóbb

Otthoni fogfehérítés

 • – Lassú, több hét kell hozzá
 • + érzékeny fogaknál is használható
 • + Minden fogat lehet fehéríteni
 • + kívánság szerinti fehérség lehet
 • – összeségben drágább

Fogszabályzás

A fogszabályzó készülékek segítenek harmonikus megjelenésű és egészséges fogazatú emberré válnia, magabiztosabban fog beszélni és mosolyogni, egészségesebben tud étkezni. Fogszabályozás felnőttek és gyermekek számára, kisméretű, vagy akár láthatatlan készülékekkel, a legmodernebb diagnosztikával és eszközökkel történik. Ha szükséges, akkor tanácsadást végzünk, nem csak fiatalkori, hanem felnőtt korban is sikeresen elvégezhető fogszabályozás módjairól.

A szabályos fogsor meghosszabbítja a fogak egészségét, és nem csak esztétikai kérdés, az önbizalmat és a jó megjelenést nagyban segíti.

Rendelőnkben partnereink által készített 3Ds képalkotás segíti, hogy az Ön esetében is a fogszabályozás megtervezésekor szakorvosaink a lehető legtöbb és legjobb információ birtokában dönthessenek.

Részletek

Fogtömés

A természetes fog a legnagyobb érték, még akkor is, ha lyukas, hiányos, vagy töredezett. Fogmegtartó kezelések (konzerváló fogászati kezelések) során a fogorvos gyorsan mindent elkövet, hogy a paciens szájában levő roncsolódott, erősen sérült, vagy szuvas fogból gyönyörű, élethűen csillogó és a többihez tökéletesen illeszkedő fogat varázsoljon.
A fogmegtartó kezelések első lépcsője a tömés, amivel a szuvas részek eltávolítása (ki fúrása) után kipótoljuk és az eredetihez leginkább hasonló formában betömjük a fogat. A tömés – hála a modern alapanyagoknak – tökéletesen láthatatlan és tartós kisebb hiányosságok esetén hosszútávú megoldás.
A töméseket kétféle anygból készítjük, az egyik egy kék fényre keményedő műgyanta, amiben üveg,földpát,  zirkónium és hasonló részecskék találhatóak, ez az úgynevezett kompozit tömés, a másk anyag egy jó szuvasodásgáló anyag az un. üvegionomer cement.
Komolyabb rongálódás, vagy a fog jelentős részének elvesztése esetén úgynevezett Inlay, vagy korona használatára is szükség lehet.
Az Inlay egy speciális tömésfajta, amelyet a technikus állít elő lenyomat vagy speciális, 3D kamerával készített kép alapján. A tömésekkel szemben számos előnye van mind esztétikailag, mind funkcióját tekintve. Élettartama jóval hosszabb, mint a töméseké.

fogtömés

Fogtömés ára

 • 20.000 Ft-tól

Esztétikus fogtömés? Igen!

Tudjon meg többet

Gyökérkezelés

Nagyobb szuvasodások, vagy sérülések esetén szükséges lehet, hogy a fog gyökércsatornáját is kitisztítsuk, fertőtlenítsük.
Mivel mindenképpen szeretnénk elkerülni a húzást, a fogat tökéletes érzéstelenítés mellett fel kell tárni és a fertőzött, gyulladt részeket, melyben az ideg mellett más egyéb szövetek is találhatók – el kell távolítani. A tisztítás után légmentes töméssel lezárva még sok éven át betölti funkcióját, megőrzi helyét az a fog.
Ha szükséges, akkor koronát is tehetünk rá – szebb lesz, mit volt!

Miért hatékony a gyökérkezelés?

Trepanálás árak

 • 1 gyökér – 15.000
 • 2 gyökerű fog – 20.000
 • 3 gyökerű fog – 30.000

Gyökértömés árai

 • 1 gyökér – 15.000
 • 2 gyökerű fog – 25.000
 • 3 gyökerű fog – 35.000

Végleges ellátás

 • Töméssel – 15.000 Ft-tól
 • Betéttel – 50.000 Ft-tól
 • Koronával – 42.000 Ft-tól

Korona

A koronák a fogászat és fogpótlás igen nagy szegmensében vannak jelen, és a technológia fejlődése (az implantológia mellett) talán ezen a területen a leglátványosabb. A korona hagyományosan a teljes fogfelszínt takaró pótlás. Akkor készít ilyet az orvos, ha sérülés, szuvasodás miatt kevés fogszövet maradt, vagy a megmaradt fog nem elég esztétikus.
A korábbi megoldás, melyek során az orvos az íny alatt is le kellett hogy csiszolja a fogat, már a múlté! Ennek hátránya az volt, hogy egy idő után az íny visszahúzódott, és látni engedte a fémváz szélét, ami egy fém színű szegélyt eredményezett a fog tövénél. Manapság kizárólag fémvázra égetett kerámiából készült vállas, illetve fémmentes, kerámia alapú koronákat alkalmazunk, melyek a kifogástalan esztétikai eredmény mellett a fogágy védelméről is gondoskodnak.

A teljes kerámia koronák közül közkedvelt és ismert típus a cirkon korona, amely kijavítja az elszíneződött, eltorzult kinézetét egy fognak. Fogászati fémekre allergiás emberek is kaphatnak ilyen típusú koronát. A cirkóniumot sok más orvosi területen is használják, mint például a mesterséges izületeknél. Minden területen ismert tartóssága és szilárdsága miatt. Nem sokan tudják, hogy a cirkon mellett más kerámia anyagok is vannak, amivel például az elülső fogak pótlásakor még a cirkonnál is élethűbb fogpótlásokat tudunk létrehozni.

Fémkerámia korona

 • 64.900 Ft

Zirkónium, fémmentes korona

 • 74.900 Ft

Híd

Ha hiányzik egy, vagy több fogunk, és nem szeretnénk vagy valamilyen okból nem lehet implantátumot behelyezni, a megmaradt fogakra helyezett koronákat összekötve hidat készíthetünk. A hid összeköthet kettő vagy akár az összes megmaradt fogat. Hidakat nem minden koronaalapanyagból lehet készíteni, a rendelkezésre álló lehetőségekről a fogorvos ad tájékoztatást.

Cirkon híd

A cirkónium anyagból készült híd kiváló minőségű híd, amely e tetszetősebb, mint más fémmentes típusú hidak. Biokompatibilis, amely azt jelenti, hogy nem okoz károsodást az élő szövetekben a szervezetben, semmilyen káros hatást nem okoz, például allergiás reakciót nem vált ki.
Nincs fém alapja a cirkóniumból készült hídnak, amely azt jelenti, hogy az fog és íny találkozásánál nem fedezhető fel a csúnya szürkés fekete vonal. Esztétikai szempontból is a legjobb választás!

Többet akar tudni a fémmentes pótlásokról?

Kattintson ide
Kattintson ide

3 tagú fémkerámia híd

 • 180.000 Ft

3 tagú aranykerámia híd kb.

 • 300.000 Ft

3 tagú fémmentes cirkónium híd

219900 Ft

Fej- arckoponya CT

Advantages-of-immediate-load-implants

A CT felvételt fül-orr gégészek, traumatológusok, bizonyos esetben a szemészetben is használhatják Az analízis során részletekben, valamint azokat külön- külön és összefüggésekben is vizsgálják. Rendelőnkben kiváló minőségű, részletgazdag felvételt készítünk, akár HD minőségben is a FONA cég új fejlesztésű röntgenkészülékével.

CT felvétel részletek

Harapásemelő sínek

A ghantológia a fogsor és az állcsont, állkapocs ízület felmérése, a tökéletes harapás és rágás érdekében. Mennyire illik össze az alsó és a felső fogsor, hol kell esetleg igazítani a tökéletes zárás érdekében? Milyen állapotban van az állkapocsizület? Nem is gondolnánk hogy a fogak hibás találkozásnak milyen fájdalmas következményei lehetnek. A harapás emelés nagyon bonyolult fogszabályozási, fogpótlástani feladat, érdemes mérlegelni az előnyöket és hátrányokat, a beavatkozás nehézségeit és a várható eredményeket – ezek nincsenek mindig arányban.
A kezelés állhat harapásemelő, fogvédő sínek alkalmazásából is, de a súlyos esetek szájsebészeti beavatkozást tesznek szükségessé. A tökéletes korrekció érdekében olykor elengedhetetlen, hogy az eltérő szakterületek orvosai összedolgozzanak, például a szájsebész, a fogszabályzó orvos, illetve az esztétikai fogorvos.