Hungarodental Fogászat Budapest РFájdalommentes gyökérkezelés

Gyökérkezelés

Fájdalommentes gyökérkezelés

Gy√∂k√©rkezel√©sre abban az esetben van sz√ľks√©g, ha a fogszuvasod√°s olyan m√©rt√©kŇĪ, hogy a fogb√©l (pulpa) irrit√°ci√≥ja nem visszaford√≠that√≥. Ilyenkor fogb√©lgyullad√°s l√©p fel, √©s kezel√©s n√©lk√ľl a pulpa elhal.¬† ErŇĎs fogf√°j√°s l√©p fel, amely √©jszaka felerŇĎs√∂dik. Az elhalt r√©szeken a bakt√©riumok elszaporodnak √©s a fog gyorsan romlik tov√°bb, ha nincs szakszerŇĪen kezelve. Ezek a fogak azt√°n vagy nagyobb csontpusztul√°st okoz√≥ gennyes gyullad√°st, vagy g√≥cbetegs√©get okozhatnak.

Sokan tartanak a gy√∂k√©rkezel√©stŇĎl, pedig ma m√°r nincs ok az aggodalomra,

A gyökérkezelés fájdalommentes fogászatunkban

KorszerŇĪ √©s k√≠m√©letes, √°m roppant hat√©kony f√°jdalomcsillap√≠t√°st alkalmazunk, sŇĎt, elŇĎre tervezett esetekben altat√°sos fog√°szat is sz√≥ba j√∂het.

Gy√∂k√©rkezel√©s sor√°n a fogbelet szakszerŇĪen elt√°vol√≠tjuk, a gy√∂k√©rcsatorn√°t teljesen kitiszt√≠tjuk √©s hermetikusan lez√°rjuk. Ezzel a saj√°t fog m√©g megtarthat√≥.

fajdalommentes gyokerkezeles

Hogyan történik a gyökérkezelés?

  • Minden gy√∂k√©rkezel√©s elŇĎtt CT felv√©telt k√©sz√≠t√ľnk, √≠gy 3 dimenzi√≥ban pontosan l√°that√≥ h√°ny gy√∂kere van a beteg fognak √©s milyen a lefut√°suk a csatorn√°knak.
  • Az √©rz√©stelen√≠tŇĎ injekci√≥ bead√°s√°t k√∂vetŇĎen, elt√°vol√≠tjuk a szuvasod√°st a fogb√≥l √©s behatolunk a fogb√©lkamr√°ba.
  • Nagy m√©rt√©kŇĪ precizit√°st ig√©nyel a kezel√©s, melyet mŇĪszereink seg√≠tenek. A speci√°lis nagy√≠t√≥n  k√≠v√ľl endo radart is haszn√°l szakorvosunk, amelynek seg√≠ts√©g√©vel pontosan tudja megm√©rni a gy√∂k√©r hossz√°t √©s ki tudja t√°g√≠tani a gy√∂k√©rcsatorn√°t, ezzel elt√°vol√≠tva a fogbelet.
  • Miut√°n tiszta √©s bakt√©riummentes a gy√∂k√©rcsatorna, ideiglenes (gy√≥gyszeres) t√∂m√©ssel z√°rjuk.
  • 1-3 h√©t eltelt√©vel az ideiglenes t√∂m√©st elt√°vol√≠tjuk √©s v√©gleges gy√∂k√©rt√∂m√©s tesz√ľnk a hely√©re. Ekkor kofferdamot haszn√°lunk, amely egy gumilepedŇĎ. Seg√≠t a kezelt fogat teljesen elszepar√°lni a sz√°j t√∂bbi r√©sz√©tŇĎl. Csak a kezelt fogn√°l van kilyukasztva, √≠gy teljesen nedvess√©g- √©s bakt√©riummentesen lehet tartani vele az adott fogat, amely elengedhetetlen a megfelelŇĎ eredm√©ny el√©r√©s√©hez. A kezelt fogat a fogkorona r√©sz√©n bet√∂mj√ľk vagy koron√°t k√©sz√≠t√ľnk r√°.

A gyökérkezelések sikerességi aránya 90%-os.

Ahhoz, hogy eredm√©nyesen z√°ruljon a kezel√©s, precizit√°sra √©s magas szintŇĪ szaktud√°sra van sz√ľks√©g. A gy√∂k√©rkezelt fogra vigy√°zni kell, fontos a j√≥ sz√°jhigi√©nia, a megfelelŇĎ fogmos√°s, rendszeres fogkŇĎelt√°vol√≠t√°s. Fontos tudni, hogy a gy√∂k√©rkezelt fogakra koron√°t vagy csapos fogat kell k√©sz√≠ttetni hogy a fog sok√°ig szolg√°lhasson.

A Hungarodental Fog√°szat Budapest rendelŇĎj√©be gy√∂k√©rkezelŇĎ specialist√°nkhoz a 0670-772-1315-√∂s telefonsz√°mon lehet bejelentkezni!

JELENTKEZZEN BE!

Altatás érdekelImplantáció érdekelFogszabályozás érdekelSzép mosolyt szeretnékSOS - nagyon fáj a fogam
Nem vagyok robotRobot vagyok