Irányított biofilm terápia és fogkő eltávolítás

Biofilm terápia

Fájdalommentes fogkő eltávolítás? Gyengéd Biofilm Terápia

Krónikus, nehezen gyógyuló ínygyulladás, szájüregi fertőzése van?

A fogpótlások, hidak, koronák, vagy implantátumok környéke fokozottan érzékeny, itt telepedhetnek egy speciális és ellenálló lepedéket, biofilmet  alkotva azok a baktériumok, melyek állandósult gyulladást okoznak. A felgyülemlett fogkő táptalaja is a baktériumoknak. A biofilm fontos tényezője a krónikus bakteriális fertőzéseknek, illetve a implantátum, fogpótlások körül fellépő fertőzéseknek. Sokan elhanyagolják, mert nem feltétlenül látványos szabad szemmel.

Iranyított biofilm terápia

iranyitott biofilm terápia fogmosás

Először is azt érdemes tudni, hogy mi az a biofilm?

A biofilm a testünkben lévő fertőzések 80 százalékáért is felelős lehet, nem csak fogászati, hanem bármely más területen. A biofilm  a fogon, vagy az íny mélyén, esetleg a fogpótláson, implantátumon egybefüggő bevonatot képező baktériumközösség. A baktériumok speciális megjelenési formája, sokkal ellenállóbbak a hagyományos kezelésekre. A biofilmben élő mikrobák fiziológiailag különböznek ugyanazon faj sejtenként szabadon úszó állapotától. Biofilm nem csak a fogon található, hanem sajnos az emésztőrendszer egészén, és  az erekben is.

Mivel összetömörödnek és együttműködnek,  sokkal nehezebben pusztíthatók el így, mintha egyedi sejtek lennének  mert a gyógyszerek  nagyon nehezen hatolnak be a biofilmbe.

Miért érdemes a Gyengéd Biofilm Terápiát alkalmazni?

Mivel a biofilm a fogszuvasodás, a fogágy gyulladás és az implantátumok körüli fertőzések egyik fő oka, egy lepedék, fogkő, lerakódás, ami nagyon nehezen távolítható el. Ha nem professzionálisan van eltávolítva, nagyon hamar újra gondot okoz,  növelheti a szervezet más pontján kialakuló betegségek kockázatát, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, a légzőszervi megbetegedések, ízületi gyulladás, vagy acukorbetegség.

Mi az a gyengéd biofilm terápia?

A fogkőeltávolítás legújabb újragondolt formája, mint a hagyományos  eljárás. Miért kell minden fog minden felületét átcsiszolni az ultrahangos készülékkel, ami hangos, és kellemetlen?  Nem jobb személyre szabottan csak ott használni ahol kíméletesebb módszerek kudarcot vallanak?

Modern szájhigiénia, biztonságos és fájdalommentes

Első lépésként a biofilmet megfestjük, majd AIRFLOW technikával fújjuk le a fogakat, ez garantálja a biofilm célzott, gyengéd eltávolítását.

Ezt követi az megmaradt megkövesedett lepedék  ultrahangos eltávolítása. Ez a megközelítés számos további előnnyel jár, beleértve a rövid kezelési időket és a maximális kényelmet mind a dentalhigiénikus, mind a beteg számára.

A gyengéd biofilm terápia minimálisan invazív, mivel a különböző szennyeződéseket célzottan távolítja el, nem lő ágyúval verébre.

A Gyengéd biofilm terápiával végre professzionális biofilm menedzsmentet tudunk végezni hatékonyan, finoman, biztonságosan, gyorsan, kényelmesen, fájdalom nélkül.

FOGKŐLESZEDÉS

23.200 Ft

FOGKŐ+SÓPOLÍROZÁS

26.000 Ft

IRÁNYÍTOTT BIOFILM TERÁPIA

29.000 Ft

Az irányított biofilm terápia PROTOKOLL 8 LÉPÉSE:

1. Vizsgálat

Megvizsgáljuk az egészséges fogak állapotát, van-e fogszuvasodás, ínygyulladás, fogágy gyulladás.
Implantátumoknál megnézzük minden rendben van-e velük.
Első lépés  a fertőtlenítő szájvízzel való öblítés.

2. Láthatóvá tétel

A fogakat megfestjük, ahhoz hogy láthatóvá váljék a biofilm.
Megmutatjuk a biofilmet és a problémás területeket.

3. Motivació

A tudatosságra ösztönzzük ügyfeleinket:
Hangsúlyozzuk a megelőzést.
Elektromos fogkefét ajánlunk mindennapi használatra.

4. AIRFLOW®

A biofilm, a foltok és a kezdődő fogkő eltávolításával kezdünk:
Az AIRFLOW®-t használjuk természetes fogakhoz, restaurációkhoz és implantátumokhoz.

5. PERIOFLOW®

A biofilm eltávolítása a mélyebb tasakokból,
PLUS Powderet használunk a természetes fogakon mély tasakokban, gyökér elágazásoknál és implantátumokon.

6. PIEZON®

A fennmaradó fogkő eltávolítása:
Minimálisan invazív EMS PS eszközt használunk, akár 10 mm-ig.

7. ELLENŐRZÉS

A páciens mosolya:
Elvégezzük a maradék biofilm végső ellenőrzését.
Meggyőződünk róla, hogy a lepedék teljesen eltávolításra került

8. Visszahívás ellenőrzésre

Egészséges páciens = boldog páciens:
A pácienssel, állapotának megfelelően egyeztetünk időpontot a következő kezelésére.

 

 

A fogászati biofilm terápia tehát egy nagyon alapos, ám kíméletes fogkő eltávolítás. Új módszer, ami hatékonysága és kíméletessége miatt egyre népszerűbb világszerte. Ha érzékeny, fájós, gyulladt az ínye, akár már tasakok is képződtek, vagy a fogpótlása okoz folyamatos gyulladást, akkor érdemes felkeresni a Hungarodentál Fogászat budapesti rendelőjét egy időpontra.

Bejelentkezését várjuk a 0670-772-1315-ös telefonszámon

Meglévő fogait, akár a fogpótlásait is elveszítheti, ha a szájában képződő biofilm alatt baktériumok tenyésznek.
Állítsa meg, tartsa kézben a folyamatot és egészségesebb lesz az ínye!

Milyen rövid- és hosszú távú következményei lehetnek a felgyülemlett, kezeletlen fogkőnek?

A fogkőképződés idővel látványos lerakódások formájában jelentkezhet a fog és az íny találkozásánál, amely egyáltalán nem nyújt esztétikus látványt. El is színezheti a fogakat, hiszen megköti a kávét, teát, dohányfüstöt, valamint az ételekből származó mesterséges színezéket, amelyek bejuthatnak a fogzománc alsóbb rétegeibe is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kellemetlen lehelet fő oka általában nem is a fogszuvasodás, hanem a fogkő. A fogkő az ínyt irritálva gyulladást, a továbbiakban pedig fogágy betegséget, csontpusztulást, a fogak kilazulását, majd elvesztését okozhatja.

A fogkő-eltávolítás klasszikus menete

A fogkő-eltávolítást egy konzultáció és fogászati szűrés előzi meg klinikánkon.

A fogkő leszedés során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. A kezelés miatt a fogfelszín karcolódhat, ami miatt a fogkő gyorsabban kiújulhat.

Éppen ezért ajánlott elvégeztetni az ún. Air brush só polírozást is, amely során a fogak felszínét újra “simává”, karcmentessé tesszük. A beavatkozás gyors és fájdalommentes, a páciensnek további fizikai megterhelést nem jelent.

A polírozást követően kerülhet sor az íny- és tasakkezelésre. Ennek során fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő oldatokkal ecsetelik az ínyt, ami nemcsak a baktériumokat pusztítja el a tasakokban, hanem serkenti az esetleges sebgyógyulást, valamint visszaállítja a szervezet helyi védekező reakciójának egyensúlyát is.

Fogkő-eltávolítás után

A fog fogkő leszedést követően még akár 4-6 napig is érzékeny lehet, de ettől nem kell megijedni, ez része a kezelés utáni természetes gyógyulási folyamatnak. Az érzékenység leggyakoribb oka az, hogy a nagymértékben lerakódott fogkő feltolja a fogínyt a dentincsatornáról, ami a lerakódás eltávolításával szabaddá válik. A fog ezen része érzékeny a hidegre és a melegre, ami miatt evés és ivás közben éles fájdalom tapasztalható. Erre a problémára ajánljuk az érzékenység csökkentő fogkrémeket. Ez a fajta  fogérzékenység ritkább esetben kezelendő csak fájdalomcsillapító tablettákkal, ilyenkor feltétlenül jelezzen vissza nekünk, mert lehet hogy más probléma áll a panasz hátterében.

FONTOS tudnivalók

  • A fogkő-eltávolítást követő 3-4 napban lehetőleg kerülje a száraz, kemény, ínyt felsértő ételeket, ropogtatni valókat.
  • A fogíny és az érintett szövetek gyógyulása érdekében javasolt a dohányzás elhagyása.
  • Vásároljon ínyvédő, érzékeny fogakra ajánlott fogkrémet.
  • Érdemes a kezelés után kb. egy hétre puha vagy extra puha sörtéjű fogkefére váltani a fogak és a fogíny érzékenysége miatt.
  • A fogkő-eltávolítást követő pár napban érdemes naponta többször gyulladáscsökkentő szájvízzel öblögetni.
  • A kezelést követően se feledkezzünk meg a fogselyem használatáról, a fogközök tisztításáról.
  • Megfigyelhető a fogkő leszedés után, hogy a fogközök szélesebbekké válnak, ez természetes, hiszen a fogról lekerült egy réteg piszok.

Hungarodentál Fogászat Buddapest

Kérjen időpontot irányított biofilm terápiára, ami a hagyományos fogkő-eltávolításnál is precízebben és kíméletesebben segít a szájhigiéné megtartásában, az ínygulladás és a szájüregi fertőzések visszaszorításában

Kedvezményekkel, összevont akciókkal várjuk kedves Pácienseinket fogkőeltávolításra.
Hungarodentál Fogászat Budapest - ultrahangos fogkő-eltávolítás kedvezményekkel, összevont akciókkal
Bejelentkezését várjuk a 0670-772-1315-ös telefonszámon

JELENTKEZZEN BE!

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaGyerekfogászat