Amit rosszul tud a fogfehérítésről

fogfehérítés

„Csupán néhány hét, és környezete elismerő pillantásai, valamint a hófehér mosoly garantált!” Ismerősen csengenek az intelligens, a több éves dohányzás következtében beszürkült fogat is hófehérré változtató fogkrémek reklámjai? Gyerekkorában sem szerette különösen a „meséket”, ezért Ön inkább a házi praktikák híve? Nos, a köztudatban élő néhány tuti recept bár hatásosnak tűnhet, a sikernek és a kísérletezéseknek súlyos ára van. A feleslegesen kidobott összegekről nem is beszélve.
A fogfehérítéshez úgy tűnik ma már mindenki ért, pedig ez nem az a terület, amivel érdemes volna kísérletezni. Spórolja meg a tanulópénzt! Öveket bekapcsolni, íme néhány tévhit, melynek Ön is bedőlt idáig!

Az emberek többsége fél az ismeretlentől, ezért megpróbál a számára „biztonságosabb” módon megoldani egy-egy kivitelezendő dolgot. Éppen így van a fogfehérítéssel kapcsolatban is. A rémhírek miatt kerüli a fogászati fogfehérítést?
Nem csodáljuk, hisz a közhiedelem szerint a fogfehérítés roncsolhatja a fogat, pedig néhány szuper megoldással szép eredményeket lehet elérni, a fogfehérítés ma már egy gyakran alkalmazott esztétikai fogászati beavatkozás. A szakember által végzett fogfehérítés – tudományos és klinikai vizsgálatok is igazolják – rendkívül biztonságos.

Húsvétig akciós fogfehérítés: jelentkezzen be most!

De a mítosz él és virul, Ön ezért még mindig a kételkedők közé tartozik. Így a biztonságos megoldás helyett inkább a drogériákban vagy az éléskamrában keresi a megoldást, holott bizonyos praktikákkal épp az ellenkezőjét éri el a céljának. Érthető, hogy nem tud lemondani a fehér fogakról. Hisz a fehér fogsor növeli az önbizalmunk. Legyen szó baráti kapcsolatokról, állásinterjúról vagy egy randiról. Irigylésre méltóan néz egy-egy sztárra is a bulvármagazinokban, hiszen ki ne szeretne rájuk hasonlítani?
Vigyázat! Durran a lufi. Íme, néhány tévhit, melynek Ön is bedőlt eddig:

Az éléskamra mindenre megoldást nyújt

Szódabikarbóna, eper sütőporral, tengeri só és fogpor, narancshéj és almaecet; vagy a „jól bevált” citrom. Tévedésekbe ne essünk! Ez nem egy tuti recept hozzávalóinak listája, hanem a házi fogfehérítés itt-ott fellelhető tippjei.
Nincs olyan portál, vagy magazin, mely ne dicsérné a házi praktikákban rejlő lehetőségeket, a régi jó bevált recepteket. Legyen szó a mosógép karbantartásáról, a meghűlés otthoni kezeléséről, vagy egy darázscsípésről. Azonban a fogfehérítést illetően- miszerint a házi praktikák kíméletesek és egészségesek-, nem állja meg a helyét. A közismert fogfehérítő receptek, még ha minimális változást is elérnek, hosszútávon súlyos árat fizetettnek velünk. A fogaink egészsége látja kárát.
A szódabikarbóna vagy a só szemcséi zománcot karcoló hatással rendelkeznek, míg a citrusok felmarják azt, igy neki köszönhetően a fogszuvasodás gondjával kell majd idővel szembenéznünk. Ami pedig az epret illeti: az tény, hogy a fehér fogak és a piros eper jól néz ki egy fotón, de az eperimádók nem rendelkeznek  a legfehérebb fogakkal a világon.

Érdeklődöm

Szükséges kezelés
Cirkon korona 75.000,-Fogfehérítés fogkőleszedéssel 30.000,-Tömések fix áron 15.000,-

Anti Spam: Nem vagyok gép

fogfehérítés

A reklámok már csak tudják, mi a jó nekem

A reklámokban mindig minden szebb. Csillogó hajkorona, tökéletesen barna bőr és hófehér fogak, ráadásul mindez rapid gyorsasággal néhány nap vagy hét alatt.
Így sokan szerencsét próbálva a drogéria polcairól kipróbálnak ezt-azt: fogkrémeket, fogfehérítő csíkokat vagy szájvizet. Ön is próbálkozott már velük? Azonban a fizikai fogfehérítés módszerei a fog eredeti színét próbálják visszaállítani, fehérebb fogat nem eredményeznek. Ráadásul hosszútávon többet árthatnak fogainak, mint használnának, mivel érzékenységet viszont előszeretettel okoznak. Egy-egy kivételes alkalom előtt hasznukat veheti, azonban rendszeres használatukkal csak árt a fogainak.

“Mosom a fogaimat rendszeresen, ez untig elég”

A túlzásba nem vitt, de rendszeres fogmosás dicséretes dolog. Azonban a helyes fogápolástól még nem lesznek fehérebb fogai. Ráadásul, ha a fogkő rendszeres levételéről mindemellett elfeledkezik, fogínybetegséget és más szövődményeket szedhet össze. A fogászati rendelőben elvégzett fogfehérítés előtt egy alapos tisztítás veszi kezdetét, a fogkövek eltávolításával együtt. Így a fehér fogak mellett még a megfelelő szájhigiénia gondosodásáról is eleget tesz.

A fogfehérítés károsítja a fogzománcot

„Ne légy hiú; csak azért, hogy szebb és fehérebb fogaid legyenek, képes vagy őket kitenni ilyen beavatkozásnak? A fogfehérítés csak roncsolja a fogakat!” Ön is hallotta már a kétkedők érveit? Legyen az egy barátnő, a szomszédja, a laikus „hozzáértők” tábora. A köztudatban él az a tévhit, hogy a fogfehérítés károsítja a fogzománcot. Nos, a fogfehérítés nem marásos technológián alapszik. A fény hatására lebomló fehérítő gél által felszabaduló oxigén marja fel a zománcot, hanem az elszíneződést okozó molekulákat fehér oxiddá alakítja át. Amennyiben fogai egészségesek és a fogzománc nem mutatja a károsodás jeleit!

Életre szóló kezelés?

A legmegbízhatóbb és legtartósabb eredményt a mai napon is a fogorvosi székben elvégzett fogfehérítő eljárások jelentik. Ma már a kozmetikai fogászat külön fogalomként ismeretes. És a különböző fogfehérítő technikák kidolgozása csak egyre jobb megoldásokat szülnek a fogfehérítést illetően. Azonban a „mindent azonnal, és lehetőleg egy életre” filozófiát való világunkban jó, ha figyelembe veszi a fogfehérítéssel kapcsolatos tudnivalókat!
Ahogy nem lehet csak egyszeri alkalommal kozmetikushoz, vagy manikűröshöz menni, ezzel egy életre letudva a kozmetikai kezeléseket; éppen így a fogfehérítés során is figyelembe kell venni az idő múlását és az egyéni személyes eltéréseket is. Míg valakinél egy eljárás hatásosabb, másnál kevésbé. Ráadásul a mindennapi szokásainknak köszönhetően idővel a fogfehérítést is tanácsos megismételni.
Sikeressége függ a hatóanyagtól, a fogfehérítés időtartamától, de a fogak zománcának minőségétől is. Természetesen gondos odafigyelés mellett szerencsés esetben hosszabb ideig megőrizheti a fogai fehérségét speciális, fogfehérítés után ajánlott fogkrémekkel. Az emberi tényező itt sokat számít.

Legyen akár szó a gyorsabb, vagy a hosszabb ideig tartó fogfehérítő kezelésről (saját otthonában is lehetőség van rá), a fogászati fogfehérítés nyújt csak kellően biztonságos és megbízható megoldást a fehér fogak elérésére!
Természeten a ragyogó fogsor megőrzésének egyik legegyszerűbb módja, ha a színező hatású ételek és italok fogyasztását kerüljük. Igen-igen. A kedvenc kávénk, teánk, egy jó étel mellett elfogyasztott vörösbor vagy a kedvenc üdítőnk a kerülendő. Azonban könnyebb róla beszélni, mint megvalósítani. Ha a fehér fogakról sem szeretne lemondani, de mindennapi szokásain sem tud drasztikusan változtatni, ez esetben a legegyszerűbb megoldás a fogászati fogfehérítés.
Spórolja meg a tanulópénzt, a fogfehérítéshez nem ért mindenki! Jobb szakemberre bízni! Tudjon meg többet kezeléseinkről!

További bejegyzések