foisták fogai

A focisták fogai rosszabbak, mint az átlag?

Gondolt már arra, hogy azért nincs jó formában kedvenc focicsapata, mert a játékosoknak fogászati problémája van? – fogorvosként szeretem a focit, épp ezért mondom ezt.

A hivatalos futball játékosoknak aggasztóan rossz állapotban vannak a fogaik, ami negatívan befolyásolhatja a pályán nyújtott teljesítményüket.

Angliában több kutatást is végeztek, hogy kiderítsék van-e összefüggés a játékosok sportbeli eredménye és a focisták rossz fogai között. Például a Manchester United csapatában tíz játékosból négynek van lyukas foga és hétnek ínyproblémája. Vannak, akik folyamatos gyulladástól szenvednek. Ha általánosságban hasonlítjuk össze a játékosokat és a mindennapi embereket, kitűnik, hogy sokkal több fogászati problémája van a focistáknak. Miért lehet ez?

Két csoportba sorolhatjuk a labdarúgókat. Az egyik csoport tagjainak aggasztóan sok szájüregi problémája van, amelyek nehézkessé teszik az edzéseket és a meccseket. A másik csoportba azokat soroljuk, akik éjszaka nem tudnak aludni a diszkomforttól, fájdalomra, érzékenységre panaszkodnak, amikor valamit isznak.

Az egyik fő tettes a táplálkozás és azon belül is a cukros sportitalok, amelyeket átlagosan legalább heti háromszor fogyasztják a labdarúgók. Tényleges összefüggést viszont nem találtak a sportitalok fogyasztása és a fogszuvasodás közt. Nem bizonyítható, hogy ezek az italok feltétlenül roncsolják a fogakat, de edzések közben az intenzív levegővétel kiszárítja a szájat, így a nyál nem óvja a fogakat.

A másik fő okozója lehet a hanyatlásnak, hogy akik a fejlődő világban nőttek fel, nem volt lehetőségük rendes fogászati ellátásban részt venni valamint nem kaptak teljes körű szájhigiéniai felvilágosítást, oktatást gyermekkorukban. Azok, akik részt vettek a vizsgálatban 18. évüket betöltötték, már jómódúak voltak felnőtté válásukkor, fejlett országban is éltek legalább egy évig. Ezen túlmenően a játékosok szájhigiéniája rosszabbodott, ahogy idősödtek, ami arra utal, hogy a pénz magában nem oldja meg a problémát. Jogosan tehetjük fel a kérdést, hogy más sportolók áldozatai-e súlyos fogászati problémáknak?

Professzor Ian Needleman megvizsgált több atlétát a 2012-es Olimpiai Játékok során. Megállapította, hogy szájhigiéniájuk még rosszabb, mint a focistáké. A vizsgálatban részt vevők 18%-a nyilatkozta, hogy fogászati problémájuk befolyásolja a teljesítményüket.

A fociban sok baleset is éri a fogakat 

A futball játékosok gyakran ütköznek egymásnak ugorva, fejelnek labdával és ilyen váratlan pillanatokban vesztik el fogukat. Emlékezetes esemény volt a Bajnokok Ligája egyik meccsén, amikor Paul Jorge és Cristiano Ronaldo összekoccantak és Ronaldo elvesztette első fogait.

A focisták fogait is implantációval kezelik

Ronaldo, mint minden más sportsztár fogászati implantátumokat ültettetett be hiányzó fogai helyére. Minden hírességnek jól kell megjelennie a nyilvánosság előtt, ezért kedvelt a fogászati implantációs megoldás, mivel természetes gyönyörű mosolyt és megjelenést kölcsönöz. Az implantátumokon a fogak (koronák) rögzítettek, így teljesen magunkénak érezhetjük őket a ragyogó mosolyon felül.

Az implantáció nem luxus, nem csak a sztárok engedhetik meg maguknak

Mint minden embernek a sportolóknak is szükséges legalább évente fogorvosi ellenőrzésen részt venni és a problémákat kezeltetni egészségügyi okokból és persze azért, hogy tökéletes teljesítményt tudjanak nyújtani az adott sportágban.

Fogászati implantátum – egy életre szóló megoldás lehet Önnek is. Azonnal terhelhető, svájci minőségű, implantokat használunk, így ha focizni nem is tud olyan jól, de ugyanolyan jó és szép fogai lehetnek, mint fiatalkorában.

Hungarodentál Fogászat Budapest – rendelőnkben a legmodernebb fogorvosi eszközökkel, műszerekkel, fogászati CT-vel várjuk. Fájdalommentes fogászat, gyökérkezelés, ínykezelések, implantáció. teljes terhelhető fogsor akár egy hét alatt

Kérjen időpontot!

Share:

    Leginkább jellemző porblémám:

    Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat

      Leginkább jellemző porblémám:

      Szép mosolyFogfájásAltatásImplantációFogszabályozásDentalhigiéniaRégi ügyfélGyerekfogászat