Miért fontos pótolni a hiányzó fogakat? Рa fogorvos elmondja

Hungarodental

Miért fontos pótolni a hiányzó fogakat? Рa fogorvos elmondja

Hungarodental

Sz√°mos negat√≠v k√∂vetkezm√©nye van, ha hi√°nyzik n√©h√°ny, vagy √∂sszes fogunk. ElsŇĎsorban eszt√©tikailag van hat√°ssal az arcunkra, megjelen√©s√ľnkre. Befoly√°solja mosolyunkat, t√∂bb fog elveszt√©s√©n√©l pedig nem t√°mogatja megfelelŇĎen a bŇĎr feszess√©g√©t, amely elkezd megereszkedni, mivel sz√°nkat nem t√∂ltik ki a fogak. Ilyenkor √∂regebbnek l√°tsz√≥dik az arc, minta val√≥s √©letkora. A hi√°nyz√≥ fogak megnehez√≠tik a r√°g√°st √©s befoly√°solj√°k a besz√©det.

A hi√°nyz√≥ fogak √©rzelmileg is megterhelŇĎek – nem vagyok sz√©p, √∂regszem, hogy n√©zek m√°r ki…

Sokan √ļgy √©rzik, foghi√°nnyal nem el√©g magabiztosak, esetleg kinevetik, lesz√≥lj√°k ŇĎket

A legt√∂bben egyszerŇĪen nem engedhetj√ľk meg, hogy m√°sok foghi√°nyosan l√°ssanak

A kompetens, eleg√°ns, mag√°ra valamit is ad√≥ megjelen√©s alapvetŇĎ r√©sze az √©p, nem hi√°nyos fogazat. Tiszt√°ban vagyunk azzal, nem egyszerŇĪ elhat√°roz√°s, hogy igent mondjunk a fog√°szati kezel√©sre. C√©lunk, hogy seg√≠ts√ľk √Ėnt abban, hogy b√°tor legyen, merjen ism√©t mosolyogni √©s visszakaphassa az ev√©s √∂r√∂m√©t!

Fogp√≥tl√°sok, implant√°ci√≥, korszerŇĪ fog√°szati kezel√©sek

Ha fogai meglazultak, hi√°nyosak, √©rdemes figyelembe venni p√≥tl√°sukat implant√°tumokkal, amelyekkel visszanyerhetj√ľk eszt√©tikus mosolyunkat. De nem is puszt√°n ezt, hanem visszakapja a kedv√©t, hogy emberek k√∂z√© menjen, besz√©ljen, egyen, k√©nyszerek n√©lk√ľl viselkedhessen t√°ras√°gban.

Hungarodental Fogászat Budapesten, fogpótlások gyorsan és esztétikusan!

Keressen fel benn√ľnket bizalommal!

Ha a hi√°nyz√≥ fog probl√©m√°j√°t nem sz√ľntetj√ľk meg, r√∂vid √©s hossz√ļ t√°von is s√ļlyos k√∂vetkezm√©nyekhez vezethet.

Megváltoznak az étkezési szokások.

Hi√°nyz√≥ fogakn√°l t√∂rekszenek arra a betegek, hogy k√∂nnyen r√°ghat√≥, puha legyen az √©tel. Ezek √°ltal√°ban a m√°r feldolgozott, k√©sz √©telek. √Āltal√°noss√°gban ezen √©teleknek magas a cukor- √©s sz√©nhidr√°t tartalma, ugyanakkor kev√©s t√°p√©rt√©ket tartalmaznak.

A l√°gy, puha √©telek fogyaszt√°sakor kev√©sb√© dolgoznak a r√°g√≥izmok, ez√©rt elgyeng√ľlnek.

Miut√°n elvesztett√ľnk egy fogat, a szomsz√©dos fogak elkezdenek mozdulni, dŇĎlni a foghi√°nyos ter√ľlet fel√©. Ez a mozg√°s hat√°ssal van az eg√©szs√©gre √©s a t√∂bbi fogra. Ev√©skor a t√∂bbi fog terhel√©se megv√°ltozik, nagyobb nyom√°s nehezedik a t√∂bbi fogkoron√°ra, gy√∂k√©rre. √ćgy a t√∂bbi fog is elvesz√≠theti stabilit√°s√°t √©s kimozdulhat a hely√©bŇĎl.

Besz√©d√©n is √©rzŇĎdhet

Ak√°r egy hi√°nyz√≥ fog is befoly√°solhatja a besz√©det, legfŇĎk√©ppen ha a frontfogakat vesz√≠tett√ľk el. Egy hi√°nyz√≥ fog elŇĎl az √°polatlan benyom√°st is kelt. A p√∂szes√©g gyakori ezen emberek k√∂z√∂tt.

Fogászati röntgenen látszik, hogy a foghiányos részek sorvadnak

Mivel a fog√°gy nem kap el√©g mechanikai terhel√©st, nyom√°st, r√°g√°s k√∂zben, √≠gy a foghi√°nyos ter√ľleten az √≠ny visszah√ļz√≥dik, a csont mennyis√©ge elkezd cs√∂kkenni. Ez sz√°mottevŇĎ probl√©ma, mivel a fog√°gy tartja stabilan a fogakat. Az √≠ny √©s a csont visszafejlŇĎd√©se nem √°ll meg a hi√°nyos ter√ľleten, ezzel vesz√©lyeztetve az eg√©szs√©ges fogak √°llapot√°t.

Fog√°szati rekonstrukci√≥, fogp√≥tl√°s, implant√°ci√≥ – nem kell tartania tŇĎle, nem f√°j

A leghat√©konyabb m√≥dja a fogp√≥tl√°snak a fog√°szati implant√°tumok be√ľltet√©se. RendelŇĎnkben azonnali terhel√©sŇĪ implant√°tumokkal dolgozunk, melyek be√ľltet√©s√©hez nincs sz√ľks√©g csontp√≥tl√°sra √©s maximum 5 napon bel√ľl visszakapja mosoly√°t, √∂nbizalm√°t √©s ism√©t √©lvezheti kedvenc √©teleit.

Tudta, hogy egybŇĎl a fog kih√ļz√°sa ut√°n betessz√ľk az implant√°tumot, a mŇĪgy√∂keret? √ćgy van j√≥ es√©lye arra, hogy hamar begy√≥gyul √©s ak√°r azonnal terhelhetŇĎ is.

Hungarodental Fog√°szat Budapest implant√°ci√≥ specialista, teljesk√∂rŇĪ rekonstrukci√≥, p√≥tl√°sok, eszt√©tikus mosoly ak√°r azonnal.

K√©rjen idŇĎpontot!

BEJELENTKEZEM


Altatás érdekelImplantáció érdekelFogszabályozás érdekelSzép mosolyt szeretnékSOS - nagyon fáj a fogam
Nem vagyok robotRobot vagyok