Implantátum All-on-4 rögzített pótlás, teljes fogatlanság esetén

all on 4

Implantátum All-on-4 rögzített pótlás, teljes fogatlanság esetén

all on 4

 

Az all-on-4 fog√°szati implant√°ci√≥s technik√°t eredetileg azoknak tal√°lt√°k ki, akik elvesztettek az √∂sszes fogukat √©s csontritkul√°suk van az √°llkapocs h√°ts√≥ r√©sz√©n. Ilyen esetekben √©lvezhetik az implant√°tumok adta elŇĎny√∂ket, 4 implant√°tum r√∂gz√≠ti a prot√©zist.

Az all-on-4 fogimplant√°ci√≥s technol√≥gia azonnali terhel√©sŇĪ implant√°tumokkal t√∂rt√©nik. A a rendszer sokszor j√≥ eredm√©nyt ad, de bizonytalanabb, mint a teljes implant√°ci√≥s rehabilit√°ci√≥.

Az all-on-4 rendszert a ’80-as években Dr. Paulo Malo találta fel.

A rendszer azon elveken mŇĪk√∂dik, mint a fog√°szati implant√°tumok, mely elveket m√°r a 60-as √©vekben elfogadtak. Dr. Malo tanulm√°nyozta ezeket, √©s kidolgozott egy vil√°gos fog√°szati munka protokollt erre, √°m az√≥ta m√°r tov√°bb t√∂k√©letes√≠tett√©k Dr. Malo eredeti protokollj√°t.

MitŇĎl m√°s ez a fog√°szati implant√°tum be√ľltet√©si m√≥dszer?

A rendszer alapja, hogy 4 vagy 6 implant√°tumot konkr√©t helyre, helyekre √ľltetnek be, hogy 3 dimenzi√≥s trap√©zerŇĎt hozzanak l√©tre, √≠gy tudnak megtartani egy 12 fogb√≥l √°ll√≥ prot√©zist.

Nagyon gondos tervez√©s √©s seb√©szeti tapasztalat sz√ľks√©ges ehhez a beavatkoz√°shoz. A p√≥tl√°st nagyon alaposan elŇĎ kell k√©sz√≠teni, √≠gy ak√°r egy nap alatt is elk√©sz√ľlhet. T√∂bb √©ves tapasztalat biztos√≠tja a kompromisszumok n√©lk√ľli minŇĎs√©get √©s megb√≠zhat√≥s√°got.

Ez a fogimplant√°ci√≥s m√≥dszer alkalmas azok sz√°m√°ra is, akik eddig kivehetŇĎ fogsorral rendelkeznek, de k√©nyelmetlennek √©s kellemetlennek tal√°lt√°k..

Ezt az fog√°szati implant√°ci√≥s technik√°t alkalmazva a beteg m√°r megl√©vŇĎ kivehetŇĎ prot√©zis√©t fixen r√∂gz√≠teni lehet, abban az esetben, ha a mŇĪfogsor kiv√°l√≥ √°llapot√ļ √©s k√©nyelmes. Kisebb √°talak√≠t√°st k√∂vetŇĎen r√∂gz√≠teni tudj√°k az implant√°tumokhoz. Ha nem, √ļj fogsort k√©sz√≠tenek.

Az all-on-4 for p√≥tl√°s elŇĎnyei:

– Kevesebb implant√°tum ker√ľl be√ľltet√©sre, ez√©rt olcs√≥bb.

MielŇĎtt d√∂nt, hogy szeretn√©-e ezt a fajta fog√°szati beavatkoz√°st, meg kell vizsg√°lni a kock√°zatokat is.

– Csak 4 implant√°tum tartja a 12 fogat,

– R√∂videbb √©lettartam√ļ, gyakoribb √©s szigor√ļbb fog√°szati kontrollt ig√©nyel

РGyengébb rágási funkció

– Magasabb √©s kombin√°ltabb a kock√°zata a sikertelens√©gnek. Ugynanis ha 4 implant√°tum k√∂z√ľl egyn√©l is sikertelen az implant√°ci√≥, az eg√©sz munk√°t √ļjra kell kezdeni.

– √Āllkapocs t√∂r√©si kock√°zat. Az implant√°tumok csak az √°llkapocs elsŇĎ r√©sz√©be ker√ľlnek be√ľltet√©sre, ez√©rt az √°llkapocs h√°ts√≥ r√©sz√©nek sorvad√°sa folytat√≥dhat. Ha az √°llkapocscsont gyenge, elt√∂rhet, mivel ev√©s k√∂zben az elsŇĎ r√©sze terhelŇĎdik.

Az all-on-6 fogászati implantáció

Ez csak egy vari√°ci√≥ja az all-on-4 technol√≥gi√°nak, annyi k√ľl√∂nbs√©ggel, hogy 4 implant√°tum helyett 6-ot √ľltetnek be az √°llkapocs elsŇĎ r√©sz√©be, f√∂leg felsŇĎ √°llsontn√°l javasolt.

Fogimplantáció Рszakmailag a legjobbat ajánljuk

A Hungarodentalnal elŇĎnyben r√©szes√≠tj√ľk a Dr. Ihde √©s t√°rsai √°ltal kifejlesztett teljes rehabilit√°ci√≥t strat√©giai implant√°tumokkal, ahol 8-10 implant√°tumrara k√©sz√ľlnek el val√≥di fix fogmŇĪvek, h√°ts√≥ r√°g√≥fogakkal, √≠nyen val√≥ t√°maszt√°s n√©lk√ľl,¬† √°rban a val√≥di ig√©nyes all-on-4 fogmŇĪh√∂z k√©pest nem sokkal dr√°g√°bb, viszont¬† biztosabb √©s komfortosabb megold√°s.

Mindezek a kezel√©sek el√©rhetŇĎk klinik√°nkon, melyeket sv√°jci azonnali terhel√©sŇĪ implant√°tumokkal v√©gz√ľnk.

MinŇĎs√©get, hossz√ļ t√°v√ļ, ak√°r egy √©letre sz√≥l√≥ megold√°st k√≠n√°lunk, hogy t√∂bb√© ne kelljen kivehetŇĎ prot√©zissel bajl√≥dnia.

K√©rjen idŇĎpontot egy szem√©lyes vizsg√°latra √©s ak√°r egy h√©t alatt azonnal terhelhetŇĎ implant√°ci√≥ja lehet!

BEJELENTKEZEM


Altatás érdekelImplantáció érdekelFogszabályozás érdekelSzép mosolyt szeretnékSOS - nagyon fáj a fogam
Nem vagyok robotRobot vagyok