Halloween

Halloween

Halloween

Mire gondol, amikor meghallja azt a sz√≥t, hogy Halloween? Tal√°n egy faragott t√∂kl√°mp√°sra (Jack-o‚Äô-lantern)? Boszork√°nyokra, k√≠s√©rtetekre vagy √©ppen az amerikai filmekbŇĎl ismert jelmezbe √∂lt√∂z√∂tt gyerekekre, akik cukork√°kat gyŇĪjtenek? A Halloween egyre n√©pszerŇĪbb Magyarorsz√°gon is, ami eredetileg egy ŇĎsi kelta hagyom√°nyokb√≥l kialakult √ľnnep okt√≥ber 31. √©jszak√°j√°n (a Mindenszentek (All Hallows‚Äô Eve) elŇĎtti este), amelyet elsŇĎsorban az angolsz√°sz orsz√°gokban tartanak.

A fogorvosok a Halloweenban is a fogakat l√°tj√°k :D. A faragott, g√∂rbe fogakat t√∂kl√°mp√°son, k√∂zt√ľk rengeteg √©s nagy r√©seket l√°tnak. Az este folyam√°n elfogyasztott √©dess√©gegek vagy √©ppen buliban elfogyasztott alkohol, cukros √ľd√≠tŇĎitalok a fogak j√∂vŇĎbeli probl√©m√°ira utalnak vagy oda vezethetnek.

Mindannyian tudjuk, hogy a cukor b√°rmilyen form√°ban (√©dess√©g, √ľd√≠tŇĎ, stb) fogaink roml√°s√°hoz, idŇĎvel pedig elveszt√©s√ľkh√∂z vezethetnek.

Két taktikát talaltunk ki azok számára, akiket a szellemek, zombik és boszorkányok vezérelnek ezen az estén, hogy kezelni tudják ezt a helyzetet.

  1. Az √©dess√©gek helyett azt javasoljuk, hogy fogyasszanak alm√°t. Ez a gy√ľm√∂lcs mindig j√≥l esik, k√ľl√∂n√∂sen, ha tal√°lunk n√©h√°ny sz√©p, f√©nyes pirosat.
  2. Az alkoholt ne keverj√ľk cukros √ľd√≠tŇĎitalokkal, mint p√©ld√°ul a gintocin. M√©rt√©kkel igyunk ink√°bb v√∂r√∂s- vagy feh√©rbort, amelyeknek ismerj√ľk j√≥t√©kony hat√°sait is.

Egy j√≥l siker√ľlt este ut√°n is figyelj√ľnk oda, hogy mossunk fogat. Ne feledj√ľk, hogy egy fogmos√°snak 2 percig kell tartania, ahhoz, hogy hat√©konyan el tudjunk t√°vol√≠tani minden leped√©ket.

Ha bármi furcsaságot, kellemetlenséget éreznek fogaiknál, haladéktalanul keressék fel fogorvosuk.

Boldog Halloween-t kiv√°nunk minden P√°ciens√ľnknek!

Ha ebben az √©vben k√∂vetik az angolsz√°sz kult√ļr√°t, a gyerekeknek cukormentes √©dess√©geket pr√≥b√°ljanak adni, illetve ne felejts√©k el, az angolsz√°sz orsz√°gokban m√°snap van a Fogmos√°s Napja, amikor is mindenki fogat mos. √Ėn√∂k se felejts√©k el.

Amikor v√©ge a Halloween-i ŇĎr√ľletnek √©s v√©gre fell√©legezhet√ľnk, akkor sem felejts√ľk el kevesebb, mint 2 h√≥nap m√ļlva itt van a kar√°csony.

BEJELENTKEZEM


Altatás érdekelImplantáció érdekelFogszabályozás érdekelSzép mosolyt szeretnékSOS - nagyon fáj a fogam
Nem vagyok robotRobot vagyok