Önnek is a fóbiája?

Önnek is van fogorvosfóbiája?

Önnek is a fóbiája?

 

Az ember két ok miatt fél a fogorvostól, tartja a mondás: vagy azért mert még sosem járt nála, vagy azért mert már járt. Mennyire jó lenne ezeket a bizonyos perceket átaludni és csak a végszónál felébredni! Ön is így van ezzel?

Ha félve lépett be fogorvosi rendelőbe, és a fúrógép látványától is leizzadt, akkor itt az idő, hogy végleg elmúljon a fogászati rendelőktől való félelme.

Altatásos fogászat – nálunk már ezt is kérheti. Népszerűbb és veszélytelenebb, mint gondolná.

Sokaknak vannak negatv élményei a fogorvosnál Gyerekként optimistán lépve be a fogászati rendelőbe hamar szembesült a valósággal: a szülei által ígért fájdalommentes beavatkozás bizony fájdalommal járt. Családi sztorik szóltak rémes fogászati kalandokról, vagy épp nem volt szokás, hogy a szülők fogorvoshoz járjanak, csak akkor mentek, ha már nem lehetett halogatni.

A félelemnek nem kell, hogy oka legyen, ez nem az Ön hibája

Nem csoda, ha felnőtté cseperedve Ön is inkább a távolságtartásra adta a fejét, ami a fogorvost illeti. Rendszerint a fogászati rendelő látogatását csak akkor ejti meg, ha már ordít a fájdalomtól. Nagyon is tisztában van vele, hogy egy kis odafigyeléssel elkerülhetné a sokáig halogatott kezeltetések végül fájdalmas vészhelyzetté válását. Azonban félelem miatt inkább az orvoskerülést választja és így valahogy a fájó fog okozta szenvedés egyre fokozódik, és vele együtt a félelem is. Pedig van jó több fájdalommentes megoldás arra, hogy ne féljen.

Altatásos fogászat, hogy leküzdje a félelmét

A legegyszerűbb módja a fogorvostól való fóbia leküzdésének, ha olyan beavatkozási módszert választ, mely alatt észre sem veszi, hogy fúrják, vagy épp tömik a fogát. Az ízek, a szagok is elkerülik. Ha úgy van vele, hogy tudni se akarja, mi történik Önnel, válassza az altatásban elvégzett fogászai beavatkozást! És lazítson egyet! Igen, épp a fogászati rendelőben!

Mit lehet altatásban kérni?

Szinte bármit. Fogkő-eltávolítást, implantációt, paradontológia kezeléseket (íny és fogágy), cirkon koronák készítését. Bármilyen beavatkozást, mely a kezelési időtartamba belefér.

A HungaroDentalnál az altatás szakképzett altatóorvos felügyeletében történik egy előzetes kivizsgálást követően; a nehezebb beavatkozás során ajánlják ezt a megoldást.

Fájdalommentesen, kíméletesen, biztonságosan

Az érzéstelenítő zselétől az éber szedáción át az általános érzéstelenítésig számos módszer közül választhat. Nincsenek mellékhatások, nincsenek komplikációk és természetesen nincsenek negatív élmények.

Egy páciensünk mondta nemrég, amikor felállt a székből: “Tulajdonképpen nem is tudom mitől féltem. Meg vagyok könnyebbülve, most már teljesen rendben vagyok, nem fájt, nem volt rossz.”

Tudjuk, hogy fél a fogorvostól és segítünk, hogy ez a jövőben ne így legyen.

Sok olyan lehetőség adott Önnek, hogy rendben lehessenek a fogai, kikezeljük a fogfájását, vagy széppé tehessük a mosolyát. Kerülje el a komolyabb problémákat a fájdalommentes fogászattal!

A HungaroDental fogászati rendelő egy ingyenes állapotfelmérést biztosít, majd ezt követően az orvos dönti el, hogy milyen eljárásokra és beavatkozásokra lesz szüksége! Kérjen időpontot!

Share: