fog azonnal

Implantáció előtt csontpótlásra lenne szüksége? – Megúszhatja!

csontpotlas-blog-kepHa implantáció, akkor gyakran kell csontpótlás, vagy  még sem?

Egyre többször találkoznak a fogorvosok azzal a problémával, hogy a fogászati implantációra jelentkező betegek nagy százalékánál nem tudják elvégezni az implantátum beültetését csontpótlás és arcüreg emelés nélkül. Erre a problémára kínál megoldást az IHDE, azonnali terhelésű implantátum, mellyel reménytelen esetekben is fix pótláshoz tudjuk juttatni a pácienst csontpótlás és szinusz emelés nélkül.

Hagyományos implantáció vs. azonnali implantáció

A tradicionális implantációnál csontpótlásra akkor lehet szükség ha nem áll rendelkezésre elegendő csontszövet a műgyökér beültetéséhez. Ennek oka lehet a kor, fogíny sorvadás, foghúzások utáni állapot, baleset. A csontpótlás lehetséges állati eredetű vagy szervetlen csontpótló anyag és saját vér használatával, vagy csontátültetéssel. Ilyenkor vagy kórházi körülmények között a csípőcsontból, vagy  az állkapocs másik területéről veszik ki a megfelelő mennyiségű csontszövetet.

Tehát legalább kettő műtét, két seb, dupla fájdalom, többszörös kockázat… Fontos megjegyezni, hogy a csontpótlások kb.  75-85%-a sikeres, klinikai körülmények között, jól megválogatott páciensek esetén.

Hagyományosan akár 10 hónap, 2 év (!) is lehet, mire eljut az implantációhoz

A csontosodás időtartama, amikorra a csontszövet teljesen beépül és implantátumot lehet behelyezni kb. 4-6 hónap és mire a páciens fix pótlást kap akár 2 évbe is belekerülhet.

Ezek az implantációs kezelés sorozatok sokáig tartanak, nem mindenkinek lehet kivitelezni, sok a kizáró ok, ezért nem tudott annyira mindennapivá válni.

A kellemetlen műtéti beavatkozásokon túl a többszörös kezeléseknek borsos ára van  és nincs rá garancia, hogy a szervezet befogadja a beültetett csontszövetet.

Az IHDE azonnali terhelésű stratégiai implantátumok használatával elkerülhető a csontpótlás!

Ezeket a műgyökereket akár harminc fokos szögben is be lehet helyezni, ezzel is elkerülve az arcüreg területét és annak szükségességét, hogy csontot pótoljunk. Ezen implantátumok a kemény részbe, a csont külső kérgébe kerülnek beültetésre, ennek eredményeképpen azonnali szilárd rögzítést biztosít, lehetővé téve a csont gyógyulását akkor, amikor a fogpótlást is bekerült a szájba.

Ajánlatos az implantátumokat saját csontszövetbe helyezni, mivel a saját csontszövet gyógyulási hajlama magasabb, mint a csontpótlással előálítotté.

Az azonnal terhelhető svájci implantátum előnyei

-Elkerülhető a csont újra-felépítése

-Elkerülhetőek a további műtéti kockázatok- csak 1 műtét van!

-Időt és pénzt takaríthatunk meg (a csontpótlás drága, nem esünk ki a munkából sokáig)

-A költségmegtakarítás egy fontos szempont, a teljes kezelés árának egyharmada megspórolható, de ami igazán fontos sok páciens számára, hogy a stratégiai implantátumokkal azt a kezelést kapják, amit tényleg szeretnének; fogakat, gyorsan.

Az azonnali terhelésű implantátumok csontpótlás nélkül, 5 napon belül visszaadják a rágás, evés örömét és esztétikus mosolyt biztosítanak!

Hungarodentál Fogászat Budapest kíméletes, fájdalommentes és hatékony implantáció. Orvosaink az elmúlt években több mint 10000 implantátumot ültettek be, sikerrel.

Keressen fel bennünket bizalommal és felejtse el a kivehető fogpótlásokat!

 

Share: