Hogyan vigy√°zzunk fogaikra a fesztiv√°lok alatt?

Fesztiv√°lszezon

Hogyan vigy√°zzunk fogaikra a fesztiv√°lok alatt?

A fesztiv√°li idŇĎszak m√°r jav√°ban folyik, mindannyian kipr√≥b√°lunk finom √©teleket gasztro fesztiv√°lokon, alkoholt fogyasztunk koncerteken, dalfesztiv√°lokon. Sajnos ilyenkor is megjelennek a h√≠vatlan vend√©gek (bakt√©riumok) a sz√°nkban.

A fiatal √©s eg√©szs√©ges sz√°jban is bakt√©riumok okozz√°k a leggyakoribb sz√°j√ľregi probl√©m√°kat, mint a fog√≠nygyullad√°s, fogszuvasod√°st. Ezek a bakt√©riumok jelen vannak az eg√©szs√©ges sz√°jban is, csak a megfelelŇĎ k√∂rnyezetre, hat√°sokra van sz√ľks√©g√ľk ahhoz, hogy elszaporodjanak √©s betegs√©geket okozzanak.

Hungarodent√°l Fog√°szat Budapest – rendelŇĎnkben a legmodernebb fogorvosi eszk√∂z√∂kkel, mŇĪszerekkel, fog√°szati CT-vel v√°rjuk. F√°jdalommentes fog√°szat, gy√∂k√©rkezel√©s, √≠nykezel√©sek, implant√°ci√≥. teljes terhelhetŇĎ fogsor ak√°r egy h√©t alatt.

Ny√°ron is lehet fog√°szati gondja

Lehet, hogy az √©dess√©gfogyaszt√°st nem lehet elker√ľlni, de t√∂rekedj√ľnk a m√©rt√©kletess√©gre. Miut√°n befejezt√ľk az √©dess√©g majszol√°st √∂bl√≠ts√ľk ki sz√°nkat sima v√≠zzel. A ragad√≥s cukork√°k, karamella, stb meleg√°gyuk a bakt√©riumoknak. V√≠zzel val√≥ √∂bl√∂get√©s egy kiv√°l√≥ m√≥dja annak, hogy megakad√°lyozz√°k a felhalmoz√≥d√°st b√°rhol a sz√°jban. Ragacsos √©dess√©gek ut√°n aj√°nlott a fogmos√°s fŇĎleg azokn√°l, akiknek m√°r van szuvas foga vagy √≠nyprobl√©m√°kat diagnosztiz√°ltak.

L√©tfontoss√°g√ļ fogorvosi tan√°csok azoknak, akik olyan fesztiv√°lokra l√°togatnak el, mint p√©ld√°ul a Sziget, EFOT, SZIN, Ozora stb.

  • EllenŇĎrizz√ľk, hogy a fogkefe √©s fogkr√©m vel√ľnk van-e!

V√°rhat√≥an megn√∂vekszik az alkohol √©s √©des italok fogyaszt√°sa, valamint a szok√°sost√≥l elt√©rŇĎ lesz a napi √©trend is. Nagyon fontos, hogy fokozott figyelmet szenteljenek a fesztiv√°loz√≥k a fogaikra.

  • Igyunk sok¬† vizet!

Szikr√°z√≥ naps√ľt√©s, a buli jav√°ban zajlik, maradjunk mindig hidrat√°ltak! Lehet nem is tudj√°k, de a v√≠z iv√°s elŇĎny√∂s fogainknak. Cs√∂kkents√ľk a cukros √©s savas italok fogyaszt√°s√°t. K√∂zvetlen√ľl az ev√©s ut√°ni v√≠zfogyaszt√°s cs√∂kkenti a savakat a sz√°nkban, √≠gy cs√∂kkenti az er√≥zi√≥t √©s a fogszuvasod√°st.

  • FelelŇĎtlen√ľl ne osszunk meg semmit m√°ssal!

Osztozunk egy cs√≥kban, megosztjuk az italunk m√°ssal vagy esetleg a kanalunk. Soha nem osszuk meg a fogkef√©nk! N√©ha elŇĎfordul, hogy fogmos√°s k√∂zben v√©rzik a fogunk ezzel potenci√°lisan vesz√©lyeztetik magukat azok akik k√∂lcs√∂nadj√°k m√°soknak a fogkef√©j√ľket. A fogkef√©vel megosztj√°k a v√©r √°ltal terjeszthetŇĎ betegs√©geket, mint p√©ld√°ul a Hepatitis B vagy a HIV.

  • Vicces √°llapotban a k√∂zhiedelmmel ellent√©tben sok baleset t√∂rt√©nik.

Mindannyian tudjuk, hogy egy fesztiv√°lon sok mindenen kereszt√ľl megy egy fog √©s itt nem csak az √©telre √©s gondolok. S√ļlyos k√°rokat okozhat ha nem a funkci√≥nak megfelelŇĎen haszn√°ljuk a fogakinkat, mint p√©ld√°ul egy f√©m s√∂r√∂skupakkal z√°rt √ľveg kinyit√°sa sz√°jjal, √©s van amikor egyszerŇĪen rosszkor vagyunk rossz helyen. Ilyenkor fogaink let√∂rhetnek, megrepedhetnek olyan szintŇĪ f√°jdalmat is tudnak produk√°lni, hogy azonnal fogorvoshoz kell menn√ľnk.

Gyakran nagyobb kezel√©sre is sz√ľks√©g van p√©ld√°ul a megs√©r√ľlt fog elt√°vol√≠t√°s√°ra.¬† Szerencs√©re a Hungarodent√°ln√°l ilyenkor is l√©tezik m√≥dszer, hogy √ļj fog√°val ak√°r aznap vissza tudjon t√©rni a fesztiv√°lra.

A sz√°nk, fogaink √©rt√©kek, eredeti csak egy van belŇĎl√ľk √©lt√ľnk sor√°n, √©rz√©kenyek √©s k√©nyes r√©szei test√ľnknek, gondoskodjunk r√≥luk, vigy√°zzunk r√°juk!

Hungarodent√°l Fog√°szat Budapest – Ha valami baleset t√∂rt√©nt a fogaival egy fesztiv√°lon, vagy b√°rhol, j√∂jj√∂n min√©l elŇĎbb! A legmodernebb fogorvosi eszk√∂z√∂kkel, mŇĪszerekkel, fog√°szati CT-vel v√°rjuk. F√°jdalommentes fog√°szat, koron√°k, hidak, implant√°tumok.

K√©rjen idŇĎpontot!

BEJELENTKEZEM


Altatás érdekelImplantáció érdekelFogszabályozás érdekelSzép mosolyt szeretnékSOS - nagyon fáj a fogam
Nem vagyok robotRobot vagyok