Fesztiválszezon

Hogyan vigyázzunk fogaikra a fesztiválok alatt?

A fesztiváli időszak már javában folyik, mindannyian kipróbálunk finom ételeket gasztro fesztiválokon, alkoholt fogyasztunk koncerteken, dalfesztiválokon. Sajnos ilyenkor is megjelennek a hívatlan vendégek (baktériumok) a szánkban.

A fiatal és egészséges szájban is baktériumok okozzák a leggyakoribb szájüregi problémákat, mint a fogínygyulladás, fogszuvasodást. Ezek a baktériumok jelen vannak az egészséges szájban is, csak a megfelelő környezetre, hatásokra van szükségük ahhoz, hogy elszaporodjanak és betegségeket okozzanak.

Hungarodentál Fogászat Budapest – rendelőnkben a legmodernebb fogorvosi eszközökkel, műszerekkel, fogászati CT-vel várjuk. Fájdalommentes fogászat, gyökérkezelés, ínykezelések, implantáció. teljes terhelhető fogsor akár egy hét alatt.

Nyáron is lehet fogászati gondja

Lehet, hogy az édességfogyasztást nem lehet elkerülni, de törekedjünk a mértékletességre. Miután befejeztük az édesség majszolást öblítsük ki szánkat sima vízzel. A ragadós cukorkák, karamella, stb melegágyuk a baktériumoknak. Vízzel való öblögetés egy kiváló módja annak, hogy megakadályozzák a felhalmozódást bárhol a szájban. Ragacsos édességek után ajánlott a fogmosás főleg azoknál, akiknek már van szuvas foga vagy ínyproblémákat diagnosztizáltak.

Létfontosságú fogorvosi tanácsok azoknak, akik olyan fesztiválokra látogatnak el, mint például a Sziget, EFOT, SZIN, Ozora stb.

  • Ellenőrizzük, hogy a fogkefe és fogkrém velünk van-e!

Várhatóan megnövekszik az alkohol és édes italok fogyasztása, valamint a szokásostól eltérő lesz a napi étrend is. Nagyon fontos, hogy fokozott figyelmet szenteljenek a fesztiválozók a fogaikra.

  • Igyunk sok  vizet!

Szikrázó napsütés, a buli javában zajlik, maradjunk mindig hidratáltak! Lehet nem is tudják, de a víz ivás előnyös fogainknak. Csökkentsük a cukros és savas italok fogyasztását. Közvetlenül az evés utáni vízfogyasztás csökkenti a savakat a szánkban, így csökkenti az eróziót és a fogszuvasodást.

  • Felelőtlenül ne osszunk meg semmit mással!

Osztozunk egy csókban, megosztjuk az italunk mással vagy esetleg a kanalunk. Soha nem osszuk meg a fogkefénk! Néha előfordul, hogy fogmosás közben vérzik a fogunk ezzel potenciálisan veszélyeztetik magukat azok akik kölcsönadják másoknak a fogkeféjüket. A fogkefével megosztják a vér által terjeszthető betegségeket, mint például a Hepatitis B vagy a HIV.

  • Vicces állapotban a közhiedelmmel ellentétben sok baleset történik.

Mindannyian tudjuk, hogy egy fesztiválon sok mindenen keresztül megy egy fog és itt nem csak az ételre és gondolok. Súlyos károkat okozhat ha nem a funkciónak megfelelően használjuk a fogakinkat, mint például egy fém söröskupakkal zárt üveg kinyitása szájjal, és van amikor egyszerűen rosszkor vagyunk rossz helyen. Ilyenkor fogaink letörhetnek, megrepedhetnek olyan szintű fájdalmat is tudnak produkálni, hogy azonnal fogorvoshoz kell mennünk.

Gyakran nagyobb kezelésre is szükség van például a megsérült fog eltávolítására.  Szerencsére a Hungarodentálnál ilyenkor is létezik módszer, hogy új fogával akár aznap vissza tudjon térni a fesztiválra.

A szánk, fogaink értékek, eredeti csak egy van belőlük éltünk során, érzékenyek és kényes részei testünknek, gondoskodjunk róluk, vigyázzunk rájuk!

Hungarodentál Fogászat Budapest – Ha valami baleset történt a fogaival egy fesztiválon, vagy bárhol, jöjjön minél előbb! A legmodernebb fogorvosi eszközökkel, műszerekkel, fogászati CT-vel várjuk. Fájdalommentes fogászat, koronák, hidak, implantátumok.

Kérjen időpontot!

Share: