A góc

Hajhullás és a fogászati gócok

Góckutatásban érdemes hozzánk fordulnia. rendelőnk a legmodernebb fogorvosi felszerelésekkel rendelkezik, tapasztalt, empatikus kollégáink várják. . Fogászati CT, panorámaröntgen, fájdalommentes gyökérkezelések, ínykezelésekés gyökérkezelés – egészséges és természetes mosoly!

Helyettünk egy páciensünk mondja el, miért volt jó dolog, hogy hozzánk fordult:

Sziasztok! 36 éves nő vagyok, és szeretném veletek megosztani történetemet, mert szerintem nem vagyok egyedül a problémával.

Szép szőkésbarna, dús hajamra mindig is büszke voltam, így óvtam, nem festettem, nem vasaltam nehogy valami tönkretegye. Ennek ellenére kb. három évvel ezelőtt elkezdett hullani a hajam.

Először azt gondoltam, a tavasz miatt, majd abbahagyja, azonban egyre csak erősödött. Sokáig nem gyanakodtam, hiszen jól éreztem magam, semmilyen más tünetem nem volt. Gondoltam hormonális okokra, de biztos voltam benne, majd megoldódik. Használtam új samponokat, pakolásokat, de semmi. A probléma csak megmaradt. Ez egyre inkább zavart.

Végül az interneten itt ott böngészve ráébredtem, hogy ha a hajhullás mértéke meghaladja a napi 70-100 szálat, és a kihullott haj helyén nem nő ki új, akkor gyanús, hogy valami más probléma áll a háttérben. Lehet vitaminhiány, stresszes élet. Sokszori festés, vasalás, hormonális változás is növelheti a hajhullás kockázatát. Nálam ugye ezek kizáró tényezők voltak, így mindenféle egészségügyi vizsgálatnak vetettem alá magam. De semmi, hálisten teljesen egészséges vagyok.

Akkor vajon mitől lehet? Minden rendben volt, a hajamat megfelelően ápoltam, szóval semmi nem utalt arra, hogy miért kezdett ilyen mértékben hullani.

Tovább böngésztem, és végre találtam valamit, ami addig sajnos meg sem fordult a fejemben. A mondat így szólt: Egy letört fog, egy gyulladt gyökér, egy mélyebb fogszuvasodás is okozhat hajhullást, mint ahogy egy ínygyulladás, illetve más fogágybetegség is. Ez úgy lehetséges, hogy a rossz fog gócként viselkedik.

Fogászati góckutatásra van szükség

Azonnal időpontot kértem a jól bevált fogorvosomtól a Hungarodental Fogászat rendelőjébe, bíztam benne, hogy itt lesz a probléma, hiszen, mint kiderült, gyakran előfordul, hogy a hajhullást egy gócként viselkedő, tünetmentes, rossz fog idézi elő.

Miután megvizsgált a fogorvos kiderült, hogy az egyik tömött fogam alatt rejtőzik a baj.

Koronczay doktor úr, specialista kollégájához irányított. – Azóta szerencsére jobban vagyok, a hajam is kezd rendbejönni.

A Hungarodental Fogászat Budapest

rendelőjében minden szakterületre külön specialista várja kezelésre. Legyen az implantáció, gyökérkezelés, fogszabályozás vagy esztétiakai fogászat.

De mit is jelent a fogászati gócbetegség? Akkor beszélünk gócról, ha egy szerv megbetegedését olyan fertőzés okozza, amely a szervezet egy távolabbi pontjának gyulladásából ered.

Tulajdonképpen ez a gyulladás a góc, ami az esetek többségénél nem okoz panaszokat. A góc területén nyüzsögnek a baktériumok, melyek a vérbe jutva egy másik szerv kóros elváltozását idézik elő.

Gyakoribbak a fogászati gócok, mint gondolnánk

Egy letört fog, egy gyulladt gyökér, vagy egy mélyebb fogszuvasodás is góccá válhat. Fogászati góc következményeként kialakulhat kötőhártya-gyulladás, krónikus vesegyulladás, ekcéma, allergia, asztma, ízületi gyulladás, valamint szív- és érrendszeri betegségek is. A foltokban tapasztalható hajhullás mellett gyakori tünet lehet még az ismeretlen eredetű ízületi fájdalmak és bőrkiütések megjelenése is.

Egy másik betegünk is hasonló esetről számolt be:

Mindenkinek tanácsolom, hogy hajhullás gyanúja esetén szükség van a száj, illetve a fogak teljes átvizsgálására, s az okok kiküszöbölésével maga a hajhullás is megszűnhet. Én is a Hungarodentál Fogászat Budapesti rendelőjébe mentem.

Alexandra doktornővel, már az első találkozás során megtaláltuk a közös hangot. Szimpatikus, kedves fogorvos. Mindent elmagyarázott a kezelés előtt és türelmesen válaszolt minden kérdésemre. A kezelés gyorsan és fájdalommentesen zajlott. Az injekció előtt kaptam eperízű zsibbasztó zselét, aminek köszönhetően az injekciót sem éreztem!

A szakemberek is a rendszeres fogászati ellenőrzést javasolják, így a gócok kialakulásának esélye nagymértékben csökkenthető.

Hungarodentál Fogászat Budapest – góckutatás a legmodernebb fogorvosi eszközökkel, műszerekkel, fogászati CT, panorámaröntgen. Fájdalommentes fogászat, gyökérkezelés, ínykezelések, implantáció.

Kérjen időpontot az első, ingyenes konzultációra!

 

Share: