Hajhullás és a fogászati gócok

A góc

Hajhullás és a fogászati gócok

G√≥ckutat√°sban √©rdemes hozz√°nk fordulnia. rendelŇĎnk a legmodernebb fogorvosi felszerel√©sekkel rendelkezik, tapasztalt, empatikus koll√©g√°ink v√°rj√°k. . Fog√°szati CT, panor√°mar√∂ntgen, f√°jdalommentes gy√∂k√©rkezel√©sek, √≠nykezel√©sek√©s gy√∂k√©rkezel√©s – eg√©szs√©ges √©s term√©szetes mosoly!

Helyett√ľnk egy p√°ciens√ľnk mondja el, mi√©rt volt j√≥ dolog, hogy hozz√°nk fordult:

Sziasztok! 36 √©ves nŇĎ vagyok, √©s szeretn√©m veletek megosztani t√∂rt√©netemet, mert szerintem nem vagyok egyed√ľl a probl√©m√°val.

Sz√©p szŇĎk√©sbarna, d√ļs hajamra mindig is b√ľszke voltam, √≠gy √≥vtam, nem festettem, nem vasaltam nehogy valami t√∂nkretegye. Ennek ellen√©re kb. h√°rom √©vvel ezelŇĎtt elkezdett hullani a hajam.

ElŇĎsz√∂r azt gondoltam, a tavasz miatt, majd abbahagyja, azonban egyre csak erŇĎs√∂d√∂tt. Sok√°ig nem gyanakodtam, hiszen j√≥l √©reztem magam, semmilyen m√°s t√ľnetem nem volt. Gondoltam hormon√°lis okokra, de biztos voltam benne, majd megold√≥dik. Haszn√°ltam √ļj samponokat, pakol√°sokat, de semmi. A probl√©ma csak megmaradt. Ez egyre ink√°bb zavart.

V√©g√ľl az interneten itt ott b√∂ng√©szve r√°√©bredtem, hogy ha a hajhull√°s m√©rt√©ke meghaladja a napi 70-100 sz√°lat, √©s a kihullott haj hely√©n nem nŇĎ ki √ļj, akkor gyan√ļs, hogy valami m√°s probl√©ma √°ll a h√°tt√©rben. Lehet vitaminhi√°ny, stresszes √©let. Sokszori fest√©s, vasal√°s, hormon√°lis v√°ltoz√°s is n√∂velheti a hajhull√°s kock√°zat√°t. N√°lam ugye ezek kiz√°r√≥ t√©nyezŇĎk voltak, √≠gy mindenf√©le eg√©szs√©g√ľgyi vizsg√°latnak vetettem al√° magam. De semmi, h√°listen teljesen eg√©szs√©ges vagyok.

Akkor vajon mitŇĎl lehet? Minden rendben volt, a hajamat megfelelŇĎen √°poltam, sz√≥val semmi nem utalt arra, hogy mi√©rt kezdett ilyen m√©rt√©kben hullani.

Tov√°bb b√∂ng√©sztem, √©s v√©gre tal√°ltam valamit, ami addig sajnos meg sem fordult a fejemben. A mondat √≠gy sz√≥lt: Egy let√∂rt fog, egy gyulladt gy√∂k√©r, egy m√©lyebb fogszuvasod√°s is okozhat hajhull√°st, mint ahogy egy √≠nygyullad√°s, illetve m√°s fog√°gybetegs√©g is. Ez √ļgy lehets√©ges, hogy a rossz fog g√≥ck√©nt viselkedik.

Fog√°szati g√≥ckutat√°sra van sz√ľks√©g

Azonnal idŇĎpontot k√©rtem a j√≥l bev√°lt fogorvosomt√≥l a Hungarodental Fog√°szat rendelŇĎj√©be, b√≠ztam benne, hogy itt lesz a probl√©ma, hiszen, mint kider√ľlt, gyakran elŇĎfordul, hogy a hajhull√°st egy g√≥ck√©nt viselkedŇĎ, t√ľnetmentes, rossz fog id√©zi elŇĎ.

Miut√°n megvizsg√°lt a fogorvos kider√ľlt, hogy az egyik t√∂m√∂tt fogam alatt rejtŇĎzik a baj.

Koronczay doktor √ļr, specialista koll√©g√°j√°hoz ir√°ny√≠tott. – Az√≥ta szerencs√©re jobban vagyok, a hajam is kezd rendbej√∂nni.

A Hungarodental Fog√°szat Budapest

rendelŇĎj√©ben minden szakter√ľletre k√ľl√∂n specialista v√°rja kezel√©sre. Legyen az implant√°ci√≥, gy√∂k√©rkezel√©s, fogszab√°lyoz√°s vagy eszt√©tiakai fog√°szat.

De mit is jelent a fog√°szati g√≥cbetegs√©g? Akkor besz√©l√ľnk g√≥cr√≥l, ha egy szerv megbeteged√©s√©t olyan fertŇĎz√©s okozza, amely a szervezet egy t√°volabbi pontj√°nak gyullad√°s√°b√≥l ered.

Tulajdonk√©ppen ez a gyullad√°s a g√≥c, ami az esetek t√∂bbs√©g√©n√©l nem okoz panaszokat. A g√≥c ter√ľlet√©n ny√ľzs√∂gnek a bakt√©riumok, melyek a v√©rbe jutva egy m√°sik szerv k√≥ros elv√°ltoz√°s√°t id√©zik elŇĎ.

Gyakoribbak a fogászati gócok, mint gondolnánk

Egy let√∂rt fog, egy gyulladt gy√∂k√©r, vagy egy m√©lyebb fogszuvasod√°s is g√≥cc√° v√°lhat. Fog√°szati g√≥c k√∂vetkezm√©nyek√©nt kialakulhat k√∂tŇĎh√°rtya-gyullad√°s, kr√≥nikus vesegyullad√°s, ekc√©ma, allergia, asztma, √≠z√ľleti gyullad√°s, valamint sz√≠v- √©s √©rrendszeri betegs√©gek is. A foltokban tapasztalhat√≥ hajhull√°s mellett gyakori t√ľnet lehet m√©g az ismeretlen eredetŇĪ √≠z√ľleti f√°jdalmak √©s bŇĎrki√ľt√©sek megjelen√©se is.

Egy m√°sik beteg√ľnk is hasonl√≥ esetrŇĎl sz√°molt be:

Mindenkinek tan√°csolom, hogy hajhull√°s gyan√ļja eset√©n sz√ľks√©g van a sz√°j, illetve a fogak teljes √°tvizsg√°l√°s√°ra, s az okok kik√ľsz√∂b√∂l√©s√©vel maga a hajhull√°s is megszŇĪnhet. √Čn is a Hungarodent√°l Fog√°szat Budapesti rendelŇĎj√©be mentem.

Alexandra doktornŇĎvel, m√°r az elsŇĎ tal√°lkoz√°s sor√°n megtal√°ltuk a k√∂z√∂s hangot. Szimpatikus, kedves fogorvos. Mindent elmagyar√°zott a kezel√©s elŇĎtt √©s t√ľrelmesen v√°laszolt minden k√©rd√©semre. A kezel√©s gyorsan √©s f√°jdalommentesen zajlott. Az injekci√≥ elŇĎtt kaptam eper√≠zŇĪ zsibbaszt√≥ zsel√©t, aminek k√∂sz√∂nhetŇĎen az injekci√≥t sem √©reztem!

A szakemberek is a rendszeres fog√°szati ellenŇĎrz√©st javasolj√°k, √≠gy a g√≥cok kialakul√°s√°nak es√©lye nagym√©rt√©kben cs√∂kkenthetŇĎ.

Hungarodent√°l Fog√°szat Budapest – g√≥ckutat√°s a legmodernebb fogorvosi eszk√∂z√∂kkel, mŇĪszerekkel, fog√°szati CT, panor√°mar√∂ntgen. F√°jdalommentes fog√°szat, gy√∂k√©rkezel√©s, √≠nykezel√©sek, implant√°ci√≥.

K√©rjen idŇĎpontot az elsŇĎ, ingyenes konzult√°ci√≥ra!

 

BEJELENTKEZEM


Altatás érdekelImplantáció érdekelFogszabályozás érdekelSzép mosolyt szeretnékSOS - nagyon fáj a fogam
Nem vagyok robotRobot vagyok