7 otthoni m√≥dszer a fogf√°j√°s csillap√≠t√°s√°ra az √ľnnepek alatt

7 otthoni m√≥dszer a fogf√°j√°s csillap√≠t√°s√°ra az √ľnnepek alatt

7 otthoni m√≥dszer a fogf√°j√°s csillap√≠t√°s√°ra az √ľnnepek alatt

7 otthoni m√≥dszer a fogf√°j√°s csillap√≠t√°s√°ra az √ľnnepek alatt

A hirtelen jelentkezŇĎ √©s k√≠nz√≥ f√°jdalommal j√°r√≥ fogf√°j√°s az √ľnnepek alatt is jelentkezhet; k√ľl√∂n√∂sen, ha √©rz√©keny fogakkal rendelkezik. A fogf√°j√°s mindig a legrosszabbkor j√∂n.

Fogf√°j√°s ellen

Fog√°szati rendelŇĎnk seg√≠t a bajban, f√°jdalommentesen √©s gyorsan. Azonban, ha most nem tud bej√∂nni, p√°r m√≥dszert mutatunk otthonra. De mindez csak ideiglenes l√©p√©s.

Fogf√°j√°s mellett pedig k√©ptelens√©g kikapcsol√≥dni, √©s √∂nfeledten fogyasztani a finomabbn√°l finomabb s√ľtem√©nyeket √©s √©teleket. SŇĎt, egy fogf√°j√≥s a csal√°d t√∂bbi tagj√°nak is elrontja az √ľnnep√©t.

Fogf√°j√°s – nem sok kell hozz√°

A l√ľktetŇĎ f√°jdalom a fogak k√∂rny√©k√©n, vagy az √°llkapocsba sug√°rozva az arcon √©s a f√ľleken is erŇĎteljes f√°jdalom√©rzetet eredm√©nyezhet. A f√°jdalom jelentkez√©s√©hez pedig nem kell sok: el√©g egy megrepedt fog, egy s√©r√ľlt vagy meglazult t√∂m√©s, √≠nybetegs√©g, a fertŇĎz√©snek kitett foggy√∂k√©r, az √°llkapocs √≠z√ľleti betegs√©ge, de a b√∂lcsess√©gfog vagy a fogszuvasod√°s is forr√°sa lehet.

Nem musz√°j azonnal az √ľgyeletre rohanni – gyors seg√≠ts√©ggel pr√≥b√°ljuk meg csillap√≠tani a f√°jdalmat.

A fogf√°j√°st v√©glegesen a fogorvos tudja megsz√ľntetni; n√©h√°ny h√°zilag alkalmazhat√≥ szer √©s m√≥dszer, term√©szetes gy√≥gym√≥d az enyhe, √©ppen fell√©pŇĎ f√°jdalom csillap√≠t√°s√°ban j√≥l j√∂het.

Fogfájás ellen házilag Рpár népi gyógymód

vannak n√©pi gy√≥gym√≥dok a fogf√°j√°sra, √©rdemes is kipr√≥b√°lni p√°rat, √°m a v√©gleges megold√°st a fogorvos jelenti. Az al√°bbi tr√ľkk√∂k azoknak sz√≥lnak, akik nem akarnak bevenni f√°jdalomcsillap√≠t√≥t, vagy nincs √©ppen otthon.

Hangs√ļlyozzuk, nem megold√°sokr√≥l van sz√≥, csak ideig-√≥r√°ig hat√≥ dolgokr√≥l. A f√°jdalom, m√©g az enyhe fogf√°j√°s is a szervezet jelz√©se, hogy valami nincs rendben. min√©l elŇĎbb l√°tja fogorvos, ann√°l ink√°bb elker√ľlhetŇĎ a fog elveszt√©se, ann√°l sikeresebb a kezel√©s, ann√°l kev√©sb√© fog f√©lni a fogorvost√≥l.

Só, bors és víz keveréke

Amikor egy fog rendk√≠v√ľl √©rz√©kenny√© v√°lik, akkor olyan √∂sszetevŇĎkre van sz√ľks√©g a h√°zi f√°jdalomcsillap√≠t√°sban, mely antibakteri√°lis, gyullad√°scs√∂kkentŇĎ √©s f√°jdalomcsillap√≠t√≥ tulajdons√°gokkal is rendelkezik. Erre alkalmas a s√≥, bors, √©s n√©h√°ny csepp v√≠z kever√©k√©bŇĎl √∂ssze√°ll√≠tott paszta, mely k√∂zvetlen√ľl az √©rintett fogakon alkalmazva n√©h√°ny perc alatt kifejti hat√°s√°t.

√únnepi men√ľ gyakori alapanyaga: a szegfŇĪszeg

A szegfŇĪszeg kellemes illat√°val √©s s√ľtem√©nyekben kifejtett √≠zhat√°sa mellett, nagyon j√≥ fertŇĎtlen√≠tŇĎ hat√°ssal is rendelkezik. Gyullad√°scs√∂kkentŇĎ √©s f√°jdalomcsillap√≠t√≥ fŇĪszerk√©nt antibakteri√°lis, antioxid√°ns √©s altat√≥ hat√°s√ļ is, amelyek seg√≠tenek enyh√≠teni fogf√°j√°st √©s a fertŇĎz√©s elleni k√ľzdelemben is seg√≠ts√©g√©re lesznek. Kev√©s olivaolajjal √∂sszekeverve a frissen ŇĎr√∂lt szegfŇĪszeget f√°jdalomcsillap√≠t√≥ paszt√°t nyerhet.

A sl√°ger fertŇĎtlen√≠tŇĎ fŇĪszer: a fokhagyma

A fokhagyma haszn√°lata is megk√∂nnyebb√ľl√©st ny√ļjthat a fogf√°j√°s sor√°n. A fokhagyma antibiotikus √©s egy√©b gy√≥gy√°szati ‚Äč‚Äčtulajdons√°gokkal b√≠r; nagymam√°ink r√©gi, bev√°lt fŇĪszere, ha a ‚Äěgy√≥gy√≠t√°sr√≥l van sz√≥‚ÄĚ. Hat√©konyan cs√∂kkenti a f√°jdalmat. S√≥val √∂sszekevert, z√ļzott gerezd fokhagyma k√∂zvetlen√ľl alkalmazva az √©rintett fogon.

A hagyma sem maradhat el.

A hagyma antiszeptikus √©s antimikrobi√°lis tulajdons√°gokkal b√≠r, √≠gy a fertŇĎz√©seket okoz√≥ bakt√©riumok elpuszt√≠t√°s√°ban tett erŇĎfesz√≠t√©sei r√©v√©n f√°jdalomcsillap√≠t√≥ hat√°ssal b√≠r az √©rintett ter√ľleteken. Ha f√°jdalom m√©g engedi, a nyers hagyma r√°gcs√°l√°sa is enyh√≠theti a f√°jdalmat.

Gyors segítség a meleg sós víz

Kipr√≥b√°lhat√≥ a fogf√°j√°s ellen az egyszerŇĪ poh√°r meleg s√≥s v√≠z, mely gyakori √∂bl√∂get√©ssel p√°rosulva f√°jdalomcsillap√≠t√≥ hat√°ssal b√≠r. Olcs√≥, egyszerŇĪ, mindemellett cs√∂kkenti az esetleges duzzanatot √©s a gyullad√°st.

Van√≠lia kivonat nem csak s√ľtem√©nybe

A szint√©n n√©pszerŇĪ f√°jdalomcsillap√≠t√≥ hat√°s√ļ van√≠lia kivonat zsibbaszt√≥ hat√°ssal b√≠r az √©rintett ter√ľleten, nyugtat√≥ hat√°sa van.

Jégkockák zsibbasztó hatása

A j√©g seg√≠thet enyh√≠teni a fogf√°j√°st √©s zsibbaszt√≥ hat√°ssal b√≠r az idegv√©gzŇĎd√©sekre. A j√©gkock√°k v√©kony pamutrongyba tekerve, valamint k√≠v√ľlrŇĎl a f√°j√≥ fog k√∂zel√©ben tartva p√°r perc alatt r√∂vid idŇĎre csillap√≠tja a f√°jdalmat.

Az √ľnnepek alatt jelentkezŇĎ enyhe fogf√°j√°s k√∂nnyen belobbanhat, √≠gy √©rdemes felkeresnie a fogorvos√°t. Ha Budapesten, vagy k√∂rny√©k√©n lakik, a Hungarodent√°l fog√°szati rendelŇĎ magas minŇĎs√©gŇĪ, f√°jdalommentes kezel√©sekkel v√°rja, ak√°r altat√°sos fog√°szattal is.

A fájdalommentességet vegye szó szerint.

A fog√°szati kezel√©s nem a fogh√ļz√°sr√≥l sz√≥l, hanem a fog megtart√°s√°r√≥l, az eg√©szs√©ges √©s j√≥ fogazat el√©r√©srŇĎl √©s megtart√°s√°r√≥l egy √©leten √°t.

 

K√©rjen idŇĎpontot!

 

Nem vagyok robotRobot vagyok

BEJELENTKEZEM


Altatás érdekelImplantáció érdekelFogszabályozás érdekelSzép mosolyt szeretnékSOS - nagyon fáj a fogam
Nem vagyok robotRobot vagyok