Amit rosszul tud a fogfehérítésről

5 tévhit a fogfehérítésről – a fogorvos leleplezi

Amit rosszul tud a fogfehérítésről

Fogászati rendelőnkben Budapesten a fogfehérítés az egyik leggyakoribb kezelés. De sokan próbálkoznak házilagos eszközökkel, amik egy része ártalmas. Cikkünkben megmutatjuk, lelplezzük a fogfehérítés mítoszokat.

Hiba hinni a fogkrémgyártók meséiben – „Ó, csupán néhány hét, és környezete elismerő pillantásai valamint a hófehér mosoly garantált!” Ismerősen csengenek a több éves dohányzás következtében beszürkült fogat is hamar hófehérré változtató fogkrémek reklámjai? – Vagy a fogfehérítés házilag nevű praktikák híve, amit a neten olvas? Nos, a köztudatban élő néhány tuti recept bár hatásosnak tűnhet, a sikernek és a kísérletezéseknek súlyos ára van. A feleslegesen kidobott összegekről nem is beszélve.

A fogfehérítéshez úgy tűnik ma már mindenki ért, pedig ez nem az a terület, amivel érdemes volna kísérletezni. Spórolja meg a tanulópénzt:

Öveket bekapcsolni, íme néhány tévhit, melynek Ön is bedőlt idáig!

Az emberek többsége fél az ismeretlentől, ezért megpróbál a számára „biztonságosabb” módon megoldani egy-egy kivitelezendő dolgot. Éppen így van a fogfehérítéssel kapcsolatban is.

A rémhírek miatt kerüli a fogászati fogfehérítést?

Nem csodáljuk, hisz a közhiedelem szerint a fogfehérítés roncsolhatja a fogat. Holott néhány szuper megoldással szép eredményeket lehet elérni. Hiszen a fogfehérítés ma már egy gyakran alkalmazott esztétikai fogászati beavatkozás.

A szakember által fogászati rendelőben végzett fogfehérítés – tudományos és klinikai vizsgálatok is igazolják – rendkívül biztonságos. Nem is vállalnánk, ha nem így lenne.

De a mítosz él és virul. Ön ezért még mindig a kételkedők közé tartozik. Így a biztonságos megoldás helyett inkább a drogériákban vagy az éléskamrában keresi a megoldást, holott bizonyos praktikákkal épp az ellenkezőjét éri el a céljának.

Fogfehérítés házilag?- Kérjük, ne kínozza fogait!

Szódabikarbóna, eper sütőporral, tengeri só és fogpor, narancshéj és almaecet; vagy a „jól bevált” citrom. Tévedésekbe ne essünk! Ez nem egy tuti recept hozzávalóinak listája, hanem a házi fogfehérítés itt-ott fellelhető tippjei.

Nincs olyan portál, vagy magazin, mely ne dicsérné a házi praktikákban rejlő lehetőségeket, a régi jó bevált recepteket. Azonban a fogfehérítést illetően- miszerint a házi praktikák kíméletesek és egészségesek-, nem állja meg a helyét. A közismert fogfehérítő receptek, még ha minimális változást is elérnek, hosszútávon súlyos árat fizetettnek velünk.

A szódabikarbóna vagy a só szemcséi zománcot karcoló hatással rendelkeznek, míg a citrusok felmarják azt. Így neki köszönhetően a fogszuvasodás gondjával kell majd idővel szembenéznünk.

Gyors fogfehérítés a reklámok szerint

Így sokan szerencsét próbálnak: fogkrémeket, fogfehérítő csíkokat vagy szájvizet vesznek. Ön is próbálkozott már velük? Azonban a fizikai fogfehérítés módszerei a fog eredeti színét próbálják visszaállítani, fehérebb fogat nem eredményeznek. Hosszútávon többet árthatnak fogainak, mint használnának, mivel fogérzékenységet okozhatak. Egy-egy kivételes alkalom előtt talán hasznukat veheti, azonban rendszeres használatukkal csak árt a fogainak.

Mosom a fogaimat rendszeresen, ez untig elég

A túlzásba nem vitt, de rendszeres fogmosás dicséretes dolog. Azonban a helyes fogápolástól még nem lesznek fehérebb fogai. Ráadásul, ha a fogkő rendszeres levételéről mindemellett elfeledkezik, fogínybetegséget és más szövődményeket szedhet össze.

A rendelői fogfehérítés egy erős tisztítás is: A fogászati rendelőben elvégzett fogfehérítés előtt egy alapos tisztítás veszi kezdetét, a fogkövek eltávolításával együtt. Így a fehér fogak mellett még a megfelelő szájhigiéniáért is teszünk.

A fogfehérítés károsítja a fogzománcot

„Ne légy hiú; csak azért, hogy fehérebb fogaid legyenek, képes vagy őket kitenni ilyen beavatkozásnak? A fogfehérítés csak roncsolja a fogakat!” Ön is hallotta már a kétkedők érveit? Legyen az egy barátnő, a szomszédja, a laikus „hozzáértők” tábora.

És a valóság ezzel szemben:

Nos, a fogorvosi rendelőben végzett fogfehérítés nem marásos technológián alapszik. A fény hatására lebomló fehérítő gél által felszabaduló oxigén nem a fogzománc belsejében végzi el a dolgát. Így roncsoló hatással nem rendelkezik, amennyiben fogai egészségesek és a fogzománc nem mutatja a károsodás jeleit!

A legmegbízhatóbb és legtartósabb eredményt a mai napon is a fogorvosi székben elvégzett fogfehérítő eljárások jelentik.

Ma már a kozmetikai fogászat külön fogalomként ismeretes. És a különböző fogfehérítő technikák kidolgozása csak egyre jobb megoldásokat szülnek a fogfehérítést illetően. Azonban a „mindent azonnal, és lehetőleg egy életre” filozófiát valló világunkban jó, ha figyelembe veszi a fogfehérítéssel kapcsolatos tudnivalókat!

Tények az esztétikai fogászatról a fogfehérítésről

Ahogy nem lehet csak egyszeri alkalommal kozmetikushoz, vagy manikűröshöz menni, ezzel egy életre letudva a kozmetikai kezeléseket; éppen így a fogfehérítés során is figyelembe kell venni az idő múlását és az egyéni személyes eltéréseket is. Míg valakinél egy eljárás hatásosabb, másnál kevésbé. Ráadásul a mindennapi szokásainknak köszönhetően idővel a fogfehérítést is tanácsos megismételni.

Sikeressége függ a hatóanyagtól, a fogfehérítés időtartamától, de a fogak zománcának minőségétől is. Természetesen gondos odafigyelés mellett szerencsés esetben hosszabb ideig megőrizheti a fogai fehérségét speciális, fogfehérítés után ajánlott fogkrémekkel.

A rendelőben biztonságban vannak fogai

Legyen akár szó a gyorsabb, vagy a hosszabb ideig tartó fogfehérítő kezelésről (saját otthonában is lehetőség van rá), a fogászati fogfehérítés nyújt csak kellően biztonságos és megbízható megoldást a fehér fogak elérésére!

Sajnos, a fogorvos fogfehérítő kezelése is csak akkor tartós, ha vigyáz rá

Természeten a ragyogó fogsor megőrzésének egyik legegyszerűbb módja, ha a színező hatású ételek és italok fogyasztását kerüljük. Igen-igen. A kedvenc kávénk, teánk, egy jó étel mellett elfogyasztott vörösbor vagy a kedvenc üdítőnk a kerülendő. Azonban könnyebb róla beszélni, mint megvalósítani.

Jöjjön el hozzánk egy fogfehérítésre, kérjen időpontot!

Ha a fehér fogakról sem szeretne lemondani, de mindennapi szokásain sem tud drasztikusan változtatni, ez esetben a legegyszerűbb megoldás az időről időre elvégzett fogászati fogfehérítés.

A fogfehérítés házilag több kár, mint haszon. Jobb szakemberre bízni! Jöjjön el hozzánk és tapasztalja meg a különbséget!

 

Share: